Lydia säger mamma

Idag vaknade Lydia halv 7 och ville inte somna om, så då var det bara att kliva upp. Hon har vaknat sådär tidigt många dagar nu så hon har nu ändrat sovvana. Men hon sover fortfarande hela nätterna i alla fall vilket är skönt.. Och jag har börjat somna tidigare också. Vilket jag tycker är ännu skönare för mig. :)

Vi inte så mycket inplanerat idag.. Tror jag ska träffa Sabina (brors sambo) och träna lite med Sookie. Hon är duktig med hundar hon. Så jag får passa på nu när jag är här nere. Hon kanske kan hjälpa mig få ordning på bushunden.. :) Det vore ju i alla fall bra om det blev så... ;)
Och fint och varmt väder är det också idag.. Så härligt.. Lars sa att det blåste mycket uppe i Piteå idag. Men det gör det inte här, skönt att slippa blåsten.

Jag måste bara säga en sak som jag märkt nu i efterhand.. Jag skrev att Lydia kunde säga "mamma" klart och tydligt, fast det kan hon ju inte. Tydligen så var det några som inte förstod min ironi med det hela. :/ Två av dom var min lillebror och kusin.. Om man säger så här.. Lydia säger "mamma" men det är det bara jag som hör, precis som Lars hör "pappa" och min mamma hör "mormor"..


Jag avslutar här och ska gå över till min favorit moster!! ♥ hejhej!

Stugan


Igår var det skit fint väder och apvarmt ute... Jag, Nils och siss åkte till stugan där mamma, Roger, mormor, morfar och Simon var och sommarstädade. :) Så härligt det var där och det är så fridfullt..
Det var så varmt att jag fick ta av Lydia byxorna och sitta i suggan ändå var hon jätte varm. Hon fick lite värmeutslag igår men dom är borta nu.. Sookie sprang lös och lekte som bara den och när det blev för varmt sprang hon ner till tjärnen och la sig i vattnet och när hon blivit tillräkligt sval kom hon upp igen.
Jag tog några bilder med mobilen som ni ska få se men det är ingen bra kvalité.



Sookies sår..

Det var inte alls så stort som jag trodde det var. Då precis när hon hade gjort illa sig så såg det jätte hemskt ut, det var jätte mycket blod och jag trodde typ hon skulle sy hur många stygn som helst. Men nu när jag lagt om det några gånger börja jag tänka. "åkte jag till vetrinären för det här".. Aja, det läker fint och blöder inget längre. Hon vill bara vara där och slicka lite väl mycket med sånt får man ju räkna med. hundar gör ju så.
Kommer fortsätta ha tratten på när hon är själv och sockan på när vi är ute och går.

Äntligen "hemma"!!

Bussresan gick jätte bra... Lydia sov nästan hela tiden och när hon var vaken så var hon bara glad. Sen behövde hon bara äta en gång under resan. Vilket var ganska skönt. Och Sookie var som en annan hund. Jag funderade ett tag där ifall det verkligen var Sookie jag fått med mig.. Hon lyssnade jätte bra på vad jag sa och när det kom folk blev hon inte sådär stressig och ska hälsa upp i knät utan hon bara låg och nosade lite gran.. Skit bra gick resan.. :)

Jag har bara tagit det lugnt sen jag kom hit. Jag och mamma åkte och handlade lite hundmat och blöjor sen så gick jag, min moster Susanne och min lillskitkusin ;) runt sidsjön (3,2 km, plus vägen dit och hem).. Det var så himla härligt väder och det var så skönt att gå.. Plus att det var välbehövligt för Sookie. Stackarn som fått sitta på en buss halva dagen.. Nu ligger hon i alla fall och är helt slut på golvet i vardagsrummet. :)
När vi kom hem från promenaden så badade jag och Lydia sen fick hon mat och nu ligger hon i sängen här bakom mig och försöker sova. Fast hon sov så länge när vi var och gick så jag vet inte om det går så bra. Men snart somnar väl hon också. :)

Sen testade vi och äta gröt förut idag/kväll, vilket Lydia älskade.. Hon åt i sig allt. (Smakportionen.) Sen blev hon nöjd. Min goa lilla tjej.. :D Nu ska jag gå ut härifrån så Lydia får vara ifred. Kanske går bättre för henne att somna då. :)
Hoppas ni haft en kanondag!! :)

Snart är jag där..

Nu är nästan, nästan allt packat... Har bara nappflaskan och ersättningen och sånt kvar att packa som jag ska göra sent inatt eller imorgon. :)  Bussen går 06:40 så jag måste upp tidigt om jag ska hinna med att gå ut med hunden och sånt också. Men det gör inget, jag är så glad att jag äntligen får åka ner och träffa min familj... Och vara med dom ett bra tag utan att stressa innan man ska fara hem till Piteå igen. Jag är så glad. Inget ska försöra mitt humör nu.. ;D

Lydia ligger på golver under babygymet nu och pratar och "leker" för fullt. Hon är så underbar och snart får jag visa upp henne för alla!! :) 
Nu kom jag på att jag måste kopiera lite sånger till Lars dator.. Så jag avslutar här och skriver kanske mer ikväll. :)

Satans telefontider

Lydia ville vakna halv 7 imorse, men jag försökte få henne att somna om i ca en timma sen gav jag upp. Sen när klockan blev kvart över 8 så började jag ringa BVC (jag missade ett besök i måndags när jag trodde det var i onsdags) för att boka tid, eller gå dit en snabbkoll idag innan jag åker till Sundsvall. (När jag ringer så ligger jag på hela tiden, alltså när jag lägger på väntar jag i max 20 sekunder sen ringer jag upp igen) Först var det upptagen sen kom jag fram men ingen svarade, då ringde jag igen och ingen svarade men jag kom fram. Sen upprepades det här ända till den här cprösten säger att man får återkomma imorgon... Då har jag ringt i en halvtimma, jag har t.o.m. kommit fram men ingen hade lust att svara.. Bli så grymt frustrerande på dom här telefontiderna..

Idag ska jag bara packa det sista inför, sen måste jag gå och lämna igen böcker men i det här vädret har jag ingen lust till det. Och jag kan inte ta med mig Sookan, för jag tog av henne bandaget igår så att det skulle luftas, sen imorse när jag skulle lägga om det igen så hade jag inte bandage så det räcker. :/ Fast funderar på om det räcker med bara sockan nu. Kanske inte behöver linda om det. Aja får de hur det blir.

Nu ska jag gå coh hänga tvätt se ska jag funderar på hur dagen ska bli.. :) Hoppas ni har en bra dag! Puss!

Bilder

Då är den här dagen slut... Det har inte hänt så mycket mer än sist jag skrev men tänkte skriva några rader ändå. Men nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva... Lägger in nån bild istället. :)




Det gick bra, tror jag.

Då är jag hemma igen.. Provet gick jätte bra.. Det kändes så i alla fall... Svarade på varenda fråga och tror jag satte varenda fråga.. Men eftersom det är ett omprov får men väl inte mer än G ändå. Tråkigt att jag inte kunde sätta det på första gången. :/ Men det är ju sånt som händer... :) Får försöka och anstränga mig mer nästa gång jag ska plugga någon kurs. :)

Efter provet skulle jag skicka Roberts post som var kvar här uppe men då kom jag få att jag glömt den hemma så då gick vi hem och hämtade posten och hunden och gick till Ica och postade posten. :)
Nu vet jag inte vad jag ska göra resten av dagen, det är ju inte någe fint väder så man vill inte vara ute och gå en massa. Eller vara ute på gården.. Det lära bli att jag går här hemma och gör inget medans jag kollar på tv. Hoppas ni har en bättre dag än mig! :) Puss.

Bilder



Jag bjuder på dom här bilderna också. Det är på vägen till Norge.. :)

Det känns bra nu....

Jag gruvar mig inte lika mycket för bussresan nu som igår, jag ska packa om allt till två stora väskor så får Lars ta småväskor när han ska ned med bilen, sen så fanns det mikro (stavning?) på bussen så jag kan förbereda en flaska ersättning och om mer skulle behövas så kan jag värma smakportioner där. Det var väl det mesta jag gruvade mig för. Maten för Lydia hur jag skulle göra med det. Men det löste sig.. :) Allt löser sig tillslut!!

Sen provet är jag rätt så säker på att jag klarar av, jag har läst på ganska så mycket nu så jag borde klara det om jag inte får hjärnsläpp. Och om jag klarar det så är jag klar med kursen. :) Härligt!! Halv 2 har jag provet så nu ska jag gå och göra nått att äta sen ska jag traska ut med Sookie en sväng innan jag går till skolan.

Bussregler

Konstiga regler, jag ringde norrlandskusten och frågade om priser, och man måste betala för en hund om den tar upp "egen plats" men man behöver inte betala för barn som tar upp egen plats upp till barnet är 7 år.
Fast det är nog inte så konsitgt ändå, men det borde ju vara att antingen betalar man för både eller ingen!! :S Eller?

Ändrade sovvanor

Jag tror Lydias sovvanor håller på att ändras. :/ Nu två nätter på raken har hon vaknat vid halv 3 - 3 och sedan vaknat igen vid den vanliga tiden halv 6. Och eftersom hon redan halv 6 har vaknat två gånger vill hon gå upp för dagen och så brukar det inte vara. "Dom vanliga" dagarna då hon vaknar första gången halv 6 så somnar hon om och vaknar kanske 9.. Men jag tror att det kan vara så att hon är mer hungrig nu på kvällarna. Jag brukar tömma brösten sen ger jag henne 150 ml ersättning, det är ju inte alla gånger hon äter upp allt men oftast. Men nu tror jag ska höja till 180 och se ifall det blir någe annorlunda. Man vet aldrig. :)
Nu ligger Lydia på golvet och leker med babygymet.
Och Sookie ligger och är sur på mig ute i hallen, eftersom jag skickade ut henne från sovrummet (hon får inte alls gå in i vårat sovrum).. Hon har också ändrat sin sovvana. Nu enda sen Söndags så har hon smygit in i vårat sovrum mitt i natten och eftersom jag är vaken ganska länge så har jag skickat ut henne, sen har jag vaknat av någon anledning och sett att hon ligget på mattan i rummet. Och det har hon inte brukat göra förut. Hon har varit jätteduktig med att inte gå innanför tröskeln men nu verkar det som bort blåst!! :/

Idag händer det inte så mycket, ska bara läsa lite inför provet. Annars lära jag sitta hemma eftesom det inte alls är nå fint väder ute. Nu ska jag gå och göra nått att äta. :) Hoppas ni får en bra dag, hej. 

Packning inför Sundsvall

Jag håller på att packa nu.... Jag åker ner till sundsvall på fredag och det är inte lite att packa, alla mina saker och Lydias saker för en månad som är ungefär två stora väskor och fyra småväskor om man räknar med skötväskan och handväskan, sookiegrejer, bilbarnstolen, vagnen... Behöver jag säga att jag gruvar mig lite för resan??? Det kommer vara så krångligt. Så besvärligt. En massa saker överallt. Och dyr resa kommer det bli eftersom man betalar för både hund och Lydia också.
Sen hittar jag inte en av Lydias vantar (alltså jätte tunna vantar utan foder) och jag har letat i hela huset.. Frustrerande!!!!
Nu ska jag fortsätta packa lite sen hoppa isäng och läsa på naturkunskapen... Jag har prov imorgon. :)
Sov gott!!

Dop psalmer

Jag har fått en CD skiva nu från kyrkan i Sundsvall. Där det finns en massa psalmer och sånt. Och jag vet inte riktigt vilka låtar jag vill ha. Har funderat på några men samtidigt vill jag inte att "Vi" eller en kör ska sjunga, utan jag vill ha EN person. Vi får se hur allt blir, känner mig lite stressad av att inte har valt låtar, även fast vi fick CD skivan idag och Lars har inte heller lyssnat på den. Han ska få lyssna på den sen när han kommer hem så får jag höra ifall han vet med säkerthet vilka psalmer han vill ha. :)

Inte den här gången

Okej, så hurtig var jag inte igår... Jag gick och gjorde 4 varma mackor istället och pratade i telefon. Det kanske blir en joggingtur ikväll istället. Just nu ska jag gå och göra nått att äta för jag håller på att hungra ihjäl, sen ska Lydia ut och sova. :) Och jag traska omkring i solen. :) Hoppas ni får en bra dag!!

Hör och häpna

Jag blir verkligen på skit bra humör när det är sånt här väder. Jag är positiv och glad till det mesta när jag får vara ute på gården och ha nått att syssla med, när jag kliver upp tidigt och ser att det är strålande väder. Då mår jag bäst! :) Funderar faktiskt om jag ska ut och jogga..? Har ju min bror (Christian) att klå som springer en mil på 35 min och det är bra det. Måste ligga i hårdträning nu så är jag ikapp han snart. ;P

Lydia ligger nu i sängen och sover. Hon har blivit så bra på att äta "riktig" mat nu, ddet går som på en dans. :) Ska snart börja med gröt också. Fast väntar nog till nästa vecka.
Och Lars fick se Lydia vända på sig idag. Annars så har han alltid missat det eller inte varit hemma, som han sken upp. :D Hon är så duktig våran flicka!! Hon har sakt "mamma" också klart och tydligt! ;) Som hon växer och utvecklas. Det är helt otroligt att se, och att det går så fort!! :) Snat är hon väl 15 år och vill ha en moppe......

Ikväll har vi inte gjort nå speciellt, tvättat, vikt tvätt, bäddat rent i sängarna. Ungefär så har kvällen sett ut fram till nu. Och jag tror faktiskt jag ska ut och jogga nu, när jag har tänkt på det ett tag till. Sen hoppa in i duchen och läsa på lite inför provet som jag förhoppningsvis har nu i veckan. :)
Sov gott!!

Vilket väder

Men vilken härlig dag! Och mycket har man hunnit gjort. :)
Eftersom Ola (Lars bror) är ledig den här veckan var han hos mig här idag och hjälpte till i trädgården, han skjusade mig och köpte blommjord sedan började jag plantera lite blommor och han klippte gräset, rensade lite ogräs kring buskar, kapade av några grenar från granen som hängde ner till marken, grävde en rabatt och gjorde jätte fint på gården. Tack Ola!! Nu känns det äntligen att man är igång med det projektet, så skönt!! :) Vi var ute flera timmar och höll på medans Lydia låg och sov och Sookie sprang omkring lös.. Hon har skött sig jätte bra idag, jag har inte behövt säga till henne om att inte gå utanför tomten en enda gång. Och hon har hållt sig vid antingen mig eller Ola.
Sen tog jag mig en promenad till Ica och handlade lite saker sedan hem. Strax efter det så kom Lars hem. En tidig kväll för han.. Alltså en toppen dag hittills!! :D

Lydia ligger på golvet under babygymet nu och börjar bli otålig så jag avslutar här och skriver mer senare. Hoppas ni haft en bra dag! Pusshej!

Hemma igen

Tillbaka från Norge....
Vi har haft det rätt så trevligt, jag tror Lars hade det bättre än mig men det är förståeligt eftersom som det var hans dyknings resa.. Resan dit gick jätte bra, Lydia bara sov nästan hela tiden och fortsatte att sova när vi var framme. Dagen efter var hon kinkig men det var väl mycket för henne att resa sådär och en massa nytt och sånt.
Vi bodde i jätte fina stugor på ett jätte fint område alldeles vid havet och en bäck rinnandes brevid. :) Jag har inte gjort så mycket där, det var inte precis några promenad vägar och byn var ungefär som Lillpite/mindre än Gnarp och vädret var inte på topp så jag hade inte så mycket att göra när dom var och dök. Tur var att Linda (en annan sambo som följt med) var med, hon har också barn på 1 år så det kändes himla bra, vi delade stuga också.
Vi såg en tumlare ute vid fiskeodlingen och Lars tog upp en spindelkrabba som jag fick se. :) Och som alla sa var landskapet helt fantastiskt! Synd bara på vädret.
Självklart hade vi inte med oss kameran så jag knäppte några kort med mobilen istället fast det blev inge bra bilder, men lägger upp ändå.
Vägen hem gick också jätte bra, vi behövde bara stanna en gång för att ge Lydia mat sen sov hon nästan hela resan hem. Vi kom hem i skaplig tid så vi har hunnit packa upp, tvättat, städat och allt sånt i lugn och ro. Nu sitter vi båda vid datorerna och Lydia ligger och sover.

Sookie hade haft det jätte bra hos Ivar, hon hade smite någon gång men hon höll sig i närheten. Sen har hon gått upp några kilo. Hon är typ fet nu, kanske inte fet men nästan. :P Hon har väl fått en massa smarrig mat där kan jag tänka mig för hundmaten som jag räcknat ut att hon skulle ha fick jag tillbaka. Inte allt men en stor del av det. Fast det hade jag räcknat med men inte att jag skulle få tillbaka så mycket. Hon ligger här brevid mig och sover nu. Min lilltjocksocka!


En liten bit av stugan vi bodde i.




Från "våran" altan.

Jag gjorde det inte lika bra.

Det blev ändring igen, Sookie blir kvar i Sverige hos Ivar och Eva skulle hjälpa han med tassen osv. :)
Jag lindade om Sookies tass idag och gjorde rent tassen, och det blev då inte alls lika bra som hos vetrinären. Förut haltade hon bara lite gran nu haltar hon mer, så jag antar att jag gjort ett dåligt jobb. Ska nog ta och göra om det senare. Lägga dit lite mer bomull så att det känns mindre när hon går.

Snart ska jag packa inför Norge resan som vi gör imorgon, sen ska jag läsa lite ut naturkunskaps boken eftersom jag inte fick godkännt, sen inatt kommer Lars hem... Längtar!! :D
Jag ser fram emot Norge resan, jag har varit så negativ till den fram till för en vecka sedan. Och det känns jätte bra nu. :) Ska bli skönt att få komma bort, vara med varandra och bara mysa.
Men helt själva blir vi ju inte. Själva resan är med Lars dykning, han och många till ska dyka där borta, så vi åker dit tillsammans och delar stugor med varandra. :) Men det känns skönt att få komma bort ändå. Jag har ändrat mitt tankesätt en aning. (Vilket kan behövas.)
Men det blir inget bloggande förens på måndag tror jag, är osäker på vilken tid på söndag vi kommer hem. Men jag ska ta med kamera och visa er alla fina bilder sen. Jag har hört att det är ett fint landskap där. :)

Ne, nu ska jag gå och packa sen plåstra om Sookie igen. Sov gott!

Suttit uppe hela natten?

Okej, tack för kommentarerna men det kändes ändå inte säkert att lita på vad som sägs i ett forum eller "FRÅN Norge till Sverige" Det är ju inte säkert att det är samma som att föra in en hund. Vilket fall som helst så ringde jag vetrinären och fick veta med säkerhet vad som gäller och det var inga regler för att föra in hundar eller djur till Norge. Så då var det klart, Sookie följer med till Norge!

Inatt hade Sookie tratten på sig och hon gnällde och vägrade lägga sig ner igårkväll, så jag gick och försökte visa henne att det inte alls var farligt att lägga sig ner men då blev hon typ ännu räddare. Jaja, tänkte jag, hon lägger sig efter ett tag.... Och en timma gick och hon satt fortfarande upp. Sen somnade jag och när jag vaknade klockan 6 imorse satt hon fortfarande upp. Då har hon suttit hela natten och varit vaken. Det är i alla fall vad jag tror. Stackars Sookie som måste ha den dära tratten varje natt ett tag framöver. :/ Fast hon kanske fattar tillslut att det inte är nå farligt och lägger sig ner. Man får ju hoppas i alla fall. :)


Vad är det som gäller egentligen?

Nu är jag förvirrad, jag fick en kommentar om att man visst fick ta med sig hunden utan problem till Norge och en länkt till sidan. Men jag har läst minst 5 andra sidor som säger lite blandade saker, men dom flesta sa att man måste ha ett pass. :S Så om någon kunnig som vet med säkerthet nått om saken, kan väl medela mig? :)

Problems

Vi har problem, att Sookie gjorde illa sig idag var inte alls bra, fast det hade ju inte varit bra någon annan gång heller men just nu skapar det problem.
Vi ska till Norge på onsdag, troligtvis åker vi redan på dagen. Vi hade tänkt ha Sookie hos Ivar (Lars far) men nu när hon gjort illa sig vet jag inte om jag vill ha henne där. Inge illa menat, men såret ska göras rent, lindas om, hon ska ha penicillin, hon får inte busa allt för mycket osv så det känns inte bra att lämna henne hos Ivar nu..
Så då tänkte jag att jag kunde ta med henne men då är det ju vissa regler och grejer som ska följas och fixas för att få ta med henne till Norge. Hon ska ha pass, få vissa undersökningar osv innan man tar med dom dit.. Så det går inte att ta med henne.
Synd att min bror inte var här uppe för då hade han kanske kunnat ta henne. :/


Sookie har gjort illa sig.

Stakars min lilla Sookie. Hon har gjort illa sig, imorse när vi var ute och gick skar hon av en bit ifrån trampdynan. :( Så vi fick åka in till vetrinären och dom gjorde rent såret och grejer men dom ville inte sy ifall det var mer lera och grus inuti såret. Nu har hon i alla fall bandage över hela tassen och en tratt på huvudet. Stackas min lilla Sookie. Hon ser så olycklig ut!! :(

Sol, sol, sol, värme.

Vilket väder det har varit idag. Så underbart skönt och varmt har det varit ute, jag sitter fortfarnde med balkongdörren öppen och njuter av värmen.. Hoppas det är lika bra väder imorgon också. Lydia ligger i sängen och håller på att somna. :) Min gojänta.
Lars är i Luleå och har varit där större delen av dagen, han var tvungen att jobba sen åker han till Sthlm nu snart och kommer hem på tisdagkväll. Sen på onsdagkväll åker hela familjen till Norge och har en liten minisemester. :)

Ikväll vet jag inte vad jag gör, skulle vilja gå ut och gå men Lydia har ju lagt sig för kvällen och det känns onödigt att hålla på och böka med kläder, vagen och grejer när hon ska sova så en promenad hoppar vi över ikväll. Sen vet jag inte om det är nå bra på tv:n heller. Och prison break avsnitten (alla nya som kommit ut) har jag snart sett klart. Det blir nog en tidigt kväll och en bok i handen.
Hoppas ni haft en bra dag, puss!

En utekväll :)

Jag hade glömt bort hur det var, hur man är tvungen att stå i kö till toan, baren, hänga av sig kläderna, man måste vara jävligt snabb och skynda sig att ta en plats om man vill sitta någonstans, folk raggar på en, folk är dryga....
Jag gick ut på korgen igår, och hade jätte trevligt. :)
Vi började kvällen hos Eva som hade sin födelsedagsfest igår och jag och en till avslutade kvällen med korgen och efterfest. :) Lars var med i början av kvällen hos Eva sen gick han hem och nattade Lydia och var med henne.
Hade skit roligt i alla fall och hem kom jag halv 6 imorse. Så jag var då gode trött när jag klev upp vid 11, men det gick. :) Sen när Lydia sov sin eftermiddagslur somnade jag också en stund. Så hemskt har jag inte mått idag utan bara att jag varit trött men man får ju skylla sig själv om man ska ha en rolig utekväll med korgen och efterfester. Fast en sak som jag tyckt varit jobbigt är att brösten håller på att sprängas och det är inte alls skönt att pumpa ut en massa mjölk. Det har varit det stora minuset! Men annars hade jag skit kul!


små tupplurar

Just nu sitter jag och väntar på att "hem till gården" ska börja.... Så värdelöst program, fast så jävla bra! ;)
Lydia ligger och sover ute just ju, hoppas hon sover längre än igår, igår sov hon bara två små korta stunder så hon var Övertrött och grining igårkväll. Så jag hoppas hon sover bättre idag. :)

Lars kommer hem tidigare idag, mycket tidigare. Jag ska tillbaka till frissan och göra om håret så han kommer hem och har Lydia!! Det är skönt att han kommer hem tidigt på en fredag. Och allrahelst eftersom han kom hem så sent igår. :)
Nu vaknade Lydia hejhej.


Gullhunden!


Hejhejhallå!

Besiktningen gick jätte bra, det var bara nått hål i väggarna som han märkte men det kan ju inte jag göra nått åt, städningen var perfa.. :D Fast jag är bra på att städa så det var inte oväntat, ;) jag har ju jobbat som städare ett tag. :P

Lydia ligger nu i sängen och håller på att somnar sen ska jag gå ut med hunden en sväng.. Lars kommer inte hem förens om två timmar. Så jag vet inte vad jafg ska göra ikväll, tror jag bara ska duscha sen efter jag varit ute med Sookie sen hoppa i sängen och läsa en bok.
Den här dagen har varit jätte bra dag och vädret har varit helt underbart. :) Ne, nu sover Lydia så jag ska gå ut med Sookie nu. Skriver kanske mer sen. Puss!


GRATTIS

på födelsedagen Eva!!! :) Hoppas du haft en trevlig dag!

 

Min/Våran underbar ögonsten





Besikta lägenhet

Igår hade jag nå fruktansvärt ont i huvudet hela dagen, kändes som om jag skulle spy. Och Sookie var jobbigare än vanligt, precis den dag jag inte har något tålamod alls och Lydia var lite grinig. I en lägenhet där det ekade. Så när jag kom hem blev det sängen nästan på en gång.. Fast det var skönt att lägga sig tidigt, även fast jag inte somna. Det känns som om att jag är mer utvilad än vanligt!

Jag har precis kommit in efter att ha rastat Sookie, och Lydia ligger och sover ute.. Idag blir det ingen mammagrupp för mig, ska besikta lägenheten klockan 2.. Det kommer nog gå bra, jag kan inte komma på något ställe som jag inte städat. :)
Ne nu ska kjag nog baka en kladdkaka för att fördriva tiden. :) Fast först ska jag lägga upp lite bilden på ögonstenen.. :)
Ha en bra dag!

Städat

Jag har nästan precis kommit hem från Roberts lägenhet. Och jag hann nästan med att städa allt det "stora" idag. Har frysen, badrummet, spisen, utsidan på fönsterna, dammsuga och skura kvar sen är jag klar, så jag tror nog att det kommer gå ganska fort ändå imorgon. :) Jag är bra på att städa.
Nu sitter jag och tankar hem desperate housewives eftersom jag missade dagens avsnitt och det går ju inte. ;)
Sovgott!

Underbara sötfisen!


Video - Lydia äter


Här har ni ett videoklipp när Lydia äter förut idag. Så himla söt!! Fast det var lite svårt att filma och ge mat samtidigt, eftersom jag ger henne med vänster handen och jag är högerhänt.

God morgon

Lydia sov hela natten, hon vaknade halv 6 tror jag det var, sen var hon iofs vaken till 8 med några halv sovande stunder imellan åt. Vi låg i alla fall kvar i sängen. Sen fick hon mat igen och nu har hon slocknat som en stock. Sookie började tok skälla eftersom Ivar (Lars pappa) gick in i garaget och lämnade nått. Och jag började ryta åt Sookie att hon ska vara tyst (jag hade precis lyckas somna om.) och Lydia låg brevid mig och sov, men hon vaknade inte. Sötgumman!

Idag vet jag inte alls vad som väntar, har inga planer alls. Vi får se vad som h'änder. Ha en bra dag!

Bilder





Dom två första bilderna är dom enda jag lyckades ta när hon åt maten. Eftersom det gick så fort alltihopa. :) Lite dålig kvalité men det får gå. Sen är det mys med pappa i soffan där Lars ser lite mysitisk ut och sista bilden var från igår när jag var ute och cyklade med Sookie.

En bra dag

Då var det kväll.
Idag har vi haft en riktigt bra dag om man bortser från att jag vaknade med as ont i knät och det har hållt i sig hela dagen.. :/ Men annars har det varit en jätte bra dag, hann sitta ute i solen innan det halv regnade sen komm Jennifer, Simon och Liam på besök. :)
Jag gav Lydia sin första mat idag och det gick jätte bra. BM sa också att det vore bra om jag började med någon gröt som innehöll gluten nu medans jag fortfarande ammar, så jag tänkte köpa det nästa vecka eller så. :)
Sen när Lars kom hem åt en rätt så god middag och Robert kom förbi, sen åkte Lars och Robert till hans lägenhet för han behövde hjälp att bära dom tunga sakerna och lasta på släpet. :)
Lydia var himla trött där vid 7 så jag tog på pyjamas och gav henne mat sen somnade hon, förhoppningsvis för kvällen. Fast jag vet inte, hon brukar inte lägga sig förens vid 8-9.. Men det kan vara bra att vi börjat lägga henne nu vid den här tiden så blir det inte så bökigt sen när hon blir lite större. :)
Nu sitter jag och nördar och kollar på tv samtidigt som jag håller på med datorn. Fast jag funderar på att kanske vika lite tvätt. :)
Ha en bra kväll!

BVC

Som sagt gick det jätte bra på BVC den här gången också. :) Hon är så glad och nöjd hela tiden. Sen pratade vi massor om att ge lite matportioner och jag fick lite broschyrer som var jätte bra. :) Sen bestämde vi en till tid innan Sundsvall för att kolla vikten.

Nu
Vikt: 5780 g
Längd: 63 cm
Huvudomfång: 40,6 cm

Förra gången
Vikt: 5400 g
Längd: 61 cm
Huvudomfång: 39,6 cm

Små matportioner :D

Jennifer och hennes man Simon kom förbi förut och visade upp lillen Liam. Så himla fin han var och liten. Och en massa hår hade han. Han var uRgullig. :D Dom såg ut att må så bra allihopa tre. :) Så roligt jag tycker det är och det känns som om att vi kommer träffas och vara ute och gå hur mycket som helst. Vi bor ju rätt så nära varandra. :)

Som sagt har Lydia prövat en tesked matportion med palsternacka och morot.. Hon gjorde ingen konstig min eller så, utan hon åt som allt på en gång. Spottade ut lite men svalde det mesta och när ja gav henne det hon spottade ut så åt hon upp det. Hon är så duktig. :D Jag blev lite känslig mitt i allt och kom och tänka på att hon har ju blivit jätte stor. Min fina tjej!!! :)
Nu ligger hon och sover. Hon är så fin, jag vill bara krama och pussa på henne i kilomassor!!

Sitter ute

Så härligt väder det är ute nu. Just nu sitter jag ute med en kopp kaffe och datorn. Hur härligt som helst. :) Lydia ligger och sover i vagnen och verkar mysa hur mycket som helst!
Det gick jätte bra på BVC, jag skriver senare hur mycket hon vägde osv. :) Idag ska vi också testa matportioner. En tesked. :) Ska filma och knäppa kort för jag kan tänka mig att hon komemr göra roliga miner. :D Sötungen min!

Nu ska jag fortsätta att njuta av solen och värmen och hoppas på att man får lite färg!! Ha en bra dag!

Video - Min/våran fina flicka :)



Gullungen min!!! Så himla underbar!!

Världelös film

Igår hade jag värsta lyxen. Ni som följer bloggen har nog läst att jag har svårt att somna... Och igår strök Lars på mig (ryggen, benen, magen) ända till jag somnade. Och jag somnade fort. Hur skönt som helst, så idag känner jag mig utvilad. :)

Idag har vi haft en liten familje utflykt om man kan kalla de det. :) Vi åkte till Luleå och handlade. :P Vet inte riktigt vad vi kom hem med men lite gran handlade vi.
Just nu är Lars och gör lite ärenden med dykningen och lämnar igen filmen vi såg igår, som för övrigt inte var nå bra alls.

Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay hette den.
Ne nu ska jag gå till lilla Lydia som har lessnat på att ligga själv. :P Puss


Lördags nöjet

Vi har haft en rätt så mysig och trevlig dag idag. Vi har bara gått hemma och dona och fixa. :) Sen bjöd vi Eva på middag som Lars gjorde.. Den blev skit god fast Han själv tyckte inte alls om den. Johnny och Margona kom förbi en sväng också så vi har suttit och pratat och fikat fram till nyss.. Nu är det Robinson, som är lördags nöjet. :)
Ha en trevlig kväll! :)

God morgon!

Det var inge fint väder idag. så jag vet inte alls vad vi ska hitta på. Lars håller på att går fram och tillbaka till Lydia som fortfarande ligger kvar i sängen. Min gospropp. Jag älskar att sova med henne!! Även fast det innebär att jag inte får npgon plats att ligga på själv.
Jag har inte så mycket att skriva. Så jag avslutar här.

Håret :)



Så mycket ljusare blev det ju inte. Men får se nu efter helgen ifall det har blivit bättre. Annars får jag gå tillbaka. :)

IG

Jag hade ju som sagt prov idag, och det gick inte alls bra. Ibland kan man ju känna att det inte gick bra fast men ändå har på känn att det finns en möjlighet till att få godkänt. Så är det inte nu. Det finns ingen möjlighet till att jag får godkänt. Har pluggat för lite. :/ Men det är bara att skärpa till sig till nästa prov och hoppas det kommer gå bättre. :)

Nu ligger Lydia och sover för natten och Lars är borta och hämtar nått till bron som vi bygger om. Han har också köpt en gräsklippare idag. Som han velat köpa sen förra sommaren och nu fick han kanonpriset. :) Annars så har det inte hänt så mycket ikväll, vi har suttit på varsina håll och inte gjort nått alls ungefär. :P Ingen middag blev det heller, eller en macka om man kan kalla det middag. :P

Shoppat

Idag har jag handlat fina sommar grejer till Lydia. :) Vi har rätt så mycket så jag köpte ändå bara sånt vi behövde. ;P Den bilden Lydia är med på är ju med hennes påspyjamas. Som hon för övrigt verkar gilla. :)

           

Sofia - http://www.cageman.se

Jag vet inte vad det är men jag kommer inte in så jag kan kommentera på din sida. :/ Jaa det var nog mig du såg, skulle på mammagruppen och vi håller till i familjenshus. :)

Vad är det som du har fastnat för i Sundsvall då? :)

Uppdatering..
Det är inte bara när jag ska kommentera, ibland när jag bara ska läsa bloggen också. Men det kan min data som är felande.
Jaa den jackan hade jag. Jag tror jag kommer ihåg att jag mötte dig nu men jag vet inte. :P Haha.
Jaa Sundsvall är en fin stad. :) Där trivs jag med, för det mesta. :P Det är ganska litet i Piteå jämfört med sundsvall. ;P

För sent för att tänka klart!

Klockan är nu mitt i natten och jag kan inte sova. Jag har för mycket att tänka på, några beslut att ta osv... Jag vill ner till Sundsvall redan nu. Helst imorgon om det skulle gå, eller på lördag, men imorgon har jag prov och om jag åker på lördag kan jag inte göra om håret. Och jag vill inte vara tjurig och sticka och sedan gå och betala om igen för att få håret som jag vill ha det. Plus om jag åker på lördag så kan ja inte städa hos Robert och då får jag inge extrapengar. Nee, tjurig får jag inte vara. Det blir inge bra då!! Men jag skulle så gärna vilja vara nere hos min familj och mina vänner.. Få en paus från det hela. Vill träffa mina syskon, mina kusiner, vänner, mamma, morster, mormor, morfar osv. Saknar dom nå fruktansvärt mycket. Allra helst sånna här stunder, när allt är som jobbigast. Då skulle jag vilja ha någon av dom att vända mig till.
Jag åker nog ner snart!!

Godaste middagen ever!!!

Då är den här dagen nästan slut. Just nu sitter jag och pluggar lite, eller inte just nu, nu har jag tagit en liten paus och väntar på att Lars ska förföra mig lite. Sen ska jag ut och cykla på min nya cykel, plus att Sookie får springa av sig. :)
Lydia ligger och sover nu, min fina Lydia. Hon är den finaste och bästa som finns (enligt mig, fast så tycker ju alla föräldrar om sitt eget barn). Frissan tog så lång tid så jag hann inte gå på stan och handla lite grejer till Lydia som jag hade tänkt. Men jag hann in på Lindex och köpte en påspyjamas. Får se ifall hon tycker om den. :)

När jag kom hem hade Lars gjort allt mat och det var hur gott som helst. Nötroulader och han hade rullar ihop dom med halloumiost och soltorkade tomater i, sedan grillade han det. Såå himla gott!! Varför gör inte Lars oftare när det blir så gott?

Det blir ingen bild på hur håret blev, men det blev ljusare i alla fall. Fast nöjd blev jag inte, ska känna mig för nu under helgen sen kommer jag troligtvis att ringa dit och vilja få det omgjort. Men som det känns kommer jag inte vara nöjd. Frissan sa att det kunde ta någon tvätt att få till färgen som den ska vara. Så jag ger det helgen sen så ringer jag.

Idag har jag hunnit med mycket känns det som. Vi gick ut 10 halv 11 och donade på gården. Jag har krattar bort gruet på gräsmatten (som blir av traktorn som skottar våran gård) och jag har rensat ogräs mellan kantstenarna. Sen har jag ju också varit på mammagruppen. Idag var vi nästan alla. Jennifer var inte där. Hon var kvar på sjukhuset med lilla Liam och hon får inte åka hem förens på lördag. Så jag funderar på ifall vi ska åka och hälsa på henne nu i helgen efter hon kommit hem. Fast dom kanske vill vara själva också och komma in i rutinerna.. Jaa, vi får se hur vi gör. Nu ska jag tjata lite till på Lars så han kommer och förhör mig, jag jag ju prov imorgon. :)
Sov gott!

Ny cykel!!


Kolla min fina nya cykel som Lars har gjort i ordning. Den var blå förut och hade en annan sadel. Sen köpte han en cykelkorg åt mig också. Fin va!!! :D Tack så mycket hjärtat!

??


Vilken färg tror ni?


LG ku580

Det kanske är dax att komma igång med bloggningen igen. Det var ju varit lite uppdateringar dom senaste dagarna pga olika anledningar.

Idag ha jag i alla fall inte gjort så mycket alls, pluggat Naturkunkap hela dagen inför provet som jag har på fredag. Och om jag klarar det så är jag klar med kursen. :)
Som sagt har jag köpt en ny mobil och jag behöver era nummer som jag skrev om HÄR. En LG ku580 blev det till slut efter lite om och men. Om ni inte förstod så är det en likadan som på bilden. :)


Imorgon ska jag på mammagruppen. Och föresten det har jag glömt att säga till er, att Jennifer har fått en liten Liam. Jag vet inte så mycket om det eftersom jag inte har haft telefon eller har kvar några nummer så jag får berätta lite mer om det imorgon. Om Emma eller/och Jennifer kommer. Efter mammagruppen ska jag till frissan och fixa till håret igen. Så man ser bra ut menar jag. Det är inte fint att tona håret mörkt om man har ljust.

Nu ska jag gå och lägga mig och be Lars förhöra mig lite innan han somnar. :) Sov gott!

Samma produkt men olika namn?

Jag har upptäckt att Icas våtservetter är exakt likadana som Euroshoppers våtservetter. Samma tillverkare, samma kund nummer, innehåller samma saker osv. Det enda större skillnaden är att Icas kostar 22-23 kr och Euroshoppers kostar 12-13 kr..
(Det var egentligen Lars som upptäkte det)

En bild :)


Mys på morgonen. :)

Ny telefon. :)

Nu har jag mobil igen, samma nummer som förut. Men har inga nummer kvar så skicka en kommentar eller nått så får jag erat nummer. Och det gäller inte alla. Eftersom jag inte känner alla som läser, men ni som känner mig. ;) Jaa men ni fattar. (Godkänner inte kommentarerna)

Vakthunden

För någon dag sedan blev jag riktigt förvånad av Sookie.
Hon brukar alltid skälla och resa lite ragg när det kommer folk men hon slutar efter ett tag, så fort hon har fått hälsa eller sett personen som kommer..
Men då var jag hos Eva, Sookie sitter ute på bron fastkopplad och barnvagnen står brevid henne fast tom.
Och då kommer Evas granne (kommer inte ihåg vad han heter) förbi för han skulle ställa bilen på Evas gård. Och Sookie börjar skälla resa ragg och morra och hon slutade inte. Även fast jag sa åt henne. Fast hon var samtigt lite rädd för han, för när han rörde sig mot Sookie hoppade hon bakåt.
Han trodde i alla fall att hon skyddade barnvagnen, och jag tror han fick rätt för när jag hämtade Lydia innifrån och tog ut henne och fick se henne så slutade Sookie.

Lyckan varar bara en stund.

Jag är inte perfekt. Det är nog ingen. Jag vet att jag gör mycket fel och att jag kan vara orättvis. Jag vet också att jag är en bra människa. Jag vet att jag är värd något bra. Jag vet att jag är en bra mamma. Men samtidigt vet jag att jag gör mycket fel. Men jag gör inte allt fel.


Godmorron

Vad har hänt med mig då? Det här är andra dagen jag klev upp före Lars. Vaknade klockan 7 men försökte somna om till 8 ungefär, sen klev jag upp... Det är ganska skönt att vara vaken ändå, men nog hade det vare skönt och sove också. ;P Håller fortfarande på med datorn och fixar program osv. Men nu ska jag ta och göra mig klar för dagen. Vi ska nämligen vara på stan om en timma. :P
Pusspuss!

Bästa dagen på länge!

Den här dagen har varit underbar... Jag vaknade före Lars och lät han sov ut för en gångs skull. Gick en rätt så lång promenad med Sookie, när jag kom tillbaka hade resten av familjen vaknat. Vi gick ut och började hålla på ute på gården jag krattade och Lars rev och donade lite till på bron.. Hela dagen har vi varit ute. Det har varit så skönt. :) Sedan så bestämde vi oss för att jogga lite och då gjorde vi det också Lars sprang med Lydia i vagnen och jag hade Sookie. :) Det gick jätte bra. Vi sprang inte nå långt men ungefär 2 kilometer. :) Det är i alla fall en början.
Sen gick vi till Eva och grillade hamburgare. Och nu sitter jag och håller på med MIN nya dator. ;) En jätte liten gullig en. Fast det är en nackdel att byta dator, jag har alla mina bilder, musik, filmer, favoriter, med mera på den andra datorn. :/ Men det ska nog gå och lösa.
Men jag måste bara säga en gång till, vilken underbar dag det har varit.. Och jag har fått färg också, men då hade jag en t-tröja på mig ute så jag har bleka armar upp till, nu fattar säkert vad jag menar.

Imorgon klockan 10:00 ska vi vara på stan och köpa en pressent till Filippa som har kalas imorgon för hon fyller 1 å imorgon. Sen kanske vi skulle ut till Ivar och äta middag, fast det var inge bestämt än. :) Och jag ska köpa mig en ny mobil imorgon, eller i alla fall kolla på en. Eftersom vi inte har en hemtelefon så är jag beroende av min mobil och alla nummer som finns i den.
Nu fick ni nått att läsa. Jag ska avsluta nu och fortsätta fixa lite med datorn. Skulle behöva ladda hem lite program osv.
Men sov gott! 

Kanske har fått barn?

Igår var vi och såg kanalsimmet, Lars var ledig i år från allt vad som finns att göra. Eller det enda han behövde göra var att sköta eldningen. :) Men vi blev inte där så länge, Lydia ville hem. Hon blev lite grinig där mot slutet men inte gjorde de mig nått. :)

Nu har jag precis varit ut med hunden en kortis. Lydia och Lars ligger fortfarande och sover, så jag ska göra nått att äta sendan gå ut med hunden lite längre. Idag har vi inga planer alls. Allt har väl stängt.

Och för er som har försökt att ringa mig eller smsa mig så kan jag tala om för er att jag inte har någon fungerade mobil. Så jag ska köpa en ny på lördag. Jag kommer inte byta nummer. Och det är ju lämligt att den gick sönder just nu när jag tror Jennifer har fått barn. Men här sitter jag och kan vaken fullständiga namn eller telefonnummer. :/ Så jag vet ingenting.
Nee, men nu ska jag gå och äta frukost och gå ut och gå en till sväng det är ju så härligt och skönt väder ute. :)

Ha en bra dag!


RSS 2.0