Ta ansvar för dig själv och din utveckling

Saker och ting förändras i livet i och med att man själv lever och själv utvecklas och det är väl bra det! Alla förändringar är ju inte alltid bra men ibland kommer det en sån förändring som faktiskt inte kan innebära negativitet. 
Fast sen beror det ju på hur man väljer att se på saken och hur man själv väljer att hantera det. För trots allt - det är ju bara Du själv som kan kontrollera hur du hanterar ditt liv och hur du väljer att leva det.
 
Ibland kommer det saker som gör att ditt liv kastas omkull och det inte alls blir som man velat eller ens kunnat tänka sig och som blir jätte svårt att hantera och ta kontroll över. Som t.ex. att jag blev steril på grund av någon annans misstag. Jag kan inte göra något åt att det blev som det blev, jag kan inte förändra det eller ta kontroll över det. Men det jag kan ta kontroll över är hur jag hanterar allt! Och det har inte varit lätt, jag har, och gör fortfarande det, grävt ner mig i allt dehär. Jag har inte kommit långt i den process som det innebär att lära mig hantera det faktum att jag är steril. Men det får inte ta överhand, jag kan inte lägga mig ner och dö bara för att det är jobbigt, jag måste fortsätta arbeta med att ta kontroll över livet i just den här grejen. Det är de enda jag kan göra och arbeta mig framåt och fortsätta vilja utvecklas och förändra mitt tankesätt kring allt.
 
Eller som dethär med att jag är sjuk hela tiden, det är inte heller något som jag kan kontrollera, men jag kan välja att ta det på olika sätt. Jag kan gräva ner mig, vilket jag också gjort, för att sedan ta kontroll över det jag kan och försöka påverka det faktum att jag är sjuk hela tiden - genom att börja äta bättre, röra på mig mer (nu menar jag ta mig ut även fast jag är sjuk för att få frisk luft), äta mer vitaminer osv. Det är de jag kan göra för att försöka förändra att jag är sjuk hela tiden..
 
Sedan om man kan göra mer eller mindre med varje grej som kommer upp är en helt annan femma, huvudsaken är att du försöker ta kontroll över en liten del av det du kan. 
Ingen annan i grund och botten kan påverka mig i hur jag väljer att leva mitt liv, det är det bara jag som kan. Det är bara jag som kan kontrollera mina handlingar och ta ansvar för de konsekvenser som kan uppstå. Ingen annan!Kommentarer

Elaka och spydiga kommentarer tas bort!


Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress/URL:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0