...


Idag har jag blivit bjuden på lunch, spelat betapet, lagat middag, skjusat Malin, varit på ÖB och spelat betapet igen..

Sov gott! ♥

Cykeltur


Nu ska jag gå och lägga mig, är så himla trött. Lars är hemma nu också, eller han kom för ett tag sen när jag och Malin var på coop och handlade.. "vart är du och Sookie?" frågade han.. Och Sookie var hemma, hon satt fastspänd på sin plats.. Hur kan man missa en hel hund? =P

Nu är han ute med Sookie för en cykeltur sen kommer väl han och lägger sig också.. =)
Vi hörs imorgon. Sov gott!


Radarparet

Mer tid


Jag försöker vara positive och glad hela dagarna, det försöker väl nästan alla att vara.. Men nu är jag sååå less på att alltid behöva vara själv hemma.. Med själv menar jag att Lars inte är hemma. Alltid är det nått med dykningen som gör att han ska vara borta hela helgen och/eller så är det att han ska sova borta med jobbet, eller jobba till jätte sent..
Träffa "grabbarna" och prata om dykning, kolla så att allt fungerar osv..

Idag när jag pratade med han talade han om att han skulle jobba hemma imorgon, vad bra tänkte jag.. Men han glömde säga att för att han ska kunna göra det så måste han tydligen jobba jätte sent istället!! Och då åkte han ändå klockan 6 imorse.
Det är jätte bra att han jobbar och så eftersom jag inte gör det, men jag är ändå less på att vara hemma själv. Jag vill vara med han mer under veckorna, under helgerna. Jag vill se han mer! Kunna krama han mer.

Sängen är nu klar!!!









Bilder på magen vecka 30


Bilder på magen vecka 30 (29+4)

       


(Gå in på kategorier - bilder på magen, vänta tills sidan laddat klart, tryck sedan på bilderna)


Nya naglar


Jaa, det blev aldrig så att jag ringde Abbe igår, jag har fått mina pengar, då kan jag väl inte ringa och vara arg på han?? Men jag är fortfarande irriterad på han.. Jag skulle kunna ..........!!!
Det blev inte så att Lars åkte till Happarande igår kväll och sov över, han ville vara hemma med mig.. =D Fast jag hade ju redan gjort planer med Malin för igår kväll så han var inte så mycket med mig.. =/ Men han fick sova med mig iallafall! =)

Jag och Malin gjorde naglar igår.. Dert blev väl rätt så bra, men man får inte kolla på dom på nära håll, då ser det väl inte så fint ut..
 
Det är den sista bilden som är det färdiga resultatet.. Det förstår ni väl?
(gå in på kategorin - Bild(er), vänta tills sidan laddat klart och tryck sen på bilderna)

Sen var jag på stan igår också, införskaffade en ny halsduck, tjockare strumpbyxor och nya strumpor.. =) Det blev aldrig så att jag städade, Lars jobbade hemma igår plus att vi var på föräldrakurs(?) igår också, vi fick en massa information om hur man sköter tänderna på barn, eller överhuvudtaget.. =)
Joo, Lars bjöd mig på lunch ute också, eller nee nu när jag tänker efter så bjöd jag han... Han kort krånglade.. Haha!! Men vi åt lunch ute iallafall.. På samma ställe som vanligt, golden dragon tror jag det heter.. =P

Idag har jag inga större planer, jag ska nog städa klart det sista, eller så slappar jag hela dagen!! Vi får se..

Pusspuss ♥

Storebror behövs...


Jaaaa, nu tog jag mig iväg till körskolan.. =) Jag fick gå dit och det var väl kanske inte det bästa, jag kunde känna hur lederna hoppade ifrån varandra för varje steg och skönt var det ju inte!! Men jag tog mig dit iallafall. Så nu är jag igång med det.. =)
Sen hann jag inte vara hemma mer än 2 minuter typ så kom Malin och Johanna (en annan tjej från bb) och då åkte vi och handlade mat till mig, eftersom Lars skulle komma hem så sent.  Så dom hjälpte mig med det.. TACK så mycket!!
Sen efter det hann jag inte vara hemma mer än 15 minuter innan Robert kom och hämtade mig och vi åkte hem till han och åt mat.. Så jag har suttit hemma hos han och pratat fram till 10 kanske, då Lars kom hem från Luleå..

Så nu har jag nyss vart ut med hunden för kvällen sen har jag diskat undan.. Imorgon blir det att tvätta och skura hade jag tänkt och eftersom jag inte hann skura idag efter jag dammsög så måste jag dammsuga imorgon också.. =) Fast det gör jag som ändå varje dag, oftast, så det gör väl inte så mycket!!
Lars har redan gått och lagt sig, han var ju så trött..........!!!

Jag ska väl gå och lägga mig nu snart också, ska bara varva ner lite innan.. =) Annars ligger jag där i sängen som nått stressmonster och det är ju inge bra..

Jag nämde väl i nått tidigare inlägg att jag hade ringt Abbe och frågat om min semsterersättning..? Vilket fall som helst så har Malin också pratat med Abbe och dom kom in på mig.. Han skulle ju ringa eller sms:a nummret till tjejen som har hand om lönerna på fredag senast lunch till mig.. Och det har han ju inte gjort.. Och Malin tog upp det här med att han hade pratat med mig och han sa "sophia strid, vem? nee, finns ingen sophia" och då hon berättade att hon var med när jag pratade med han sa han "jaa, hon är störd" och sen var dom i full gång med att bråka om allt vad det nu var.. Vilken idiotiskt jobbig människa han är.. Varför säger han att jag är störd?? Det är inte jag som gjort fel här.. Jag vill bara ha mina pengar jag har rätt till. Jag ska ringa han imorgon och tala om ett och annat för han!!! För jag är riktigt förbannad på han nu vill jag lova!! Om han tyckte jag var otrevlig förra gången vi pratade (vilket jag inte var) så ska han få höra på otrevlig imorgon!
ÅHH, nu måste jag sluta tänka på han, jag blir bara på dåligt humör.. Synd att jag inte var lite mindre och kunde typ hota att skicka storebor på han.. Hahah, så gjorde jag jämt ifall någon var taskig när jag var liten.. =D Haha!! (Fast oftast var det han som VAR taskig ;P så då hotade jag väl med pappa eller nått!!)

Ne nu ska jag lägga mig i sängen med värmedynan under ryggen, jag har så himla ont efter idag. Ska inte göra lika mycket imorgon.. Det blir en lugn dag. =)

Sovgott med er! ♥

Teorilektion

Vad händer idag? Det är väl tisdag idag?? Då ska jag fan gå ner på körskolan.. Har ju missat det flera gånger nu, och Lars är ändå borta ikväll så det kan jag göra.. =) Äntligen!!

Annars är det Sookie och tvätt som gäller för dagen.. Malin ska kanske hjälpa mig att handla senare ikväll, nu har hon åkt typ till långt bort för att handla kläder och sånt.. =P Lars kommer inte hem för ens vid halv 10 - 10 så jag behöver bärhjälp och skjus till affären. rycker Malin in snällt..=)

Nu ska jag gå hunden mat sen ska jag börja håll på och dona här hemma.

Hej!

Bilddagbok

Jag har skaffat en bilddagbok.. Ska testa att lägga upp lite mer bilder där.. Vi får se, men här är länken dit iallafall...


Sov gott!

För att se bilderna....

...Gå in på Kategorier - Bild(er).. Vänta tills sidan har laddat klart riktigt innan ni börjar kolla..


Bilder från Delsbo och Sundsvall


I Delsbo - Familjen

             

Gull-Isak (kusins barn), Inger (farbrors fru), Hanna (kusin), Freja (kusins barn), Gunnar (farbror), den "lilla" katten, Pappa, Gunbritt (faster), Gundbritts karl, Gosiga farmor och farfar..

I Sundsvall - Familjen
             
Cecilia (kusin), Mamma, Susanne (moster), Roger (mammas karl), Simon (bror), Sookie, Lars och Nils/Thomas (Kusin)..
(Jag glömde ta kort på Christian och Sabina..)


Övrigt - I bilen och hos Kricke
                   

Hemma


Nu är jag hemma igen!!!
Kom hem efter 5 imorse, tror jag det var iallafall. Lars packade upp allt som fanns i bilen och lät mig vila.. Min älskling där.. Han som också var så trött, vi fick stanna efter vägen och sova lite, annars hade vi nog inte tage oss fram.

Igår var jag ner till Delsbo och träffade farmor och farfar, plus resten av släkten där.. Fick med mig hem en barnstol av Hanna.. Pappa och Simon var med mig också..
Lars hämtade upp oss i Hudik när han passerade där.. Sen pkte vi hem till mamma och pappa åkte ner mot Sthlm..
Mamma skulle knäppa en massa kort osv, på magen, mig och Lars, jaa en massa kort iallafall.. Sen drack vi lite kaffe och så sen åkte vi hit upp, klockan hann bli över 9 innan vi kom iväg..
Min bror förljde inte med upp.. ='(

Nu är jag hemma, och har mascara över hela ansiktet och håret står åt alla håll. Nu ska jag packa upp alla mina saker sen IKEA sakerna =) sen hade jag tänkt lägga upp lite bilder från i helgen här på bloggen.. =)

Hej så länge!

Bilder på magen vecka 29


Bilder på magen vecka 29 (28+6)







Hos Kricke


Jag var uppe hos Kricke förut ikväll, det var sååå länge sen jag träffade dom så det var bara roligt.. =)
Även fast alla andra var fulla, förutom Jens. Menmen.. Det var iallafall roligt att träffa dom, nästan inget har förändrats.. Den som var fullast på festen när jag bodde här, var fullats på festen nu ikväll också haha.. =P Gopojkarna!! ♥
För er som inte känner mig så är det som så att jag nästan bara har killkopisar här i Sundsvall, därför det bara är killar och jag på bilderna.. Det var två tjejer till med men dom känner jag inte.
Men vilket fall som helst, skriver det en tredje gång.. Det var roligt att träffa dom. =) Allt var som vanligt förutom att jag var nykter då, men annars var det som vanligt!!

Nu ska jag gå och kolla på film med moster! =)


Bilder...



Johan, Jag/tomaten, Robin och Hubbe.. =)

Kricke och Joahn

Ove, Robin och Nils

Anton, Jens och jag

Lillgumman min


Stackars min lillgumma Sookie..
Christian berättade att han hade gett henne en tenisboll imorse och hon blev skit glad och lekte på sen gick Opal brevid och morrade och Sookie släppte bollen ungefär som "okej, du får den" sen tog Opal den och gick och la sig i soffan sen så hade hon bollen bara bevid sig, utan att leka med den...
Så Sookie fick en till av Christian och då gjorde Opal samma sak, gick och morrade tills Sookie släppte bollen sen gick hon och la sig igen!! Och hade båda bollarna, utan att leka med dom!!

Stackars Sookie, hon fick inte leka för Opal.. =P SötOpal ville bestämma och ha bollarna för sig själv, även fast hon inte lekte med dom!! Mina älsklings hundar.. Dom är allt bra roliga.. =)



Graviditetskalaner vecka 30


Min graviditet - BF Fre 9 jan 2009
Uträkning utgår från dagens datum: Lör 25 okt 2008.
Din graviditet startade Lör 5 apr 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 19 apr 2008 (ägglossningen).

Du är på dag 204 av 280. (72,9%).
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 0 fulla dagar (v29+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Beräknat förlossningsdatum Fre 9 jan 2009
Du har 76 dagar kvar till förlossning.



Vecka 30 - 25 okt - 31 okt 2008
Kroppen:
Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.

Barnet: Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud innefrån mammans kropp, bl.a ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en krafigt trafikerad gata. Nu ska barnet få mer hull och gå upp i vikt, men längden kommer endast öka marginellt.

Grattis


Grattis Hanna (Johanna) på din 27 års dag =D ♥


Bröder, kusiner, far, mor, moster och hund..


Äntligen i Sundsvall...
Har hunnit träffa många idag, var först hem till mamma och våldsgästade henne typ.. Gick igenom gammla saker som hon sparat på men som hon nu ville slänga... Varit jobbig på Simon... Jag tror han skämms för att jag blivit "tjock" som han uttrycker det, för jag fick inte gå in på dragstaden (en lokal han cyklar i) och det har jag fått gjort hundra gånger förut men inte nu.. =P
Träffat pappa har jag också gjort, vi åt middag tillsammans ute..
Träffat moster och kusiner..
Lämnat Sookie hos Christian och Sabina.. Varit jobbig på Christian angående Sookie.. Han blev rätt så less.
Träffat min ögonsten Opal!! =D Fast hon såg himla gammal ut men hon är ju också det, men ändå!! 

Nu har jag precis fått igång internet efter flera timmars försök..
Ska lägga mig och sova nu eftersom jag varit vaken sen halv 6 imorse..
Imorgon ska jag och Nils (kusin) ut på Ikea och köpa en massa saker, jag fick ett kort av Christian med massa pengar på.. =) Sen har jag nog inte planerat så mycket mer, men det är fullt upp hela tiden ändå här nere..

Sovgott!

(Imorgon/lördag går jag in i vecka 30♥)

Sundsvall imorgon....


Idag har det hänt rätt så mycket ändå.. Jag har varit med Malin och Ivar på reprisen.. Hittade inge speciellt fint där egentligen.. =/ Men vi var där bra länge.. Ivar köpte fiskenät till Anton "nu när Anton ska börja dra hem mat till huset" menade han.. =)

Jag har packat och städat lite idag.. Målat på barnsängen.. En gubbe knäppte kort på mig (inte enbart mig och gubbe kanske han inte heller var..) och det gillade jag inte alls!! Ställde till med värsta senen.. =P Malin skämdes...
Jag har ringt Abbe (han som är ansvarig på bb) och frågat han varför jag inte fått min semesterersättning än och sa att jag ville ha nummret till hon som skickar ut lönen.. Men det fick jag inte.. Nummret alltså!! Jag blev arg..
Jag har också varit glad idag och helst slut!!


Imorgon klockan 6 på morgonen åker jag och Lars ner mot Sundsvall, jag ska spendera min helg där nere och Lars sin helg i Sthlm.. Jag pratade med pappa och berättade att jag skulle till Sundsvall, då sa han att han också skulle dit imorgon. ^^  Så jag kanske ska få träffa far min imorgon med. =)

Lars ligger nu brevid mig i sängen och läser, han är sååå tråkig.. Jag ska gå och göra klart allt för kvällen och spänna fast Sookie på sin plats utan bädd... Fast hon får ju bara skylla sig själv.. Så blir det om man äter upp den, då får man ligga direkt på golvet!! ;P

Gonatt!

Sookie


Precis när man börjar tro att Sookie har fattat att hon inte ska bita på saker, att hon ska sköta sig för att få gos och beröm Sååå äter hon upp hela sin bädd..!!! Efter att jag sovit i tre timmar bara.. =S

Jack Ketchum's the girl next door


Vilken hemsk film... The girl next door (Jack Ketchum) 2007..

Jag började grina på slutet, fyfan.. Den var verkligen hemsk.. Och den är sann också!! Se den!!

the blair whitch project



Malin kom hit igår kväll och vi kollade på film.. "the blair whitch project", Malin hade inte sett den och jag tyckte att det är en film man bara måste ha sett minst en gång även fast men inte alls gillar rysare.. Så efter att ha skrämt upp henne började vi se filmen.. =) Jag har ju sett den ett antal många gånger, så jag viste ju på ett ungefär när det började bli läskigt..
Men när filmen var slut säger hon "meh, vad det här allt?" haha och ändå fick jag följa henne till bilen när hon åkte hem. =D GullMalin!

Idag har jag inte gjort så mycket, jag vaknade nästan nyss, Lars smsa och väckte mig.. Han kommer inte hem så tidigt som han hade hoppats på idag.. =/
Och vi skulle på nån föräldragrupp idag, klockan tre, nu snart, men att jag inte är där har ju inget med att Lars inte är hemma att göra.. Jag har ingen skjus dit sen är jag väl både lat och bekväm av mig.. =S Men jag tror inte att jag skulle klara av att gå dit, jag får ju sammandragningar och ont i ryggen av att gå till Eva bara och det är ju närmare. Jaa, sen vaknade jag för sent också. Klockan två.. Så det kändes lite för stressigt, eftersom jag ska duscha, göra mig iordning och hunden ska ut osv..
Men jag tror nog det var mest för att jag är LAT!!!!!

Idag har jag ingen aning om vad jag ska göra... Jag ska nog bara sitta vid datorn och kolla på en massa avsnitt av "life" det blev ju aldrig så igår.. =)

Hejhej!

Städat...


Ja, det blir ju inte alltid som jag har tänkt det, fast jag började ju städa. Damma och sånt har jag gjort, alla lister, element, hyllor, fönsterbrädor osv.. Och det var ju en hel del att damma. Fy fan, vissa ställen dammar man ju mer än andra, och på dom ställen som inte blir så ofta såg det riktigt äckligt ut.. =/ Tur att det blev gjort nu då.. =) Sen så satte jag upp gardiner i vardagsrummet, där det inte har sutte nå gardinger sen jaa jag vet inte när.. Inte under tiden jag bott i huset iallafall, så jag satte upp några vita där och det blev väl inte bra men det blev bättre. =) Rensade skafferiet också och ställde allt iordning, dammsög hann jag också med innan jag skulle iväg. Det tog typ 3-4 timmar, med all dammning och så. Sen åkte jag typ, Robert hade ju bjudit mig på middag idag, eller han bjöd oss (mig och Lars) men eftersom Lars är borta blev det bara jag.. Men det va trevligt, slapp jag laga mat och så.. =)

Eva, vi får ta filmen en annan gång.. =)

När jag kom hem hade Sookie börjat äta på sin bädd så det låg skumgummi lite här och där runt om bädden..
Jag har också tagit Sookie på bar gärning nu med att sno en penna och börja äta på den.. Så det känns bara bra, Första gången det hänt typ.. Haha!

Nu sitter jag här, ska snart ut med hunden sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra.. Är rätt så pigg även fast jag inte har sovit nått idag på dagen.. Så jaaa, vem vet jag kanske börjar städa igen.. Hittar väl alltid nått som ska göras. Eller så tar jag med mig datorn till sängen och kolla på en massa avsnitt "life".. En jätte bra serie. Jag bara älskar den.. Fast jag älskar nog alla serier!!

Imorgon har jag inga speciella planer.. hittar väl alltid nått att göra. =)

Hejsvejs! ♥

..


Inatt har jag sovit jätte dåligt, Sookie har gnällt lite, Lars har trott att han har brottats i nån dröm och så han började "slå ner" mig, han snarkar och jag blev pigg..

Nu ska jag stor städa, det behövs.. Sookie ska få mat, sen ska jag ut med henne..
Sen ska jag sova.. Igen

Dubbelbokning


För er som har haft problem att se dom mindre bilderna, vänta till sidan har laddat riktigt klart, sen går det.. Iallafall för mig fungerar det då.. =)


ikväll har jag bjudit in mig själv (eller Malin bjöd in mig) på middag hos Alex, en kille som jobbar på big boy, och är Malins kompis.. Gud så god maten va, blev alldeles för mätt!! Sen efter vi hade ätit så spelade vi spel. Jag, Alex, Malin, Sofia (som också jobbat på bb) och Sofias kille Joel.. Dom drack vin och jag drack juice, det har varit riktigt trevligt..
Det är roligt att komma ut från det här huset och umgås med folk i min ålder.. =D (Ta inte illa upp någon) Men jag känner att det behövs ibland.. =)
Lars hämtade mig nyss och nu sitter jag här.. Lars håller på att packar inför imorgon, han ska ju sova borta med jobbet tills på onsdag..

Btw, jag tror jag dubbelbokat mig själv till olik personer imorgon.. =S Aja, jag får lösa det på nått vis.. Fan!!

Ne nu ska jag gå och lägga mig och sova... Är så himla trött, som vanligt. Fast om jag känner mig rätt kommer jag inte somna för ens vid 2 ändå.. =/

Sovgott!♥

Bilder på magen vecka 29


Vecka 29 (28+2)

         


Gå in via kategorier - bilder på magen för att kunna se på dom mindre bilderna..


Mvc


Nu är jag uppe och är pigg, eller pigg är jag inte jag funderar redan på om jag ska lägga mig ner och vila en stund.. Anledningen till varför jag är upp nu är för att vi har varit på MVC idag.. Och det gick jätte bra, mitt blodvärde har stigit från 112 till 125 så det var bra.. Bebisen växer som den ska och hjärtslagen var bra.. =D Så allt gick bra.. Jag tog också upp att jag tycker att jag har mycket sammandragningar osv, så jag ska göra ett urinvärksinfektions prov och se om det beror på det.. Men jag vet att jag inte har det, jag känner alltid igen urinvärksinfektion redan innan den har "bryte" ut.
Jag sa också att jag fortfarande blir svimmfärdig och att jag måste sätta mig ner och det var helt normalt sa hon.. Det händer ofta med gravida kvinnor och att man inte sätter in medecin för det. Hon sa nått om en pulsåder(?) ligger mellan bebisen och ryggraden och att den klämms mellan där så det är därför jag får för lite blod upp i hjärnan. Och att man såg på min mage att bebisen växer mer innåt, alltså så den trycker på pulsåder(?)...

Jag ligger fortfarande lite lägre än "normal" men inte under gränsen till "onormal" på nån mätessticka. Jag har gått upp ett halvt kilo sen jag var där sist. Jag trodde det skulle vara mer, jag känner mig mycket tyngre, så jag hade nog gissar på 5 kilo typ :P haha!
Jag gillar BM nu också, hon har blivit mycket bättre, även fast hon kallademig Sophie idag.. Men jag tänkte blunda för det. =P

Varje gång jag är där sitter jag och lyssnar och försöker lägga allt på minnet men sen när jag kommer hem och ska skriva om det då är det som bortblåst. Måste nog börja skriva ner allt hon säger.. =)

Mina gravidbyxor början bli lite liten runt magen, den hära mudden som är över magen trycker in magen.. Så jag är typ kapad på mitten, hehe, det ser inte så speciellt fint ut. Det ser ut ungefär som att jag är alldeles för fet för dom här byxorna, och att fettet hänger över mudden.. Men det får gå.. =) Jag ska lägga upp lite bilder på magen nu också..=)

Pusspuss♥

God morgon..

.... Nästan varje helg vaknar jag mycket tidigare än vad jag gör på vardagarna.. Tidigare än Lars, och då ligger jag bara och ser på han och hör hur han snarkar. =)

Igår hade jag riktigt trevligt iallafall, haha, ja det kan man säga. Det var lite jobbigt i början eftersom jag inte känner någon annan än Malin typ. Men det blev bättre efter ett tag. =) Och riktigt gott.. säger man små äta? fanns det också, jag var mätt när jag kom dit och blev ännu mättare..  Många höll handen på magen och lyssnade ifall dom kunde höra bebisen, andra såg inte att jag var gravid.. =S Alla föruom jag sjöng singstrar och dansade. =)
Träffade också en kille jag varit med förut, alltså han skjusade hem mig och min cykel en gång från framnäs, vi försökte cykla men det gick inte så bra.. Så han fixade skjus så vi kunde ta oss hem, fast för att köra hem mig fick dom ta en omväg.. Det var roligt att se han igen, haha jag sa att jag skulle höra av mig, och det skulle jag också. Men strax efter det fick jag veta att jag var gravid och då blev det som aldrig.. =)
Vi (Lars kom och hämtade oss) skjusade in Malin och hennes halv syster på korgen vid halv 12 sen åkte jag hem. Tack Malin för en jätte rolig kväll!!

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, Lars ska nog göra en god stek tror jag.. Men utöver det så vet jag inte!!
Sookie har ätit upp en lönn som vi (läs: Lars) har planterat på gården, den tyckte hon såg god och rolig ut... Fy på henne!!
Ne nu ska jag gå och mysa i sängen med älsklingen, om jag får ner han i den igen!! =)

´Hejhej!

(Joo, här är lite bilder på Lars från igår, när han försökte dra segelbåten med gräsklipparen, haha! Ska jag behöva tillägga att det inte gick så bra..)





Bilder

Festfin och klar!!
   


(På dom mindra bilderna gå in på Kategorier - Bild(er) för att se dom..)
Nu ska jag iväg på fest. =)
Pusspuss<3

Tiden går fort...


Fattar ni vad tiden går fort?? Jag har typ bara 11 - 12 veckor kvar (beror på hur man ser på det).. Snart ska Bebben ut ♥ =D hallå!!?
Fan vad fort det har gått!! Det känns lite overkligt, att jag snart har bebisen i min famn! =) Tänk er!! Snart är jag mamma helt fullt ut. =D Fan vad bra det känns, kanske lite skrämmande också, men mest bra! Fast ändå rätt så skrämmande ändå.... Fast jag vet att det kommer gå bra!!

Det är så underbart att veta att man snart ska bli mamma, eller mamma är jag redan men mer på riktigt. Fan så underbart!! Tänk er att jag har skapat ett litet liv, som kommer likna mig!! Med blont hår och bruna ögon, det vore ju himla roligt! =) Inte Lars näsa, haha!! Fast inte min heller, nån blandning mellan våra näsor.. =P Haha!!
Gud så otroligt söt våran bebis kommer att vara!!

(Det kommer upp nya bilder snart på magen.=)

Graviditetskalender vecka 29


Min graviditet - BF Fre 9 jan 2009 Uträkning utgår från dagens datum: Lör 18 okt 2008.
Din graviditet startade Lör 5 apr 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 19 apr 2008 (ägglossningen).

Du är på dag 197 av 280. (70,4%).
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 0 fulla dagar (v28+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 9 jan 2009
Du har 83 dagar kvar till förlossning.


Vecka 29 - 18 okt - 24 okt 2008
Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.


Jävla dåre haha!!!


Vi åkte till Eva♥ ikväll och myste på. Riktigt trevligt! Det är det alltid där, och det är alltid så himmla fint!! =)

Imorgon ska jag på fest hos Malin, haha.. Det ska bli riktigt roligt, bara jag som ska vara nykter, men jag följer inte med dom andra ut på krogen senare på kvällen, då åker jag hem.. =)
Nu ska jag gå och göra mig och Lars en kopp te, sen ska vi mysa på bara tills vi somnar!! Båda två är så himla trötta!! Lars blir trött efter att ha jobbat hela veckan och jag blir trött av att vara gravid. Fast jag är iofs alltid trött annars också, men det känns extremt nu.. Och imrgon ska vi iväg och kolla på Reprisen & Kupan, vi kanske hittar några fynd där. Eva har gjort en massa fina fynd där, och då vill ju jag också göra det!! =D Hehe!

Haha, även att jag hörde ikväll att det finns en kille/man här i Piteå som bryter av folks blinkers om dom glömde och blinka.. Haha! Då stannar han dom, sen låter han chaufören veva ner rutan och då stoppar han in handen och bryter av den och säger nått i stil med "du använder den ändå inte"!! Vilken jävla dåre alltså! Hahahah!! Sjuka människor det finns, överallt, hela tiden! Fast ibland kan man ju inte göra något annat än att skratta åt dom! =D Hehe!

Ne som sagt, nu ska jag gå och göra oss den dära te koppen sen mysa på bara..
Sov gott folket!

Bildproblem..?

Om det inte går att få upp dom mindre bilderna i tidigare inlägg, pröva gå in på Kategorier - Bilde(er) och tryck på bilderna där..!!

Extra fin? =)


Jag måste ju visa er mina nya skor som jag älskar. Haha, jag går med dom inne nu, så mycket tycker jag om dom.. =P Vist är dom fina?


Sen så försökte jag knäppa kort på hur jag ser ut idag, jag har gjort mig extra fin av någon anledning. Jag vill att Lars ska bjuda ut mig ikväll, haha! Vilket fall som helst så har jag klätt mig lite finare.. Man känner sig så sunkig av att alltid gå i mjukisbyxor och samma gravidbyxor.. Det blir som aldrig något nytt, så nu har jag tage på mig en klänning, för att känna mig extra fin idag. =)
     


(Det blev väl inte världens bästa kort men dom får duga!=)

Akrobat


Igår tog det jätte lång tid innan jag somnade, fanken vad ont jag hade i slutet av kvällen. Fast jag får nog skylla mig själv, som fortfarande tror att jag är värsta akrobaten, haha! Har ont idag också, mest hela tiden, men det finns ju små uppehåll som tur är. =) Ryggen höll på att döda mig ungefär också.

Undra vad jag ska göra idag, Lars♥ var så snäll igår så han diskade och dammsög åt mig.. Typ det sista han gjorde så det behövs inte göras nu iallafall, förutom småsnörena från Sookie med det går fort att ta reda på.. =) Jag hade inte tänkt hålla igång så himla mycket idag, utan försöka ta det lugnt idag igen. Fast idag hade jag tänkt göra lite mer än igår.
Igår låg jag antingen i sängen eller i soffan och tog det lungt. =) Riktigt så lugnt hade jag inte tänkt ta..=P
Jag och Malin kanske hittar på nått, vi kanske fortsätter att måla på sängen som vi så flitigt påbörjade för några dagar sen. =P
Aja vilket fall som helst så ska jag börja med att göra iodning mig. Så jag ser fräschare ut och känner mig piggare. Istället för så här;


Puss på er!

Tack...


Det är bra att prata med folk.. :) Tack Eva!! Annars hade jag blive tokig igår, men jag lugnade ner mig rätt så fort ändå.. Utan att ställa till med en scen här hemma ;) så det var ju bra.! Ett framsteg kanske? Vem vet!! :)

Min bror ska ha Sookie nästa helg :) och gud så skönt! Då kan han och hans färsmö, Sabina, se vad jag behöver träna på mer osv. Dom är jätte duktiga när det gäller hundar..:)
Idag har hon bitit av hela snöret, så hon satt inte fast när jag klev upp. Men hon hade inte heller bitit på nått annat så hon var nog inte lös länge! Sen hade hon argt slängt omkring hennes filtar ur bädden. Haha, hon har varit missnöjd med att sitrta fast idag! :) Sötnosen!


.....

Nu är jag så otroligt less, jag bryter ihop!!  Jag blir galen.. Jag är ledsen. Jag är besviken!!




Aj...


Jag har så jädra ont i ryggen nu, jag har varit igång så mycket de senaste dagarna.. Och det det gör skit ont i underlivet, typ som att det är knivar som sticker in och upp i magen/ryggen! :S Kan knappt stå upp riktigt. : / Vill bara ligga ner och glo in i väggen, men det finns en massa disk, tvätten ska tvättas och jag ska ta upp den rena och jag måste dammsuga.. Jag orkar inte!! Men jag vill inte lämna allt till Lars.. : /
Ne nu ska jag gå och lägga mig i sängen med värmedynan under ryggen och en kopp te. Hoppas det blir bättre snart!

Kat von D

 
Hon är så jädra snygg!! ;D

God morgon!!


Sookie har varit jätte duktig i två nätter, inte skällt eller gnällt. ;)
Nu när jag klev upp så, hade hon bitit av snöret som håller henne fast där vid sin bädd, men hon hade inte fattat det, så hon satt kvar där och väntade tills jag  knäppte av henne halsbandet.. :) Söt hunden min! Ibland är hon allt bra rolig!! ;D

Puss<3

Stenkoll?


Jag har köpt ett par nya stövlar (på rea). Dom jag beställde den 1/10 skulle dom inte skickas iväg för ens 25/10 så jag avbeställde dom och köpte ett par på stan.. :) Jätte fina, svarta med dragkedja på insidan och snörning fram..
Var ju iväg och solade också, och gud så skönt det var. :) Nu är jag brun.... Eller så är jag fräkning och lite röd :p men det går ju det också.. :)

Kom hem för en liten stund sen.. Lars har jobbat hemma idag, och jag hittade han i sängen och Sookie hade ätit på soffkudden.. Bra koll han har. Och när jag frågar hur länge han vilat, säger han 10 minuter.. :P Och det tror inte jag riktigt på, eftersom Sookie hade blivit så uttråkad och börjat äte på kudden. : / Men Lars är ju som han är.. Så nu ska jag börja städa IGEN. Och laga mat, för Lars är så trött så han måste sova!! Stackars han... Jag menar, han jobbade till 2 inatt, sen sov han till 8, minst.. Han måste vara helt slut!
Han skulle testa på att vara gravid, och sova med en bebis som ska röra sig hela tiden, halsbrännan, gå upp på toan, (och Sookie) och sova typ 4 timmar sammanlagt, en bra natt!! Hehe, det skulle han må bra av.. NOT!!

Ne, nu ska jag ta och städa undan lite och sen laga mat..
Byebye! ♥

  • Åka på stan och handla lite grejer
  • Åka på reprisen och/eller kupan
  • Sola
  • Krama och pussa Lars!


Pusspuss<3


Räddat tre fåglar!!


Nu är jag HELT slut... Jag har vare igång hela dagen.
Jag har bakat muffins.. Jag har gjort två tårtor. Jag har gjort en jätte god middag Lars ville ha idag.. (Som han för övrigt inte kom hem i tid till) Jag har dukat fram allt fika. Jag har städat.. Jag har diskat en miljon gånger.. (Vi har inte diksmaskin) Jag har varit på Dollar och köpt tårtfat.. Varit på Big Boy en snabb sväng.. Jag har skrattat med Malin.. Jag har räddat tre fåglar.(Och jag som Hatar fåglar) Jag såg att vi har en älgfot(?) på gården..!!? Jag har också hunnit blivit arg idag.. På en kille som sa till mig "kunde du inte hitta några större byxor och en mindra tröja..!!?"  Idiot, du ser väl att jag är gravid?? Vissa är ju som dom är!!

Det kanske inte ser ut att vara mycket men det är det, jag har inte hunnit vila en sekund fram tills nu. Och ändå har jag haft lite hjälp av Malin.. Jag har knappt hunne gått ut med hunden.. Jag har svin ont i ryggen, det känns som om att jag inte kan stå upp längre, och inte sitta för den delen heller. : / Jag har sammadragningar. Ont i knäna.. Ont i huvudet.. Och är skit trött!!

Och Lars säger till mig att han ska åka tillbaka till Luleå ikväll för att jobba.. Skit kul!!!? Åh, jag är så trött. Jag skulle kunna slockan nu.. Jag tror jag ska gå och sova nu.. Ska bara vänta på Lars så jag får en puss av han! Har inte ens hunnit med det idag. Så mycket har det vare att göra!

Gonatt!

Grattis!


GRATTIS älskling, på din födelsedag!! Jag älskar dig!<3

Sjuhundrafurtioelva


Nu ska jag tala om för er att Sookie inte är så duktig och inte är det synd om henne för att hon är dålig inte....
Nee minsan!!!!!

Jag somnade vid ett ungefär, vaknar vid 2 av att hon skäller, jag går och säger till henne, och hon blir tyst efter en liten stund. Jag somnar om, sover till halv fyra, då vaknar jag av att hon skäller och jag går upp och säger till henne.. Hon blev tyst... Fast varje gång, jag har varit på väg att somna in har hon skällt till och legat och små gnällt, jag har vare upp till henne minst sjuhundrafurtioelva gånger och jag har prövat att ignorera henne.. Och eftersom jag måste vara ganska snabb med att komma till henne efter hon skällt för att kunna ens skälla på henne har jag blive tvungen att rusa upp ur sängen... Så jag har skit ont i ryggen nu. Ännu mer än vad jag brukar ha!
Jag väckte Lars och sa, "kan du gå upp och säga åt Sookie, jag har fått så ont i ryggen" och det skulle han göra.. Men när hon väl gnäller har han somnat om igen. ÅHHH!! Han hör fan inget. Jag fattar inte att han har kunnat sove inatt ens en gång??
Jag har gett upp. Jag har blivit galen.. Jag är galen på denna hund. Hon driver mig till vansinne! Är det någon som vill ha en hund, ni får henne.... Helt gratis....... jag lovar!!!
Asså jag bryter ihop. Helt seriöst! Jag börjar grina. Jag behöver sova. Jag behöver vila ryggen. Jag kommer gå ner och lägga mig i bilen. Jag bryter ihop!! Jag blir galen av att hon ALLTID ska testa en, och en natt som den här.. Har jag inte bättre tålamod än såhär!! Varför gick det så bra igår natt? Då var hon ju tyst, iallafall behövde jag inte säga till henne nå mycket..

Sookie är sjuk.. : /


Sookie hade ju vare duktig inatt.. Istället för en bur jag jag knyte fast henne vid hennes bädd (hon kan fortfarande röra sig, och ligga hur hon vill), så hon inte kan ta sig till soffan eller matten eller något annat förotm sin bädd att bita på.. Sen ställde jag vatten skålen och la hennes leksak bevid bädden.. Och det gick skit bra, hon gnällde typ två gånger inatt vid halv två, sen så har hon vare tyst hela natten.. Men när Lars åkte imorse, satte han tillbaka henne efter att hon fått vare ute, då började hon skälla. Då gick jag upp och pratade lite med henne, sen fick hon sitt ben. Och hon började tugga som tusan. När hon ätit upp den så skällde hon igen då gick jag bara dit och sa till henne "Sookie du får inte skälla nu, jag sover ju" sen var hon knäpp tyst fram tills jag klev upp. :)

Bra va? Och hon bet inte sönder sin egen bädd heller. :) Så hädan efter ska hon vara fast spänd varje natt och när vi far bort och lämnar henne själv hemma. :) Det känns så härligt. Det är bra för henne också, att hon lär sig att vara dukitg och inte bita, plus att hon kommer använda sin bädd mer och mer.. :)


Sookie är också lite sjuk idag, eller dålig i magen, hon har gått och fisa hemskt illa.. Hon var ju ute hela eftermiddagen och så, sen så när vi precis hade äte upp så känner jag att det luktar bajs.. Då har hon bajast inne och det var alldeles löst.. Stackars gumman min!!
Jaa, jag vet att det inte är bra att hon bajsade inne, men lillgumman har aldrig gjort det när vi har varit hemma eller vakna förut.. Hon var verkligen dålig i magen.. Stackars hon!! Sen fattar ju inte vi vad hon vill när hon kollar på oss och smågnäller, hon kan ju inte precis tala om det för oss, att hon verkligen MÅSTE ut nu..
 Nu ligger hon alldeles utslagen på golvet.. : /

Nu ska jag gå och lägga mig, är trött som fan!
Sov gott!

Hobby affär


Idag har det vare full fart, jag och Malin gick på stan och hanlade en present till Lars, sen gick vi till en hobby affär så jag köpte lite schabloner, penslar, färg och nå glitter grejer.. Vi hann med en fika också. Sen åkte vi hem till Malin, hämtade lite färg och vidare hem hit.. Då satte vi igång och målade barnsängen, vi bar ner sängen till garaget, och började måla med vit lackfärg. (Jag hade garageporten öppen hela tiden, så att vi fick frisk luft.) Sookie fick springa lös under hela tiden för sig själv, så hon var nog ute på en massa äventyr.. :) Det tog typ två timmar för oss att slipa, tvätta och måla den. Och då var vi ändå två st.. Sen gick jag upp skrev en handlings lista, drog med Lars, som då kommit hem och åkte på ica. Malin också.
Då handlade vi massa saker för imorgon till tårta och allt. Och när vi kom hem diskade jag och Lars gjorde oss varma mackor. :) Så jag har varit igång hela dagen fram tills jag satte mig här framför datorn. Malin har nyss åkt hem. :)

Det är så roligt att ha någon att vara med på dagen, när alla andra är upptagna med att leva sina liv.  ;p Haha, nee men någon som också har en massa tid över. Hon ska komma hit imorgon och så ska vi fortsätt måla på sängen med schablonerna.. :) Vem vet, hon kanske stannar tills jag ska baka tårtan.. :)

Imorgon är det också en full späckad dag, jag ska städa, baka muffins, två tårtor och måla sängen. Plus middagen också. Fast det kanske blir lite mycket med middag, jag tänkte eftersom vi ska fika bara lite senare. För jag menar, Lars kommer ju inte hem vid 4.. : / Aja, jag får se hur jag gör med middagen imorgon. :)
Men hela dagen har jag saker att göra. :)

Ställt av moppen


Idag ska jag på stan, Malin följer med mig. :)  Jag ska gå och köpa mig en present till Larsen! Sen vet jag inte, jag måste skriva en lista på saker som ska handlas, eftersom Lars har ställt av moppen så jag får inte använda den nå mer.. Så då måste Lars hjälpa mig att handla. Han som hatar det.. :p Fast inte tycker jag det är så himla roligt heller. : /  Hehe!

Nu ligger Sookie under mig och vill gå ut på en promenad. Hon har btw vare skit duktig inatt, jag skriver mer om det senare. :) Men skit duktig har hon varit!!!! :)

Nu ska jag gå ut med hunden sen ska jag ner på stan. :)
Pusspuss<3

Begagnade saker......


Idag, har jag och Lars blivit lite oense om baby saker...
Vi har fått väldigt mycket, skit mycket, typ allt! Och det är inte alla gånger att jag tycker det är fint, eller nee jag tycker inte alls det är fint.. (lite saker är fina/fint) Men inte den större delen av det..
Och jag har som en bild på hur jag vill ha det, det hade jag innan jag blev med barn och inget stämmer in i min bild. I den bild som jag byggt upp för att jag vill ha det just så.
Och jag uttryckte mig kanske lite klumpigt om en sak idag som gjorde att Lars uttryckte sig också lite klumpigt. Jag ska nått i sitl (jag förfinar det) "den här tycker inte jag alls är någe fin" och han svarade med "nee, men jag tycker inte din vagga är så fin heller"
Och grejen hör ju till, att den saken jag uttryckte mig om, hade vi fått.. Och vaggen, den har jag köpt, Lars var också med när jag köpte den. Och när jag frågade vad han tyckte om den (iofs efter jag betalat) så svarade han. "jaa, men om jag säger så här, den var inte värd si och så många kr" Sen var det inge mer än det. Jag trodde inte han tyckte den var ful.

Det är så himla svårt att förklara, jag har en bild i mitt huvud, som jag byggt upp. Som jag har föreställt mig.
Eva har en jätte fin barnvagn och hon har sparat den.. Hon är himla nöjd över den, att A låg och sov i den när han var liten.. Så vill jag också kunna tänka tillbaka och vara nöjd över en barnvagn eller en barnsäng.. Typ säga så här "tänk att i den här fina sängen låg du i när du var liten;D" eller något sånt.. Jag menar inte att jag inte är glad att vi får en massa saker det är jag, men jag skulle vilja ha något nytt. Något fint, som jag tycker om!! Inte bara ha alla andras saker.. Utan något som bara är min älskade bebbes.. Och jag menar inte kläder nu.. Eller gossedjur.. Inte sånna saker..

Jag blir bara så ledsen av allt sånt här. Lars förstår inte mig och jag förstår inte Lars, vi pratar om varandra.. Sen trodde jag aldrig att jag skulle tycka det var så viktigt med en ny barnvagn eller barnsäng heller. Att den bilden jag har/hade var så viktigt!!

Aja, nog om detta. Det blir säkert bra alltihopa, hoppas då på det!! :)
Sovgott<3

Större och större


Ja, som ni ser på bilderna blir jag bara större och större.. Jag knäppte några kort när jag sitter ner framifrån också, men gud sååå ful magen var. :P Hahah! Det såg riktigt konstigt ut.. Menmen. :)
Ni kanske ser också vad jag svankar mycket, och det är därför jag får så ont i ryggen, eftersom magen växer och det är magmusklerna som håller upp ryggen (jag tror det var så BM sa) så följer ryggen med när magen växer.. Jag borde tänka mer på hur jag står och sitter osv. Jag ska dra in magen mot mig, och typ spänna magmusklerna, har jag läst.. :)
Jag fick några sammandragningar förut idag, men dom gick över rätt så fort när jag la mig och vilade.. Dom höll inte i sig, vilket jag tyckte var skönt för vi skulle just till att börja tapetsera klart dom sista tre våderna.. :)

Bildproblem..?


Om det inte går att få upp dom mindre bilderna i tidigare inlägg, pröva gå in på Kategorier - Bilder på magen och tryck på bilderna där..!!

Jag har ingen aning om vad det är för fel.. : /

Bilder på magen vecka 28


Vecka 28 (27+1)
         




Tokig

Jag blir galen på den hära jädra hunden..... Nu har hon ätit på mattan i vardagsrummet....


Snart....


......... Är han hemma :D <3

Nu har jag tänt ljus i hela huset.. Jag inbillar mig att Lars tycker om sånt lika mycket som jag!! <3 :)

.......


Nu har jag städat klart, har en tvätt att lägga in i maskinen efter den som är i nu, och jag har lagat mat. :) Det blev full fart på mig nu.. :)
Sookie ligger och små skäller, hon tror sig höra någon som kommer.. Men det är bara inbillning. ;p
Lars hade inte tid att prata nyss, och han skulle ringa senare..

Jag ska måla naglarna och pyssla på med mig själv senare ikväll. Sen ska jag vila innan Lars kommer...
Jag är himla trött, och har ont i ryggen..
Jag fick för mig att jag ska baka muffins till veckan.. Och en tårta. Lars fyller år på tisdag. :) Min älskling fyller 43 år. :)
Köpa en present ska jag också göra. 
Nu ska jag ge hunden mat och medicin, sen gå ut med henne.

Byebye!




Graviditetskalender vecka 28


Min graviditet - BF Fre 9 jan 2009
Uträkning utgår från dagens datum: Lör 11 okt 2008.
Din graviditet startade Lör 5 apr 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 19 apr 2008 (ägglossningen).

Du är på dag 190 av 280. (67,9%).
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 0 fulla dagar (v27+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 9 jan 2009
Du har 90 dagar kvar till förlossning.


Vecka 28 - 11 okt - 17 okt 2008
Kroppen: Framöver blir besöken hos MVC allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Blodsocker: Vid förhöjda sockervärden görs ofta ett belastningsprov för att testa glukostoleransen. När man är gravid kan man få en lindrig form av graviditetsdiabetes som i regel brukar gå bort efter förlossningen.
Blodtryck: Blodtrycket sjunker normalt lite i mitten av graviditen. Exempel: Från att ha haft en vilopuls på 75 vid inskrivningen kan den sjunka till 70 i mitten. De tre sista månaderna ökar ofta pulsen igen och kan då kan den gå upp 80. Om blodtrycket stiger mycket får man ofta gå på tätare kontroller på MVC eftersom det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning "preeklampsi". Det kan ge sig till känna som huvudvärk, trötthet och dålig fostertillväxt samt för tidig födsel.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 cm och fötterna mäter 5 cm. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet anses livsdugligt vid denna tidpunkt och om det skulle födas måste man registrera barnet enligt lagen. Som tur är har barnet nu mycket goda chanser att klara sig utanför livmodern, med hjälp av bland annat värme från en kuvös.

Baby kommer hem


Ikväll kommer Lars hem ;D gud så jag längtar!!! Jag ska bara hålla om han, krama han, pussa han, kyssa han... wiiii!^^
Fast han kommer inte hem för ens vid 1 inatt. Men ändå, snart får jag se han.. :)

Idag ska jag inet göra så mycket hade jag tänkt. Jag ska städa och försöka tvätta.. Bara göra det fint här hemma tills Lars kommer :) så att han bara behöver ta av sig skorna och lägga sig i sängen och mysa mig med... :) Och kanske packa upp också, eller får han ta det imorgon... ;)
Så där har ni min dag, städa och tvätta..
Jag gruvar mig för tvätten, eftersom den är så tung (jag ska undvika tunga lyft) och det är två trappor ner (jag ska också undika trappor) och om jag ska tvätta måste jag antingen bära tungt och gå ner för trapporna en gång, eller dela upp tvätten så det inte är tung med gå i trapporna flera gånger... Vi får se hur jag gör, fast tvätta ska jag..

Hejsvejs! :)

Hundskrället.....


Igår när jag pratade med Robert (inte robert på big boy) i telefonen så frågade han lite om hur Sooki sköter sig osv, då sa jag att hon har slutar skite och/eller pissa inne, men att hon då istället har börjat tugga på det hon tycker ser roligt och gott ut, berättade jag för Robert..
(Sookie gör bara det när hon är själv, alltså när vi sover eller när vi är borta.. Då är det svårt att "ta fast" henne och straffa henne för det hon har gjort..)

Jag har börjat med att lägga upp dammsugaren på soffan på natten så att hon inte ska sova där, sen ställer jag för en stol för truskeln in till kontoret så att hon inte kan gå in att roa sig med något som ser gott ut. Det fungerade bra, de första nätterna.. Men.......
Imorse när jag klev upp, ungefär vid 9 för att gå och pissa. (Och jag var ut med Sookie kanske 1 halv 2..) Då ser jag att hon har skite inne, mitt på golvet i hallen... Roligt... Skit kul... Där gick jag upp för att pissa med det slutade med att jag fick skura golvet...
Kan ju också tillägga att hon hade öppnat dörren i till sovrummet inatt (ungefär klockan 5-6) och gick omkring där inne, fast jag vaknade och skickade ut henne. Och jag kan tänka mig, att det var ungefär då hon fick för sig att hon var skitnödig..

Och igår sa jag ändå att hon slutat med att skita inne, och att jag hellre vill att hon skiter inne än äter upp saker... Ja, jag kanske inte skulle ha sagt det....
Jag blir galen.. Det är inte det att hon är dåligt rastat, det tänkte både jag och Lars för länge sen... Så vi började vara ute längre och mer...
Hon är bara jävlig med oss. ;p Det är hennes plan att vara det.. Haha, jaa tänk om det vore så enkelt... Hon är då förjävla söt, och det uttnyttjar hon.. Den lilla ligisten! Haha!


Movietime.. again


Det blev så att jag och Eva åkte och hyrde film. :) Så vi har suttit hemma hos henne nu ikväll och myst på. Kom nyss hem, och jag försöker få tag på baby men han skulle ut och roa sig ikväll, så han är nog lite upptagen. :)

Vad jag ska göra ikväll, ja, eftersom jag sov mellan tre och sex så kommer jag nog att börja rensa kläderna vi har här hemma, och små städa lite. Har ju ändå inget bättre för mig.. Fast jag är bra trött ändå. Tror jag skulle behöva sova lite, men om jag lägger mig så kommer jag inte att somna.. Så jag ska nog ta itu med kläder.. Något som man aldrig annars gör. : / Yiipiiii!!!! 

Datorer


Jag och datorer, jag blir galen, och min kusin, Nils, blir galen på mig också!! Varför ska allt vara så krångligt???

"hej tjockis"


Vad har vi att berätta idag då? Inte mycket, inte till intresse iallafall.. Pratade nyss med Roger, en "gammal" vän. Haha, han fyller 23 nästa helg så han tycker att han har blivit gammal nu.. :p Vi pratade mycket om hundar, som vanligt. Eftersom han har en hundvapl själv. :) Sen berättade jag att jag ska ner till Sundsvall om tre helger och att vi skulle ses. Då har Linus komme hem frn Thailand också.. :) Det ska bli kul att vi träffas igen, det var ju typ hundra år sen!
Roger har alltid sagt tjockis till mig. "hej tjockis" är det jag brukar få höra. :D Och jag har aldrig brytt mig, men nu när han äger det så stämmer det ju :p hehe. Men jag älskar han ändå! ;)

Jag sitter och pratar med Lars nu, han har nyss ätit lunch.
Sen har jag inte så mycket mer att säga.. :)

Hej!

Skapa möjligheter och kämpa


Jag tycker det är tråkigt och synd hur livet fördelas olika..
Vissa har saker dom inte förtjänar och andra som förtjänar det har inget!! Alla gånger kan man inte skapa dom möjligheter som behövs för att få det man förtjänar eller vill ha. Att skapa möjligheter, det är begränsat till många andra saker, i vissa/många fall pengar.. Att skapa och åstakomma det man vill är nog inte alltid så lätt, men det finns dom som kämpar och kämpar för att skapa möjligheten att leva ett liv, ett liv med en säker framtid, utan att lyckas..

Jag har en nära vän, som försöker skapa möjligheten att förändras och att få chansen att visa vad han går för.. Han försöker få en säker framtid. Som han själv vill ha det, som han önskar! Han kämpar på med olika saker för att lyckas. Och varje gång han nästan är där vid nått av målen han satt upp, är det något annat som blir förstört för han! Något annat händer som förstör.. Han måste börja om, börja om att kämpa och skapa nya möjligheter.

Han är en underbar människa och förtjänar något bra och positivt någon gång.. Jag vet att han verkligen försöker nå upp till sina mål han satt. Men att det oftast kommer något annat tråkigt ivägen. Han är en sån människa som bryr sig om sina vänner, han lyssnar, han ser, han finns!
Jag skulle önska att jag kunde ge han något som hjälper han till sina mål. Till hans framgång! Jag önskar jag kunde säga mer saker till han för att han inte ska ge upp. Jag vet att han kommer lyckas. Men jag måste nog säga att han har en jävla otur. Alltid!! Men han kommer lyckas, jag tror på han.. Det tar bara lite längre tid än vad han har tänkt att det ska ta. Men han kommer snart att se att han trots alla motgångar får något för det han gör, för det han kämpar! Han förtjänar verkligen det!!!

Livet är bra olika för alla!!

GRUBBEL
Det är så erbarmligt lite
en människa kan förstå.
Man skulle ej grubbla och tänka
men tänker och grubblar ändå.
Och dagarna fogas till veckor,
veckorna fogas till år.
Man skulle ej snärjas av grubbel
så hastigt som livet går.
av Nils Ferlin

Sista kudden


Jag och Malin åkte till big boy förut för att hälsa på Robert. :p Haha, han är som en hundvalp!!! Jag blev iallafall bjuden på hans inflyttningsfest. Fast han viste inte när den var.. :p LillaRobert.. :)
Efter big boy åkte vi och hämtade Malins syster och vidare till DollarStore, jag hittade lite saker där, nån strumpa, schamop, godis, en till kruka och lite till. ÖB blev det sen, jag behöver tapatklister så jag köpte det och nån hundleksak plus lite andra saker.. Sen åkte vi på ica där vi sabbhandlade lite gran. Och nästa stopp blev här hemma.. :) Tack Malin för hjälpen!!

Och när jag kommer hem för att ge Sookie sin leksak, då ser jag.... Hon har ätit upp den sista soffkudden som fanns, och var hel.. Så det låg bomull överallt och i hennes päls. ÅHH!! Hon fick inte sin leksak iallafall..
Jag har också hunnit sova lite nu på eftermiddagen, var så himla trött, är det fortfarande men det hjälpt med en liten tupplur.. Det finns inget annat att göra.. Tv:n är ju trasig.. Eller tv kanalerna... Alla filmer vi har, har jag sett flera gånger.. Och dom jag tankade igår var det sämst kvalite på så dom tog jag bort på en gång.. : / Ska göra ett till försök nu igen, med att tanka..

<3


Jag är helt slut idag, somnade inte för ens efter 2 nån gång, och har vaknat till och från HELA natten.. Det är kallt i huset, jag har ont i ryggen och nacken, magen är ivägen.. Jag är less.... Jag kan inte ha den tröjan jag vill ha... Jag har halsbränna... En trött dag idag....


Saknar baby!!


Nu har Malin åkt hem, och jag sitter framför datorn för att jag inte har nått bättre för mig och för att tanka ner lite filmer.. Tänkte tanka Mamamia och LeaderHeads eller vad den heter. Tror dom är rätt så bra :P Filmen vi hyde hette Dumpad och den var rätt så rolig!! :) Vi köpte en massa godis också och bara myste på. :p

Har nyss pratat med älsklingen också, gud så jag saknar han!!!! Vill att han ska komma hem nu, och värma mig.. Hålla om mig...  Krama mig... Kyssa mig.... Saknar han nå fruktansvärt mycket!!

Jag hittar inte inte Mama mia med svensk text.. Och hittar inte ens Leaderheads.. :S Tråkigt, för det var den sista filmen jag nämde jag egentligen ville ha, fast jag är ju också sämst på att söka och tanka filmern vet aldrig egentligen vilken jag sa ta och vad allt betyder.. :p
Ne nu ska jag ta och hoppa in i duschen sen gosa mig ner i den stora sängen själv.. :(

Sovgott!

Movietime


Nu ska jag åka och hyra en film med Malin..  :)

11:51


Och inte kunde jag somna igår heller, så jaglåg och lukta på Lars kudde. :) Till slut somnade jag ju men det var ingen normal tid. Fast med mina sömnproblem jag haft sen jag var 13 så borde det här vara en enkel march. (y)
Jag vaknade rätt tidigt också med tanke på att jag aldrig somnade igår, men jag bet ihop och släppte ut hunden en sväng sen gick jag och la mig igen, :p fast då kunde jag inte somna om. Och nu nån timma senare sitter jag här med en kopp te. :)

Idag borde jag göra nått vettigt, som att göra resten av fönstrena, så att det inte är halv gjort bara.. Sen tänkte jag gå en långsväng med Sookie. Det är himla fint väder här idag och jag behöver lite luft nu känner jag... :) Så jag ska nog börja med en promenad, eller vi får se!
Annars har jag inte så mycket planerat, ska fara förbi biblioteket och hämta några böcker om graviditet lite senare.. :)

Vi hörs :)


Bildproblem.. ?


Om det inte går att få upp dom mindre bilderna i tidigare inlägg, testa att gå in på Kategorier - Hunden<3 och tryck på bilderna där..!

En smäll på näsan


Idag har det varit en konstig dag för mig.......

Jag har gjort något, med en "bekant" - Malin.... Haha, det började ju med att vi solade sen så åkte vi hem hit och satt här ett bra tag.. Sen så blev det som så att hon kom och hämtade mig nu på kvällen och vi åkte till big boy igen, för att hälsa på hennes kompis.. Och det slutade med att vi har suttit där fram tills nu/nyss.. Mycket roligt! Gud så jag har pratat, jag kommer få ont i halsen imorgon som jag har pratat.. :)

Eva kom också förbi och skulle ta med Sookie på en långpromenad.. :) Jaa, nosselen/nosgrimman (det är inte en munkorg) tyckte Eva nog inte om, inte för att det var nå fel på den men Sookie lirkade sig ur den hela tiden, med mig brukar hon ge sig efter ett tag, när hon märker att jag inte ger mig.. Men med Eva gav Sookie sig inte, hon bara fortsatte att lirka sig ur den hela tiden. Fy så jobbigt!! Hon ska bara testa en hela tiden.. Sookie är duktig när hon själv väljer att vara duktig, det är skit irriterande!!!
Men det gäller att ha tålamod, och det är ju inte alla gånger man har det.. Och kanske inte på "rätt" saker.. : /

Hon börjar bli mycket lugnare nu här hemma, hon springer inte omkring och ska leka och hålla på som en dåre hela tiden så det börjar ta sig det där med att ignorera.. :P Nu är det bara att hålla i det också.. :) Fast de där att hoppa på folk verkar aldrig bli bättre, Malin satt lite hukad fick sig en smäll på näsan av Sookie. Och jag kan tala om för er att de är inte skönt!!!
Plus att Malin inte ens tycker om hundar.. Och Sookie lyssnade inte på mig när jag sa till henne, eller drog henne i nackskinnet när hon hoppade, utan hon fortsatte som vanligt...... ÅHH!
Men då läste jag i boken som jag lånat, att man "belönar" hundarna när man drar dom i örat, nackskinnet eller knuffar bort dom när dom hoppar, och att det är därför hon fortsätter.. Det stod också vad man skulle göra..... hm... Och det var att man skulle avleda dom med godis, och jag är ju den som är "emot" att ha massa godis, att träna vissa saker med godis osv.. För sen då när man tar bort godiset så slutar hunden att lyssna också. Då har den ju bara kopplat "den övningen" med godiset... Förstår ni hur jag tänker?
Nu tycker väl inte alla så men jag tycker det iallafall. Jag vill att hon ska lyssna på mig utan godis.. Och jag belönar henne med en klapp och/eller bebis röst istället!!
                                    
Sookie och Opal..<3 Sookie bara ligger och lurar för att ta pinnen av Opal.

Nu ska jag gå och lägga mig, ja är så himmla trött efter natten som var.. Sov nästan inget.. Och om man redan sover dåligt och sen sover sämmre än dåligt en natt så blir man helt slut.. : / Fast jag börjar bli van nu...
Inatt saknade jag Lars så himmla mycket bara, hehe tog hans kudde och höll om den så kände jag hans lukt, så jag låtsades att det var han jag höll om, typ!.. Åh, han luktar så gott!! Längtar tills han kommer hem..<3



Sovgott!

Glassmaskinen...


Vi var ju och solade förut idag, sen var vi en sväng förbi big boy också... Hahah ALLA var nya, inget fungerade och när vi var där började glassmaskinen att ryka och lät som bara den då säger jag "men stäng av den då..."  "hur gör man det?" fick jag till svar. Hahah!!
Sen åkte jag och Malin hem hit och satt och pratade tills nyss, haha.. Det har vare roligt iallafall :D Hon skulle iväg och träna nu klockan sex så hon åkte nyss.. :)
Det har som vare kul att hittat på nått med någon, :) istället för att bara vara hemma här med hunden.. :)

Nu ska jag gå och göra någon mat, sen ska jag sätta mig framför tv:n.. Finns väl alltid nått att titta på¨..

Hejsvejs!


De är min pappa de.....


Jaa, verkligen att pappa är en dåre, fick nu veta att han limat fast sina "löständer" med superlim. Han hade klivit på dom och dom gick sönder. Så han limmade ihop dom!! Hur bra och gift-fritt tror ni det är då? Haha, vilken skada.! ;D

Halsbränna


Jag lykades somna mellan tre och halv fem ungefär. Då kom halsbrännan, och inget hjälper, inte mina tabletter från apoteket eller ett glas samarin.. Frustrerande!! Jag var vaken ungefär en halvtimma sen somnade jag om igen och vaknade nyss....
Sookie har äte upp min stereodosa.. Hon måste ha haft tråkigt.. Plus att jag väckte henne inatt, när jag inte kunde sova.. Jag tänkte att hon skulle hålla mig sällskap. Det var nog en dålig ide.. :p

Jag sma:ade med pappa hela natten iallafall så det gick rätt så bra att bara ligga vaken.. :) Han hade mycket att säga han, haha jävla dåre han är!! ;D

Nu ska jag snart ge Sookie mat och hennes medecin sen ska jag gå ut och gå hade jag tänkt.. :) Jag ska ockås iväg och sola med en tjej som jobbade på big boy - Malin, hon började samma vecka jag slutade.. Så vi ska iväg och sola lite.. Hon ska också åka iväg och jobba som aupair fast på Nya Zeland.. :) Hon åker om en månad.. Typ.!
Tänk vad alla bara åker iväg sådär, och jobbar utomlands ett tag, eller bara driver omkring.. Det vore ju nått det. :)

Lars har anmält sig till ett jobb utomland, fast då flyttar vi alla dit och bor där nått år.. Vet inte ifall han komemr få det, troligen inte.. ;)

Hej!

Jackie Chan


Jaa, tidig kväll vet jag väl inte om det blev, jag gick oh la mig tidigt varjefall...
Sen har Lillen levt om som Jackie Chan och när "han" väl hade lugnat ner sig så kom världens halsbränna.. Inte kul.. Ska snart försöka lägga mig igen men halsbrännan blir bara värre då. : /


Nossele


Det blev inte så mycket av fönsterputsing för mig, orkade göra sovrummet - på insidan bara, sen hittade jag något annat att syssla med..

Har tränat Sookie i koppel idag,  :) hon kan ju gå i koppel men inte Fot och drar som en galning... Förut var hon duktig med kopplet men sen har vi blivit lata och haft henne mest lös under sommaren och därav att hon blivit "vild" igen. ;P Alltså mitt eget fel! :)
Jag har varjefall en nossele som jag använde förut när jag tränade henne och det går galant.. :D Haha! Jag är verkligen glad att jag köpte den dära nosselen. :)

Nu sitter jag och dricker min smootie, tror jag det heter... Den är skit god så jag tänkte ge er "receptet"  haha.

½ - 1 Kiwi
1 Banan
Blåbär.. Bara lite.
Hallon.. Lagom
Solhavre
Och en skvätt juice..


Sen mixar ni allt!
Jag vet inte exakta mängder för jag gör det bara. :p Men där har ni den på ett ungefär. :)

Jag ska göra en tidig kväll ikväll, hade jag tänkt. Så jag ska lägga mig och glo på tv nu ett tag sen så ropar sängen!!

Sovgott!

Stövlar...


Idag kommer det nog inte hända så mycket, Eva skulle tvätta fönstrena, så jag tror jag ska göra klart dom jag inte gjort jag också... Nu snart ska jag ut med hunden sen ner på apoteket sen ska jag handla mat. Jag har inget här hemma. :S Annars vet jag inte vad jag ska göra idag, igår funderade jag på om jag skulle ränsa mina kläder, fast vi får se..
Ska ta undan resten av mina skor iallafall, dom bara står där och retar mig, för att jag inte kan ha dom nu.. :( Så nu går jag i ett par "jätte fina" springskor.. : / Jag har iallafall beställt ett par stövlar istället för väskan jag skickade tillbakak. Dom borde föresten komma nu i veckan, stövlar med låg klack, typ 1 cm klack var det.. Och det lära jag ju inte få ont i ryggen av???! :P

Ne nu ska jag ta ut miss Dominant.. :) Hör senare!

Sookie - Dominant


Jag var på biblioteket i fredags och lånade lite böcker om hunduppfostran. Och jag har som många andra gått i "fällan" på att min hund är en ängel, "nee, inte är hon dominant.. Hon är hur duktig och hur smart som helst.. Ne det skulle aldrig Sookie göra." Förstår ni vart jag vill komma?
Min bror och hans sambo, Sabina, sa till mig när jag var där "men att hon gör så är tecken på dominans" och jaa, jag tog väl inte det på allt för stort allvar.. Det var ju Sookie, min lilla ängel dom pratade dom.

I en av böckerna står det så här:

Hunden kan försöka etablera dominans genom att:
 - Se övergiver och sorgsen ut.
- Skälla.
- Hämta en leksak.
- Ta något som fångar din uppmärksamhet.
- Buffa på din hand för att bli klappad.
- Krafsa på dig med tassen.
- Trycka kroppen mor dit eller luta sig mot dig.
- Inte låtsas se dig.
- Ignorera dina kommandon.
- Sätta sig på dina fötter.
- Gnälla.

Alltså Sookie är dominat, alla de där påståendena stämmer in på henne mer eller mindre.

I boken står det att jag ska göra:

- Om hunden sover i ditt sovrum, bannlys den därifrån med omedelbar verkan. Det gäller också trappan upp till sovrummet om det ligger på övervåningen. Använd eventuellt en barngrind.
Det är klart, hon får inte ens gå in i sovrummet.

 - När du får omkring i huset, se till att hunden går ur vägen för dig. Gå inte runt den utan puffa vänligt bort den med foten.
Det gör jag också.

- Ge inte hunden några godsaker om det inte är för att belöna den.
Tror jag att jag gör. Ger henne sällan godis.

- Ta bort alla leksaker, bollar, tuggleksaker och liknande. Använd dom bara när du själv väljer att göra det.
Okej, hon har en tuggleksak. Den åker bort!!

- Sluta helt att klappa hunden utan anledning. Från och med nu ska alla smekningar förtjänas.
Hur svårt kommer inte det att bli, hon är ju så söt!! Men ska bli bättring på det.

-Om hunden brukar ockupera vissa rum, platser eller områden, låt den inte vara där längre.
Det har jag inge problem med. Hon ockuperar inga rum eller platser.

- Låt inte hunden gå genom en dörr före dig.
Det gör hon inte, inte nu längre. Det har jag tränat bort för ett tag sen.

Sen stod det en massa mera saker som jag inte har problem med... Sen läste jag någnstans i boken att om hunden hoppar och blir helt vild när man kommer hem (eller pga främmande) så ska man ignorera den i en kvart eller tills den lugnat ner sig och sedan kalla på hunden och hälsa därefter.

Det har jag gjort, så mig hoppar hon inte på. Hon sitter lungt och hälsar på mig. Men däremot Lars, han har varit lite sämre på det här med att ignorera men sist han kom hem hann jag säga åt han så han tänkte på det och det fungerade. :) Så förhoppningsvis blir hon bättre på det med.
Och det stod också nångonstans att man ska ignorera hunden när den kommer och buffar på en eller krafsar på en med tassen. Det gör vi också nu så snart är Sookie den perfekta hunden vi "trodde" att hon var. ;p
Bara vi håller ihop. Jag är väldigt sträng när det gäller vissa saker, och just dom sakerna kanske inte Lars tycker är lika viktigt.. Därför har det blive så här. Alltså - vårat eget fel. Cesar - Lars "bästa kompis" säger ju ofta "det är inte hunden det är fel på utan människan.." tänk att det stämmer in på oss också. Det vill man ju helst inte tro.

 
Sookie när hon var en liten oskyldig valp!!

Söta Sookie sitter och posar framför kameran..

Tror ni tjuvarna skulle bli rädd om hon hade lite vaktande i sig?
(Hon är inte på väg att bita mig eller är på något sätt elak där, det är
jag som drar upp hennes läppar. Om ni inte skulle förstå det från början.)


Funderat


Jag har funderat lite idag.. På mitt sätt att uttrycka mig, och det är inte alla gånger det bästa!!
Om jag vore Lars skulle jag nog inte vilja läsa det Lars får läsa ibland, även fast han har sagt att det inte gör något för han vet att jag egentligen inte tycker så. Att han förstår att jag "måste" få skriva av mig.
Han är så underbar Lars...
Men för att komma dit jag ville, om det vore tvärt om skulle jag inte alls gilla det! Ingen människa vill väl läsa sånna saker om sig själv eller överhuvud taget.
Så nästa gång jag blir arg och känner att jag bara vill skrika, och om jag ska skriva om det ska jag tänka efter lite före. För jag är ju den som skriver i all hast det som flyger fram i hjärnan. Alltså, jag ska tänka om, tänka så här "menar jag verkligen de här?.. Vill jag att det ska stå kvar senare?" osv.. Och där av så kommer det att bli mycket "trevligare" inlägg om jag skriver när jag är arg. Jag ska försöka formulera mig bättre, kanske inte uttrycka så mycket ilska i det jag skriver utan försöka få fram det jag vill på ett trevligare sätt. Om det nu går.

Men Lars är en underbar kille/man och han förtjänar inte att jag ska skriva sånna saker om han!!! Det är han för bra för!!!!!

Även om jag nu blir förbannad på han ibland. Men så är det väl alltid. Att man bråkar. Oftast..? Kanske..
Vilket fall som helst ska jag försöka bli bättre på det...

Plus att det minskar risken för er som har något elakt att skriva om mig, Lars eller att vi ska ha barn tillsammans..

Jag tänkte att istället för att sitta och gnälla över kommentarena ska jag försöka ändra mitt sätt att uttrycka mig på så ni inte får något att kommentera.. :)
Sen ska jag bli bättre på att bara "slå bort" alla elaka ord som ges. Även fast jag har väldigt lätt att ta åt mig av något negativt..

Sen är jag ganska så bra på att vara jätte privat i mina inlägg, det ska jag också försöka minska... Jag HAR tänkt det iallafall, sen får vi se hur allt blir.. :) Men det här när jag är arg på Lars och vill skriva ska jag verkligen försöka ändra på..

Snö


Pratade nyss med Lars, han var i Kiruna nu och där var det 3 cm snö överallt. :p Snart är det vinter. Det regnar just nu men snart kommer väl snön istället. : /

Jag har pratat med Mika idag.. Han är allt bra förståndig och riktig i huvudet han.. Tack!
 Nee, nu ska jag gå och lägga mig i soffan och bara slappa..

Spökar...


Jag börjar bli förkyld och få öroninflamation känns det som. :( Det var ju bra tajmat tills Lars är borta.. Så han inte kan ta hand om mig.. : / Typiskt!!!

Jag är otroligt nöjd med sovrummet, längtar tills det är helt klart bara, och när barnsängen ska tas upp.. :) Vill ta upp den nu bara så att den fyller ut sin plats i sovrummet, men det är ju lite tidigt att ta upp den. :p haha eller vad säger ni?
Igår när vi skulle lägga oss så hade jag tänt ljus i hela rummet och fasiken vad fint det var, det lyste så här mysigt, varmt, romantiskt.. :k Haha.

Btw idag vaknade jag av att jag hörde någon stampa i trappan, och jag hörde ingen Sookie skälla så jag tänkte att jag inbilla mig, fast ljudet dök upp två gånger till. Fast när jag gick upp för att kolla så var det ingen där.. : / Jag tror det spökar i detta hus.. (y)

Nu ska jag gå och äta något sen lägga mig i soffan med en filt över mig och bara mysa på.. :)

Sen så länge!

Graviditetskalender vecka 27


Min graviditet - BF Fre 9 jan 2009 Uträkning utgår från dagens datum: Lör 4 okt 2008.
Din graviditet startade Lör 5 apr 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 19 apr 2008 (ägglossningen).
Du är på dag 183 av 280. (65,4%).
Du är i vecka 27.
Du har gått 26 fulla veckor och 0 fulla dagar (v26+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Fre 9 jan 2009
Du har 97 dagar kvar till förlossning.

Vecka 27 - 4 okt - 10 okt 2008
Kroppen: Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont minst sagt.

Bilder på tapetseringen..


Nu har vi tapetsera hela dagen.. :p Fast vi är inte klar, tapetklistret tog slut när vi hade tre våder kvar.. : / Skit kul va,? Sen hittar vi ingen som har en skvätt tapetklister hemma. Så det blir inte klart..... Menmen, sånt som händer, det är nästan klart iallafall.. :)

Här är lite bilder.. :)
Före:
   

Nu: (På den första bilder ser ni det som inte blev klart.. )
                   

Vi är ju inte riktigt klara än, så jag har inte hunnit fixa iordning allt än.. Det dyker väl upp bättre bilder sen, när ALLT är klart. När jag fått pyssla klart.. :) Men nu ser ni på ett ungefär hur det ser ut i sovrummet. :) Vist blev det bättre än den hemska gröna färgen???

Nu ska Lars sätta sig vid datorn och sen ska vi lägga oss. Och imorgon åker ju han till Norge. :( Så jag blir själv här hemma en vecka. Det känns skönt att jag slipper sova i all röra varjefall. :)

Hej!!<3

Sängen kallar......


Nu är Lars hemma...
Jag är så trött så jag ska gå och lägga mig, har lite ont i magen också. Ungefär som håll fast bara på ena sidan.. Hoppas jag kan somna ikväll.. :) Och att jag sover hela natten, är så trött på att vakna hundra gånger och sen inte kunna somna om. Jag skulle må bra av att sova en hel natt.. :)
Imorgon händer det inte så mycket, Lars sa att han inte skulle jobba nått imorgon, så då ska vi väl tapetsera.. :) Om inte något kommer ivägen bara..
Nu ropar Lars och vill att vi ska kapa till tapeterna tills imorgon, fast jag orkar nog inte det.^^
Ska gå och lägga mig nu.. 

Dröm sött!<3


Tålamodet


Ens tålamod prövas verkligen när man har hund..
Jag har nu under hur lång tid som helst känns det som tränat "rulla runt" och i början satte hon det flera gånger helt perfekt.. Men min hjälp så klart. Men sen slutade hon helt att rulla runt.. Hon bara låg där som en död fisk... Riktigt irriterande. :P När hon ändå har klarat av att rulla runt flera gånger.. Jaa, vad ska man ta sig till...? Jag ska fortsätta träna rulla runt imorgon.. Kanske gå bättre då.

Vad har jag mer tränat idag, joo "är du en katt?" och så ska hon skaka på huvudet, det har inte gått lika smidigt som rulla runt gjorde i början. Men hon har fattat att hon ska vrida huvudet åt ett håll iallafall. Så nu ska jag bara få henne att vrida åt båda hållen. :p

Sen har jag stått i ett rum som har två dörrar, haft en stängd dörr mellan mig och henne och sen ropat kom genom dörren, första gången försökte hon krafsa sig igenom dörren men efter ett tag kom hon på att rummet har ju två dörrar, så hon kom till slut den vägen.. Och har satt det varje gång sen dess. Alltså bara stått och krafsat en gång, och det var första gången... Hon fattar snabbt vad hon ska göra, så är det jämt. Men sen om hon följer det, än en annan femma..





Bilder på magen vecka 26


Vecka 26 (vissa bilder 25+6 andra bilder 25+3)
Några bilder på magen.. :) <3

     




OS guld i smidighet


Alla dom här vardagsrörelserna som man bara tar för givet börjar bli rätt så jobbigt och svåra för mig...

- Som att torka golvet efter att man har duschat.. Att böja sig ner och magen tar emot och rygen smärtar...
- Att borsta tänderna, när man böjer sig över handfatet och ska spotta eller skölja munen... magen ivägen..
- Att tappa något på golvet som man sedan ska måsta ta upp, magen är ivägen och ryggen gör ont..
- Att sätta sig ner i soffan eller resa sig från soffan eller en låg stol.. Man rör sig som en jävla åsna..
- Att ta på sig skorna, samma som när man har tappat något, magen är ivägen och ryggen gör ont..
- Att vända på sig när man ska sova, det tar en evighet. Och oftast drar det till i magen när jag ska vända mig.
- Resa sig upp ur sängen, tar också en evighet. Sen kan jag tänka mig att jag ser ut som en flodhäst som ska klättra i berg..
- Att klä på sig, det gör jag inte "som vanligt" längre, om jag ska ta på mig ett tar strumpor så är magen ivägen... Så jag måste sitta ner när jag ska ta på mig strumpor eller byxor..

Man är som sagt inte världens smidigaste längre!! Inte för att jag var det innan man om man jämför med nu så hade jag vunnit OS guld i smdighet förut.. ;p



Skrivihop.nu


Här är en bra hemsida, som tyvärr inte finns mer. Men min STOREBROR ville att jag ska vara inne där och lära mig ett och annat!! ;D

Sonseed - Jesus Is My Friend



Så jävla sjukt, haha, min storebror visade mig det här...
Texten liksom fastnar, fast det var väl det som var meningen när som gjorde låten ;p haha!


Fick inte jobbet


Jaa, killen från Pizzerian ringde aldrig idag så jag fick antagligen inte jobbet, tråkigt men ändå skönt.. Hade aldrig pallat att stå och jobbat hela tiden.. Kan ju knappt stå här hemma när jag diskar eller lagar mat, jag sätter mig ner då. (Vi har en hög barstol) Men det var ju lite tråkigt ändå, tycker ju han har kunnat ringa och säga att jag inte passade för jobbet iallafall.

Det känns inte som om att det här är min kväll, sitter och är lite små irriterad för att tapetseringen blir så långdragen, har ont i magen och fick inte jobbet..
Men det är väl sånt som händer... Funderar på om jag bara ska dra ner till Sundsvall nu, gör fan ändå ingen nytta här uppe. Kan jag lika gärna inte göra nytta där nere.. Och Lars åker ju ändå bort, så varför ska jag sitta i det här stora huset ensam??
Fast då är det ju Sookie också, henne måste jag ju ta med mig då!! Om jag inte hittar någon som är hund vakt. Fast inte om jag blir bora en vecka... :S Aja, det lär inte bli nått av det ändå, jag bara sitter och funderar lite.. Bara lite sådär!!! Men det vore ju roligt..

Jag ska kanske åka ut till skolan imorgon, äta lunch med Mika, han får mig alltid på bra humör, vilken dåre han är ;D.. Men om jag känner mig rätt så är jag på bra humör om en timma igen.. ;p
Nu ska jag gå och försöka sova, men så ont som jag har i magen lära jag inte sova mycket inatt. : /

Sov gott!

Ont


Magen gör bara ont... Har haft ondare ikväll än någon annan gång.. Det drar ihop sig riktigt mycket, näst intill hela tiden.. Inte roligt!!! Kan knappt sitta upp nu heller, har bara legat hela kvällen och när jag har satt mig upp så har det drage till i magen... Lyckos dom som slipper sånt här under graviditen eller har lite mindra iallafall. Och dom som inte mår illa och spyr i 17 veckor, eller dom som inte får halsbränna så dom vaknar mitt i natten, eller dom som inte får ont i ryggen.. Lyckos dom.. Men som sagt, jag får ju trots allt ett barn för besväret.. Önskar just nu att det hade vare lättare.. Att man kanske hade sluppit att syp, eller inte haft så ont i magen och ryggen... : /

 

15:44

Jaa, vad har hänt.. ? Sov jätte länge idag.. Fast då var jag iofs uppe vid 4 för jag hade världens halsbränna.. : / Sen kunde jag inte somna om på ett tag.. '
Har bara legat i soffan ungefär sen jag klev upp.. Har lite sammandragningar,  och dom verkar inte vilja försvinna.. Ne nu ska jag gå tillbaka till soffan och vila..!



Bakat en massa


Nu har jag bakat en sockerkaka och några chokladkakor sen 54 bullar ;) så nu finns det fika hemma här!! Nu är det bara att ni kommer på hit på fika.. :D
 Lars är fortfarande inte hemma, han skulle komma hem runt 11. Och jag är jätte trött och har ont i ryggen, jag ska på statoil nu och handla snus sen ska jag lägga mig..

Sov gott!<3

Fick jag jobbet?...


Jaa det gick ju fort, är redan hemma.. Jag skulle komma på en kopp kaffe och prata sa han i telefonen i måndags, och jag fick inte ens en kopp kaffe, han satt och drack kaffe, för sig själv haha! :p 
Och jag vet inte riktigt hur det gick :S tror det gick bra.. Han skulle ringa mig imorgon klockan 19:00 iallafall.. Sen pratade han om att jag skulle börja nu till helgen eller nästa helg.. Och det var bara helgs jobb. Mellan 16:00 - 21:00 fredag, lördag och söndag.. Tråkigt, det är ju då jag ska hinna umgås med Lars.. När han är ledig.. Menmen, får väl hitta någon annan tid att göra det om det finns någon.. Det skulle ändå vara bra om jag fick jobbet, jag behöver ju pengarna.. Jag frågade också vad det var för lön och OB tillägg fast det viste han inte.. :S
Och arbetsuppgiften var att stå i kassan och ta hand om kunderna.. Sen om jag hann skulle jag plocka undan borden och sånt..

Men asså jag vet inte om jag fick jobbet, det lät som så på han.. Fast han skulle träffa två till som skulle jobba samma tider och ha samma arbetsuppgifter, eftersom vardagarna behövdes det inte nån annan än han sa han..
"Ahaaa, du är gravid..Det är väl svårt att jobba om man är gravid... " och såg lite ogillande på magen .p haha.

Det vore ju bra om jag fick jobbet, men jag vet inte om jag vill ha det... :S Jag tror jag har blive för bekväm med att vara hemma. Plus att det var på helgerna, och det är typ bara då jag hinner träffa Lars mer än 3 timmar åt gången typ!! : /

Jag ska ju alltid vara så positiv, märker ni det? Haha, om jag inte har jobb klagar jag på det och nu när jag kanske har jobb klagar jag på det istället. Jag är ju allt bra underlig ja.. ;D

Nee, nu ska jag bara bita ihop och om jag får jobbet ska jag fan inte klaga, eller joo det kommer jag säkert att göra men ändå. Det braa var ju att det inte blir några tidiga pass varjefall och inte allt för sena heller.. :)

Ne nu ska jag gå och baka lite. :)
Hejdå!!


Kläder???


Nu när jag ska iväg och ska leta reda på ett par kläder som ser bra ut... Hittar jag bara ett par trasiga mjukisar, båda gravidbyxorna är i tvätten. :S Så nu har jag på mig ett par jeans som är alldeles för små, jag får inte igen gylfen, dom gör ont och jag har satt en gummisnodd runt knappen, fast det hjälpte inte mycket.. Sen skulle jag ha en tröja som täckte gylfen och allt och det var ju inte heller det lättaste att hitta, efter att tag hittade jag en tröja som ser bra ut och som täckte.. Plus att jag satte på mig ett skärp också, så det håller ihop byxorna lite..

Jag menar, inte vill jag gå på en intervju med trasiga mjukis byxor.. :S:S














Hejsvejs!!!

Helt slut


Var helt slut igår när vi la oss, hade ont i magen och ryggen som bara den... Och somade gjorde jag inte för ens efter klockan 1 : / och jag sov till 9 nån gång sen har jag lega och halv sove fram till halv 11.. Är så himmla trött, och magen och ryggen värker.. :( Tyck synd om mig.. ^^
Ska börja göra mig iordning nu snart.. Ska ju iväg på arbetsintervju.. :) Sen ska jag baka. Eller om jag hinner baka en sockerkaka innan, nee då kanske Sookie får för sig att äta upp den när jag är borta.. ;p

Jag gruvar mig lite för att träffa han där på pizzerian, jag som "alltid" är positiv tror att han inte vill anställa mig för att jag är gravid.. Menmen, det visar sig.. :)

Och Lars ska jobba över jätte sent idag så det blir inte att vi tapetserar nått alls.. : /
Hej!




RSS 2.0