Strul


Jag har inte så mycket att skriva idag heller. Det är rätt mycket och rätt struligt just nu. Med pappa. Om jag inte hade några syskon skulle jag berätta hur han är, men jag väljer att inte göra det för dom kanske inte vill att hela världen ska veta. Men jag säger såhär. Våran pappa är inte normal!!! Och nu håller han på att strula till allt för alla! Nästan. Han är en människa som tar enegi från en. Och det gör han verkligen nu, tar enegri ifrån mig! Jag borde veta bättre att inte ta åt mig av allt han gör men det är inte så lätt.
Pappa är i alla fall på väg hit upp nu, även fast jag sagt ifrån. Men han lyssnar inte, han bråkar och är allmänt dum - dum i huvdet! (Jaa, man kanske inte ska säga så om sin pappa/mamma men jag har tilllåtelse att göra det just nu.) Ni som känner mig och läser bloggen vet lite bättre hur han är och kanske kan förstå lite..

Vilket fall som helst är det mycket just nu.

Gott nytt år!!


Opal


Idag har det inte alls hänt så mycket, jag sov jätte länge sen har jag nog mest bara spelat tv-spel. =p Snart är jag nära att klara ut det, tror jag i alla fall. Hehe, jag har inte så mycket att skriva. Så varför skriver jag egentligen?

   


Opal förra vintern. Mycket piggare och ingen cancer knöl. =) ♥

Sov gott!!

Nintendo 64


Det blev en dag i Luleå idag. =)
Men jag var ju till BM först och lämnade urinprov och fick låna ett bälte för fogarna, egentligen så ska man beställa dom men jag fick ta deras "visningsexemplar" eftersom jag är så pass nära BF, det är bara 11 dagar kvar ♥. (10 om man räknar med att klockan är över 12.) Vi drog direkt till Luleå efter BM, fast jag hittade inte så mycket, jag köpte ett linne till mig sen två pyjamaser, ett par strumpor, en filt och ett par byxor till babyn.. =) Jätte fina.. Pyjamaserna och filten går som i samma storts mönster fast i olika färger.. =)Sen har jag märkt att min röda knapp "avstängnings knappen" har slutat fungera på min mobil. Idag, medans vi var på stan. Så vi får se hur länge dom andra knapparna håller, annars kanske det blir till att köpa en ny telefon snart. ;p

Sen ikväll har vi haft besök av Robert, så vi har sutte och spelat spel och pratat hela kvällen. =) Mycket trevligt! Och jag vann på kortspelet - plump. Det var det bästa =D Fast åandra sidan så förlorade jag i frågaspelet. =/ Men det var nästan lika trevligt ändå. =)
Nu sitter jag och gör inget.. =S Ska väl lägga mig snart, men jag är sugen på att spela tv-spel, Zelda på Nintendo 64. Uråldrigt spel, det finns inte ens att köpa nya spel till. Men det är roligt som tusan!! Eller aa, det duger i alla fall. =)

Joo, för er som har följt med min blogg ett bra tag kanske kommer ihåg att Opal, (den äldre hunden) har cancer. Jag fick veta det i början på våren. Och nu har vi som fortfarande har vettet kvar i huvudet beslutat att ta bort henne, för cancern har spridit sig och blivit större, hon är tröttare och orkar inte alls lika mycket längre. Plus att hon ändå är 11 år. Så på fredag har jag bokat en tid till att ta bort henne.
Men vi får se hur det blir, pappa vill inte att vi tar bort henne för det är "hans" hund, fast det egentligen är Christians (min store bror). Lars pratade med pappa idag och sa att vi ska ta bort henne och pappa fick för sig att han ska komma upp NU och hämta henne. Så vi får se vart allt slutar. Han skulle tänka på det tills imorgon sen skulle han ringa mig. Vi får hoppas att han kommer på bättre tankar.

Sen löper Sookie, och hon har fått för sig att Opal är en hane så hon går och bjuder ut sig till Opal hela tiden. Uscha så fel det ser ut. Och äckligt!! Fast det ligger väl i deras natur att bete sig så.. =S

Det är jätte roligt att fler och fler kommenterar bloggen. =) Det är lika roligt varje gång jag precis har loggat in och ser att någon har skrivit en kommentar. Så dom tackar jag för!! =D

Nu har jag inte så mycket mer att skriva, det blev ett rätt så långt inlägg idag. =) Plus en bild, som är tagen med Lars jobbar kamera. Men nu avslutar jag här och säger;
God natt och sov gott! =)


Graviditetskalender vecka 39


Min graviditet - BF Fre 9 jan 2009 Uträkning utgår från dagens datum: Sön 28 dec 2008.
Din graviditet startade Lör 5 apr 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 19 apr 2008 (ägglossningen).

Du är på dag 268 av 280. (95,7%).
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 1 full dag (v38+1).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 9 jan 2009
Du har 12 dagar kvar till förlossning.


Vecka 39 - 27 dec - 2 jan 2009
Kroppen:
Barnmorskan kontrollerar nu om barnets huvud är fixerat. När barnet slutgiltigt har lagt sig med huvudet nedåt är först huvudet rörligt (R), sedan brukar det gå över till att bli ruckbart (Ru). Slutligen fixeras huvudet (F) vilket kan kan göra lite ont just som det sker, det kan kännas som något stort och hårt surrat sig fast i bäckengången. Man kan också känna som ilningar i slidan och neråt benen vilka beror på att barnet kommer åt nerver när det vrider sig ned i bäckenet.
Kroppen har förberett sig, livmodertappen har mognat och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältingssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Boktips!!!!


Det blev ingen stan för oss idag, Lars var inte alls sugen och jag ville inte gå själv så jag gick och la mig istället. =)
Är så trött nu för tiden, och det är så jobbigt att röra sig. =/
Imorgon vill Lars åka till Luleå och gå på stan, plus att han skulle förbi jobbet sitt. Men jag vet inte om jag är så sugen på det.. Vi får se! =)
Nu är det inte alls långt kvar. 12 dagar, en vecka och 5 dagar. Tänk er, snart är det dax. Och jag hoppas verkligen inte att jag drar ut på tiden för nu börjar jag bli less. =P Nu vill jag ha min lilla bebis i famnen!

Jag och Lars var på bio för någon dag sen och såg "allt flyter" den var jätte bra och rolig. Den rekomenderar jag till er! Sedan en bok som jag fick av Eva i julklapp "Innan jag dör" av Jenny Downham rekomenderar jag ännu mer!! Jag kunde inte sluta läsa så dagen efter hade jag läst ut den!! Den handlar om en tjej som är sjuk i cancer och hon har en lista som hon vill hinna med att göra innan hon går bort. Jag grinade en skvätt några gånger i boken, den är så bra men så sorgsen. Och slutet! Det är jätte bra.. Jag började tänka på mig själv och ifall det var min familj som skulle ta farväl av mig. Den var verkligen bra.. Tack Eva!

Jag har ju skrivit att jag har lämnat in kamerarn på lagning men jag tror jag glömt att säga att det blev billigare att köpa en ny, så jag är på jackt efter en ny nu. Och det lära dycka upp nån innan bebisen kommer - hoppas jag!! Annars blir det till att ta Lars jobbar kamera. Så det blir nog inga fler magbilder som duger, eller är i bättre kvalité än webbcamen.

Tack för era kommentarer om strumporna, någon skrev att 13/ 15 är ungefär 1-3 mån. Och dom strumpor jag ville köpa fanns inte mindre än 19/25 eller nått sånt!! =) Men dom var billiga, sidan jag kollade på heter LitenochTuff, dom hade också mellandags rea nu. =)

Jag märker ju också nu att jag har glömt bort att lägga in veckans graviditetskalender, så det ska jag göra nu sen ska jag bara sitta och snoka runt bland andras bloggar och sedan gå och vila igen. =)

Pusspuss


Dagens plan


Dagen dagis börjar bra. =P hahah! Jag kan inte göra nått annat än att skratta. Jag tycker det är löjligt.. Jag bryr mig inte längre.. =) Men du kan fortsätta, om du mår bättre av det! =)

Idag har jag inga större planer på gång, jag har inte så ont i fogarna så jag tror jag ska dra med Lars på stan. =) Det kommer han inte tycka om, han kommer gå där med sina gummistövlar och se uttråkad ut. ;p Men först måste jag hitta något att ha på mig och äta frukost. :P Eller lunch börjar ju det bli. =) Men annars tror jag det är lungt här hemma. Ska nog se var vi har för mat så jag ska laga nå storkok eller nått och frysa in till efter Lillen är hemma. Så det bara är att tina. =) Eller nee, nu lurar jag mig själv. Inte kommer jag att göra det, inte själv i alla fall! Menmen.
Nu ska jag gå och pyssla med annat. =)

Ha en bra dag! =)
Hjälp


Det här med storlekar på baby strumpor, hjälp? Jag har redan strumpor men kommer inte ihåg vad det var för storlek. Och nu vill jag beställa några jätte gulliga stumpor men vet inte vilken storlek jag ska ta? =SKryckor


Det blev ingen stan för mig idag.. =/ Imorgon om dom har öppet vill jag gå, för nu har jag fått låna ett par kryckor av en kompis till Lars. Och det tackar jag för. Nu kan jag ta mig runt överallt. Fast det är lite svårt att gå just nu såhär i början, jag är ju van att man hoppar fram på ett par kryckor och det ska jag ju inte göra nu. Nu ska dom fungera som ett par extra ben som jag kan lägga tyngden på. =)
När vi var och handlade så åkte jag rullstol, det kändes pinsamt, haha folk kollade mer än vanligt. Men sen när vi hade handlat klart så var jag inte alls lika slut som jag brukar vara. De senaste gångerna har jag måste sutte ner i "fiket" och vilat innan vi åkt hem.

Jag sitter nu och kollar runt lite på blocket och andra sidor, efter barnkläder, skötväskor, babysitter osv. Hittade fakttiskt en fin skötväska och en babysitter på blocket och allt för dyrt var det inte, fast jag följer Lars råd och prutade ändå. =) Vi får se ifall hon tyckte priset var okej. Hoppas det! =) Hittade också en sida där dom hade fina kläder. Jag tänkte beställa lite där. Fast vi får se vad Lars säger om det. Vi fick ju 600 kr av Ivar i julklapp som ska gå till baby saker. Fast vi måste ha en babyvakt också. Och dom är ju rätt så dyra.

Det blev en lugn dag idag. Jag försöker träna att gå med kryckorna på bästa sättet. Så jag inte får ondare. Sen ska Lars iväg och träna. Så jag ska nog bara kolla på tv eller nått ikväll. =) Det kanske är någon bra film på alla tusen kanalerna.

Pusspuss på er!!

13 dagar kvar


Hejhej på er!! =)


Vet ni en dålig sak, man får inte låna kryckor längre, man måste köpa dom för 200 kr. Så inga krýckor för mig, då tänkte jag försöker hålla ut tills på måndag då kanske jag kan få låna ett bälte. Och kanske ett par kryckor. =)

Idag är det rätt så okej, men jag vill gå på stan och det vet jag väl inte om det är en sån bra ide. Då får jag väl ont igen. =/
Jag har inte så mycket mer att skriva. För jag vet inte alls vad som kommer att hända idag. Nått ska vi hitta på i alla fall, Lars kusin Ida har kommit upp hit från sthlm och stannar en vecka så det blir väl att vi hittar på något, kanske?

Felicia!!


Grejen är den Felicia, att om jag har lagt mig in i ditt liv så är det för att jag känner Kevin.. Det är Kevin jag bryr mig om, inte dig, så om du tycker att det är samma sak att skriva taskiga kommentarer så fine!!! Men när jag pratar med Kevin så är det för att jag bryr mig om han. Borde inte han få berätta hur han mår för sina vänner? Och för att du regagerar så stark på att jag har pratat med Kevin om er så antar jag att du har tagit åt dig av allt som sagt. Men borde du inte tänka efter när du går så långt att du t.o.m sitter och läser loggar som sparas när kevin pratar men mig eller någon annan på msn? Och nu när jag vet vem du är så skiter jag fullständigt i om du tycker det är snuskigt att jag är gravid med Lars osv. Det är din rätt att tycka det - bara du står för det! =)

Och jaa, jag vet att jag inte alls var snäll med Kevin när jag var tillsammans med han men det betyder inte att jag inte bryr mig om han. Då när vi var 14-15 år förstod jag inte bättre (även fast det inte är någon ursäkt). Jag vet att Kevin förtjänar någon bättre eftersom jag också har kännt han ett bra tag! Jag vet hur Kevin är som person! Och om han väljer att prata med mig eller någon annan ifall han mår dåligt så låt han göra det? Du kan ju inte bestämma vilka han pratar med, eller vad han pratar om!

Och du pratar om att sjunka till min nivå, grattis i sånna fall har du lyckats sjunka ännu längre!Idioter


Men sluta läs bloggen förihelvete!!! Jag har inte tvingat någon att läsa!! Du kan väl använda ditt riktiga namn istället för att gömma dig bakom "anonym" och kanske en länk till din egen blogg om du nu har någon? Sen tycker jag att du kan lära dig svenska också? Eller åtminstone hur man formulerar en mening så det går att förstå vad du vill få ut av din/dina kommentarer!!


Nu ska vi iväg till Ivar och äta vofflor. Först ska vi till sjukhuset och se ifall man får låna ett par kryckor eller nått, för nu har jag foglossningar som fan.. Igår fick Lars bära mig, inte fatt det var så skönt heller men det gick bättre än att gå. Så jag skulle behöva nått att avlasta tyngden på. =)
Sen vet jag inte riktigt vad vi har för planer.

Ha en bra dag!! ♥

Julafton


Det blev aldrig att önska er god jul igår, det var fullt upp hela dagen, sen så sov jag väldigt länge. Och när jag kom hem på kvällen för att önska er god jul så fungerade inte blogg.se. =/ Så jag gjorde det idag istället! Bättre sent än aldrig!

Igår hade jag jätte mysigt. Vi såg kalle (som vanligt;), åt middag, öppnade julklappar, spelade spel osv. En jätte mysig kväll!! Tack Eva! Och vi hade ju sagt "inga julklappar" fast alla hade ju köpt någon julklapp. =) Och min mamma hade ju skickat ett helt berg av julklappar till mig så jag satt där och hade klappar att öppna för fullt. Även fast vi hade sagt "inga julklappar". Fast så har det nog alltid varit i min familj, mamma säger "i år blir det inga julklappar" fast ändå så kommer hon med en hel drös av dom. =) Jag tror det är svårt att hålla sig från att köpa nått nu vid jul.
Jag och Lars åkte hem på en spark kring 11. Vi hade lämnat vovvarna hemma så vi måstade hem.

Idag vet jag inte vad som händer. Lars sitter med Ola och nån till Lars och dricker kaffe nu, och jag har klev upp för en timma sen. Jag fick en bok av Eva igår som var skit bra, jag kunde inte sluta läsa den så jag la mig inte för ens efter 07 ;p Så idag är jag trött!
Jag vill ur och åka spark, och skoter. Fast det bir nog inte av. Men något vill jag göra, jag vill komma ut och andar frisk luft, jag vill röra lite på mig. Så något ska jag komma på att göra. =)

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig fräsch igen. =) Sov med smink och allt inatt. Så en dusch för mig, sen blir det nått att göra. =)
Pusspuss

God jul!!!Varma ord!


Tänk vad så lite kan göra så mycket!!!
Jag pratade med en gammal klasskompis från Hudiksvall och han sa några snälla ord. Och grejen är den att han menar det också! =) Han har alltid menat det han har sagt. Annars har han hållt tyst. Och de där orden han sa värmde så mycket. =) Tack!

Jag kom hem från grannen för ett tag sen, jag gick hem före Lars för jag blev så trött. Men mysigt och trevligt har vi haft de. Jag kallade det "mini-jul" förut men ska nog byta namn till glöggafton. =) Jag var över till dom förra året också, men då uppskattade jag det inte alls lika mycket som nu. Då hade jag ju precis flyttat hit och jag kände ju knappt Lars =o haha. Men tydligen är det nått som dom gör varje år. Mysigt!

Jag hittade nått att ha på mig, iofs allt för juligt är det inte, jag har en röd Marwin tröja som jag fick/bytte (kommer inte ihåg) av/med Sigrid för många år sedan. Det är det som är det juliga sen har jag en svart klänning, svarta leggings och ett par gråa tjock-strumpor. Så lite julfin är jag nog allt! Det känns så skönt. Jag bröt ihop förut idag när jag inte hittade nått, men sen så såg jag det från andra synvinklar och allt löste sig till slut.

Jag måste verkligen börja sluta gnälla så mycket, sluta bli så negativ så fort det är nått fel. Det tar bara en massa energi ifrån en. För så fort jag började se på det med andra ögon löste det sig. =) Jag är ju den sortens människa som blir ledsen/arg/besviken/ förbannad innan jag ens har hunnit tänka klart. Det går så fort i mitt huvud så jag vet inte vad, och rätt vad det är så grinar jag för fulla muggar. Sen när jag lugnat ner mig och tänkt på det en extra gång så är det barnsligt hur jag reagerade innan. Men jag är ju inte mer än en människa. Alla har vi våra fel, det är bara det att jag har lite många, haha! ;p

Nu över till hundarna, dom är såå söta.. För någon dag sedan så gullade både jag och Lars med Opal och hon låg och vifta med svansen och Lars säger med gulligull röst "om du är en dum hund viftar du på svansen" och självklart så fortsatte svansen att vifta, men då säger jag med gulligull röst "om du är smart viftar du på svansen"tvärstannade den på en gång. Haha. det var så roligt! I alla fall när man var här och såg det.
Sen inatt vaknade jag av att Sookie har gått in i sovrummet (där hon inte får vara) sitter på min sida av sängen och dricker vatten ur mitt glas jag har på golvet. Och jag fortsätter att kolla på henne och hon sitter där utan att märka att jag vaknat och kollar runt på saker. Sen när hon väl märker att jag är vaken så blir hon på sekunden stel som en pinne. Ungefär som "om jag sitter tillräkligt stilla så ser hon mig inte, jag är osynlig nu.." Haha, det var också skitgulligt!! Det tyckte då jag. Hahaha!! Gud så jag älskar mina hundar!!!!

Och imorgon vet jag inte om jag hinner skriva nått, men självklart ska jag skriva i alla fall en rad eller två och önska er alla en god jul. Vi ska fira julen hos Eva, Lars syster så vi åker dit vid 14:00 tiden och innan det ska jag fixa det sista inför jul maten! Sen ska väl jag och Lars mysa lite extra också bara för att det är jul, jag hoppas det varjefall men jag få se vad han tycker om det.. =P
Ne nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar upp imorgon.

Sov gott med er!!! ♥

Negativ vs. positiv


ÅHHH. Den här julen ska jag bara sitta hemma här för mig själv. Jag hittar INGET som jag kan ta på mig. Eller joo om jag vill sitta med ett jävla par mjukisbyxor. Men jag vill också känna min julfin, men icke. Hittar inget!!
Och ikväll ska vi över till grannen och fira en "mini-jul" då vill man ju inte sitta med nå jävla skitkläder.
Inte för att dom skulle bry sig, inte för att någon skulle bry sig men vafan. Jag bryr mig!! T.o.m. hundarna är julfina!! Dom har fått sina klor klippta, tänderna borstade, öronen rengjorda. Men jag är som en jädra val som inte har något att göra min julfin i. Joo vist, jag kan ju sminka mig fint, göra nån frisyr. Men sitta i mjukisbyxor som inte ens är nytvättade. Hur fin känner man sig då?

Uscha, vad jag är känslig idag/igår/i förrgår. Jag skyller på julen som tar fram det värsta i människan/familjen. Den gör det, kanske inte i alla familjen men i många!!
För att ha någon att skylla på tänker jag också ge pappa skulden. Hur rolig och snäll är han då på skala ett till hundra - minus 1000000!!  Tack pappa! Det är verkligen roligt att du prioriterar rusdryck framför mig/ hela din familjen. Och sedan försöka ge mig skulden. Men vad hade jag väntat mig? Du har alltid varit så, varför skulle det vara annorlunda nu?

Ne, jag känner mig inte alls allt för positiv nu.. Jag måste försöka se det från några andra synvinklar så jag inte sitter här och gnäller och tycker synd om mig själv.
Jag kanske ska se det så här:

  • Gud så skönt att jag slipper bry mig om vad jag ska ha på mig, man får ändå bara beslutsångest om vad man ska ha..
  • Det är ju trots allt mitt lilla monster ♥ som gör mig till en val.
  • Gud så bra att pappa inte kommer, då kanske jag får en trevlig jul ändå!!
  • Jag får väl klippa naglarna, bortsa tänderna och göra ren öronen för att bli julfin då.

Jaa, så ska jag nog ta och se på det. Hellre att jag är positiv än negativ! Och stackars Lars, han som måste stå ut med mig. Ne, nu ska jag gå och måla naglarna eller försöka en gång till med att hitta nått att ha på mig. =)


Julklappar =)


Jag hatar julen. Eller egenltigen gör jag inte det. Eller joo. Man ska ha den hära julkänslan som man hade när man var liten, när man låg vaken natten innan för man var så förväntansfull!! Så ska det kännas. Så känns det inte! Men det kanske kommer imorgon. =)

Människor, som bryr sig om att skriva kommentarer, taskiga kommentarer. Hur ser ni på er själva? Är ni nöjda med er självA, är ni stolta över er själva att ni kanske möjligtvis har sårat någon? Eller mår ni så pass dåligt att ni inte vill att någon annan ska må bra?

Till mig själv, hur ser jag på mig? Är jag medveten om hur jag beter mig mot andra, är jag medveten om hur jag fungerar? Är jag ärlig när jag ser på mig själv?


Lars håller på att slå in julklappar nu, han var iväg förut idag när jag sov och köpte några till. =) Simon får sin julklapp lite senare, jag har inte skickat den. Det får bli sen.

Ha en bra dag!

...
Pengar...


Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva.. Jag är less nu. På pengar, på människor, på val, på allt! Jag sitter och tycker synd om mig själv för att jag tycker... att jag aldrig får bestämma nått. (Det är inte riktigt sant, men det känns så.)  Om jag hade fått bestämma, så hade det blive julklappar till alla. Då hade jag och Lars gett varandra julklappar. Om jag hade fått bestämma så hade jag velat julpynta mer med tomat och allt den här julskiten som finns. Om jag hade fått bestämma så hade det blive en ny säng, en ny vagn, en ny bilstol, en ny termometer (en sån man kollar i öronen)..
Men det är ju onödigt att köpa nytt om man kan få sakerna. Även fast man inte trivs med det, så är det onödigt. Det kostar pengar.! Pengar. Pengar. Pengar.
Pengar styr allt! Jag hatar pengar. Jag hatar att inte tjäna egna pengar så jag hade kunnat köpa alla de saker jag hade velat ha. Men då får jag skylla mig själv som legat på latsidan och inte gjort allt för mycket för att få ett jobb nu de senaste månaderna. Jag har blivit för bortskämd, jag har blivt för lat. För hemsk. Jag snyltar på någon annan.

Sen ställer jag till med en scen och egentligen så dumförklarar jag bara mig själv. För jag vet ju bättre. Jag borde veta bättre.
Jag hatar det här!Iver


Nu är det bara19 dagar kvar.

Jag blev så ivrig igår när jag fick bilderna så jag skrev inte så mycket om våran dag, fast den var inte speciellt intressant. Vi bakade bullar och städade. Verkligen stor städade och jag har aldrig sett Lars städa sådär förut. Han var jätte gullig och hjälpte till med det mesta!! =)
Sen precis när vi skulle lägga oss och jag "bara" skulle kolla datan en sista gång, fick vi våra underbart fina bilder. Jag är himla nöjd, Lars med! Fredrik är jätte duktig. Jag måset säga att jag hade mina tvivel men även jag kan ju vara fel ute ibland. =p

Idag vet jag inte vad som händer riktigt, jag skulle behöva komma ner på stan och köpa ett par röda strumbyxor till julafton. Sen ska vi kanske handla massa julmat idag. Jag har ingen aning. Nått lära ju hända.

Nu ska jag gå och dricka te, sen sova i en eller två timmar till.
Ha en bra dag!


Bilder från fotografen.


Äntligen har dom kommit våra efterlängtade bilder som vi alldeles nyss har fått från Fredrik. Här är några av dom. Och jag Älskar dom, blev jätte nöjd med resultatet!! Lars ideé som han hade är den 4:de bilden. Och den blir jätte bra. Han kan bara han vill! Och jag ska påpeka att jag inte är naken på bild nummer 3. Han har bara tage bort troserna. ;p Vad tycker ni? Blev dom bra?
         


Strid/Wikström


Hej allesammans!

Idag har det varit full rulle här hemma hos familjen Strid/Wikström. Vi har bakar över 100 =O bullar. Sen har vi STOR städat!!!
Nu ska jag lägga upp lite fina bilder som vi knäppte för ett tag sen hos fotografen!!


Fylleprat


Goddagens, idag har Lars fått många saker gjorda, medanas jag sov. Eller jag klev upp och åt frukost med Lars sedan somnade jag igen, så aa när jag sov.
Jag var himla populär inatt, klockan 1 inatt ringer min kusin i fyllan och ska prata av sig lite, sen helt plötsligt var det en kille jag pratade med.. Jag måste ha varit världens tråkigaste att prata med för dom "skämten" han försökte med var inte alls roliga. Det kanske var för att jag var nykter och han full. Samtalet avslutades väldigt fort.
Men sen klockan 5 inatt så ringer min kompis Roger i fyllan. Och jag skulle bara stänga av ljudet men då hann jag se att det var Roger så då trodde jag att det hänt nått så jag svarade. Och han hade ju också en del att prata om. Sen blev han såhär typsikt fyllesur när jag skulle lägga på 20 minuter senare. =p Typiskt!

Aja, nu ska jag och Lars baka bullar, men vi hade ingen mjölk så jag skickade iväg han på affären. =) Snällt av han va? Lars har blive skit duktig med att hjälpa mig utan att det blir ett bråk om det och det är såå skönt och jag uppskattar det verkligen! =) Han är så underbar, det kan inte finnas någon bättre för mig. ♥
Nu kommer han hem så då ska vi baka lite bullar..

Ha en bra dag! =)

Graviditetskalender vecka 38


Min graviditet - BF Fre 9 jan 2009 Uträkning utgår från dagens datum: Lör 20 dec 2008.
Din graviditet startade Lör 5 apr 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 19 apr 2008 (ägglossningen).

Du är på dag 260 av 280. (92,9%).
Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 9 jan 2009
Du har 20 dagar kvar till förlossning.


Vecka 38 - 20 dec - 26 dec 2008
Kroppen:
Om inte barnet vänt på sig själv kan det bli tal om sätesbjudning då barnet föds med baken/benen först. Om kvinnan har rymligt bäcken kan det gå bra, i annat fall brukar barnmorskan hjälpa till att vända barnet för att undvika sätesbjudning. Man får då vila en stund och sedan kopplar man in CTG och dropp med livmoderavslappnande medel. Barnmorskan trycker sedan försiktigt barnet i rätt riktning. Det kan vara smärtsamt för mamman och barnet kan vilja vända tillbaks igen varför vissa sjukhus väljer att göra kejsarsnitt istället.

Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

Julskinka


Idag har jag gjort skinka, eller den är inte riktigt klar än, det är några grader kvar sen ska den svalna och sedan grilljeras. =)
Lars kom hem jätte tidigt idag redan klockan 14, så han har kokat kött åt hundarna, så nu ligger dom i varsina rum och äter benen från köttet. Mumma tycker dom nog, det tycker inte jag. Det ser inte alls gott ut. Men dom är ju hundar och då är ju bajs gott t.o.m. ;p
Vi har också gjort en jätte god gryta eller Lars har gjort, jag stod breve och hjälpte till lite. Så det blev en tidig middag också. Nu är jag jätte trött, jag ska gå och vila om ett tag tänkte jag.

Det är så skönt att Lars är hemma nu, och att han kommer vara hemma fram till 1 februari. =D Lite jobb kommer han ju att göra med det är när jag sover på förmiddagarna så det gör mig absolut inget. =) Och imorgon eller på söndag ska han hjälpa mig att städa, damma, dammsuga, skura, allt sånt ska han hjälpa till med och det känns också himla bra, för annars hade jag måsta dela upp det på två-tre dagar ifall det skulle bli gjort. Sen ska vi baka bullar också, jag vet inte ifall det blir imorgon eller på söndag. Men bullar ska vi baka. =) Hänta en julgran ska vi också göra imrgon och klä den. Vi måste nog också handla lite julklappar, fast det hinner vi ju på måndag och tisdag. Om affärena har öppet, men det tror jag väl.

Nu ska jag gå och ta en powernapp fast en lång sådan - på nån timma. =p
Ha en bra kväll!


21 dagar kvar


Jag är med på alltforforäldrar.se och öppnar deras julkalender varje dag. Tror ni att jag vinner något? Inte än har jag gjort det iallafall.. Men det är ju någon dag kvar.. =)

knäck...


Det blev inge bullar, men knäck, nå chockladpuffar och torkad frukt doppad i chocklad. =) Så lite gott blev det. Synd bara att jag inte äter det. ;p Det är Lars som är gottegrisen här hemma. Och det är ingen liten gottegris heller. =p
Jag har hunne bäddat rent i sängen, dammsuge och gjort mat också. Så nu hade jag tänkt gå och sova ett tag. Blev himla trött. Bara en timma eller två tills Lars kommer hem. =)
Uppdaterar kanske senare ikväll. 

Pusspuss
 

22 dagar kvar


Nu är det inte långt kvar. =) Varken till jul, nyår eller lillbebisen!!
Lars jobbar sin sista dag imorgon, sen är han ledig fram till den 1 februari. Gud så skönt det ska bli, att få gosa med han i lugn och ro nu innan bebisen kommer.
Fast han ska nog jobba en del förmiddagar, men det gör inget, eftersom jag ändå sover då. Så då tänkte vi att han kan jobba då, medans jag sover. =) Smarta vi är va?

Just nu sitter jag och äter min frukost/lunch. A-fil med havre fras, det är gott det. Jag hade tänkt baka idag, bullar och göra knäck. Men säger väl inte baka knäck, det låter konstigt? =S Skitsamma, hadet änkt göra det iallafall. =)

Pusspuss

Det blev inge annorlunda


Det blir ingen pappa och Simon till jul. Pappa stannar i Sthlm och Simon hemme i Sundsvall. Men det är ju lika bra det! Varför skulle jag vilja ha upp pappa för? Simon kommer ju sen, när bebisen är född.  Pappa vill ändå inte komma upp, inte på de villkor jag ställde. Så det är lika bra att han stannar borta.

Ålderskillnad


Jag tycker det är bra att folk upplyser mig om ålderskillnaden mellan mig och Lars, för det är inte direkt som att jag viste att vi har en stor ålderskillnad. Så jag är ytterst tacksam för er som håller mig uppdaterad om det, tack!! =)23 dagar kvar


God morgon!!
Idag ska det inte hända så mycket men jag har en sån hemsk halsbränna så jag kan inte sova. Lars har fare iväg på jobbet för drygt en timma sen. Idag.. Vad ska jag göra idag? Jag hade tänkt baka men vi har inte alla grejer hemma så det får bli imorgon. Knäck och nå chockladpuff grej, vet inte riktigt vad det heter men jag har gjort dom sen jag var mindre. Antingen hemma eller på "hobbyn" som det hette. (Det var ett ställe barn fick gå till och pyssla för billig peng efter skolan.)

Hundarna ligger fortfarande och sover, en i sängen =O och den andra i soffan (Sookie). Båda två ligger och sover så sött. Man vill bara gå och krama ihjäl dom när dom är så där söta. =) Det har btw gått jätte bra att ha Sookie lös nu på nätterna och när vi lämnar henne själv hemma. Inte nått (förutom en gång med julgardingen bara) har hon bitit sönder. Hon är såå duktig. Men jag tänker....... Sen när Opal försvinner kommer hon börja bita på saker igen då? Jag hoppas verkligen inte det. Eftersom hon inte biter på saker och sover lös på natten får hon ligga i soffan och gästsängen och där trivs hon. Så det är väl bäst för henne att hon inte börjar bita på saker igen. Hon är också duktigt med att veta att på dagen får hon inte hoppa upp i soffan eller sängen hur som helst, utan bara när vi ber hon komma upp. Och hon fattar det helt och hållet. Okej, ibland händer det att hon smyger sig upp men när man då tittar på henne smyger hon ned igen. =) Hon är såå jävla gullig!
Hon är himla lydig också har jag märkt, eller så hör Opal dåligt bara. Om jag säger sitt så sätter sig Sookie men Opal står kvar. Haha, fast Opal får göra lite som hon vill, eftersom hon är sjuk och gammal! Så jag har bestämt det. Att Opal har lite andra regler. Låter det konstigt? Men så är det illafall.

Nu ska jag gå och försöka sova igen och gosa med Opal som ligger och värmer typ hela sängen!
Ha en bra dag!

Jingle BellsBlir det annorlunda den här julen?


Inget har hänt än här hemma. Jag har bara legat och drage mig. Sen har jag gjort hundarna fina ;p klipp klor, borsta tänderna och gjort ren öronen. Så nu är dom jul-fina.. =) Men utöver det har jag inte gjort så mycket mer än att ha rört mig från köket till soffan.

Jag försöker få tag i pappa min, det är meningen att han och min lillebror Simon ska komma hit upp och fira jul, men jag får inte tag i han. Och jag vet inte när eller om han/dom kommer!! Simon kommer ju inte om inte pappa åker upp hit. Så det hänger på pappa. Och nu kommer jag säkert låta lite taskig men det är Simon jag vill ha upp, pappa kan stanna hemma lika gärna. Jul och pappa är inte en bra kombination, det har det aldrig varit. Och jag tror inte det kommer bli det heller. Men man vet ju aldrig, det kanske blir annorlunda i år! Men kan ju alltid hoppas.
Jag hoppas Simon kommer upp hit, men annars så kommer han ju lite senare efter bebisen har kommit fram med resten av familjen - Mamma, moster, kusiner, kanske en mormor. =) Min äldre bror Christian och han söta sambo Sabina kanske kommer mellen nyår och bebisens ankomst, dom ska nämligen till Thailand i tre veckor däromkring nån gång.

Nu ska jag gå och äta nått sen ska jag lägga mig och sova. Klockan är ju mitt i natten!
Puss och sov gott!

Bortförklaringar


Ne uscha, det blir ingen teori för mig idag.. Mår inte alls bra, är svimfärdig, det känns som om att jag har något i halsen som gör att jag får svårt att andas och jag känner mig svag. =/ Plus att grannen inte är hemma, det är alldeles mörkt hemma hos dom. Jag får vänta tills nästa gång. Alltså nästa gång dom börjar, för det är sista gången idag. Så jagfår vänta tills februari eller nått.
Det är nog dåligt av mig att inte ta mig dit men jag vill inte sitta där och få samma "anfall" som förra gången. Sen måste jag skylla på att jag inte tar mig dit och hem också. Jag kanske tar mig dit, men jag tar mig inte hem igen. Det blir för mycket. Och allra helst nu när jag försöker ta det lugna för fogarna gör bara ondare och ondare.

Jag har bara legat i soffan med täcke över mig idag. Nästan hela dagen, hundarna har fått komme ut men utöver det har jag inte orkat röra mig. ska gå och lägga mig i soffan igen nu och kolla på Mannen som talar med hundar.

Hej!

24 dagar kvar


God morgon eller god eftermiddag. Själv vaknade jag nyss så jag sitter och äter min frukost. Fast jag vaknade vid 10 och var pigg men vad tusan ska jag upp och göra då? Jag har ju inget för mig på dagarna så jag stannade kvar i sängen och somnade om. Så nu har jag sovit för mycket istället. =/

Jag tänkte at det skulle bli en bra dag idag men då kom jag på att jag har teorilektion senare idag och jag har inte läst nått om det vi skulle. Plus att jag inte kommer ihåg vad det var jag skulle läsa. Plus att Lars jobbar sent idag så jag har inte skjus dit eller hem, iofs kan ja be grannan men han skjusar mig så mycket så det känns nästan jobbigt att fråga han nu.

Ne, nu ska jag hoppa in i duschen. Så man inte ser ut som skräcken själv på teorin!
PussUng mamma?


Nu har nästan hela dagen gått och jag har inte gjort ett skit.. Håller på att laga mat nu samtidigt som jag ser på unga mödrar på kanal 5.. Fast vadå, det är en tjej där som är 28 år eller såg jag fel, aja men det är väl inte så ungt? Alltså man är ju inte gammal men man är väl ingen "ung"mamma om man är 28?

Ne nu kokar riset över. Hörs kanske senare
Puss

25 dagar kvar


ÅHHHHH!!!!!!!! Igår på eftermiddagen så fick jag världens ont i fogarna och det blev värre senare på kvällen. Jag tog mig inte upp ur soffan, Lars fick hjälpa mig. Jag fick planera hur jag skulle gå omkring här i huset. Alltså om jag ville ha ett glas vatten så tänkte jag "men då får jag värma värmedynan en gång till bara för att.." förstår ni? Sen när jag skulle sova, satan det var precis som om att någon sticker knivar in i en, från midjan och ner för benen!!! Efter ett tag somnade jag. Men jag vaknade under hela nätten när jag rörde mig, eller skulle på toaletten. Och hur lätt är det när man inte kan ta sig ur sängen.

Men imorse var ändå värst. Lars klev upp eftersom han ska på jobbet, så jag bad han om hjälp för jag ville på toan sen går jag och lägger mig igen och Lars är så gullig så han går och värmer värmedynan åt mig. Men vad hjälper det när man håller på att dö?? Fan va ont det gjorde, jag började grina. Och jag brukar inte grina av att en sak gör ont, jag skrattar mer. I alla fall gjorde jag det förut. Aja, jag kunde inte somna, det gjorde så jävla ont. Så jag låg där med Opal som ville trösta mig och grinade. Och jag tog mig inte ur sängen för ens vid 1 halv 2 tiden.
Nu har jag nästan inte alls ont, inte om man ska jämnföra med igår och imorse. Nu är det mer lindrigt.

Btw, jag kollade på min bh storlek på den ny inköpte amnings-bh:n och det är 75 D..... Jag hade 75 B med push up förut. Kan ni tänka er vad brösten växer. Fast ändå så tycker jag inte att jag märker av det så mycket. Och större blir dom ju, sen när mjölken ska komma. =) Haha!!

Tack för era kommentarer i tidigare inlägg. =)

Puss♥

Ragnar?


Vi var ju på stan förut idag, fast det blev inga julklappar köpta. Jag köpte en manings-bh istället. Lars höll på att bli tokig när han skulle betala, han tyckte det var för dyrt och han tyckte givetvis att det var onödigt att köpa en amnings-bh, han tyckte jag kunde köpa flera vanliga istället. Ibland förstår inte jag hur han tänker? =S Om jag någonsin gör det!!!

Lars har ett killnamn som han jätte gärna vill ha, men jag absolut inte alls vill ha.. Det är Ragnar. Men när jag hör det namnet så tänker jag bara på Björn Rosenströms låt(ar?) om Ragnar som är översexuell, han är kåt som ett djur och får sitta i bur. Nått sånt går den! Jag tycker inte alls om namnet iallafall. Men då menar Lars på att jag ska ge med mig för att Lars tycker om namnet så himla mycket. Såå jag kan behöva lite hjälp, ett namnförslag, en bra "bortförklaring" till varför det inte är bra, eller en syster som ringer och talar vett med han. =) Haha! Tänk om det blir en Ragnar.. =S Nee, jag kan inte se det framför mig att mitt barn ska heta Ragnar. =S

Aja, nu ska vi gå och göra varmamackor..
Godnatt!

26 dagar kvar


Det här med statistik på den här bloggen förstår jag mig inte på, vissa dagar har jag över 70 unika besökare (vilket Jag tycker är mycket) men sen andra dagar har jag bara lite över 40 unika besökare. Och jag har inte skrivit om nått speciellt dom dagar jag har fått många besökare, utan jag har bara skrive om de vanliga tråkiga.
Nog om det.
Just nu sitter jag och äter frukost, har redan klätt på mig och fixat håret... Jag försökte mig på en lika dan frisyr som frisören gjorde och det gick väl rätt så okej eftersom det var första gången jag försökte. Vi får se vad Lars säger om det när han kommer upp från garaget, om jag får Godkänt! =) Vi ska iväg på stan idag, kolla på lite julklappar, lämna igen ett par byxor, köpa massa saker, göra av med pengar. =)

Nu ska jag gå och fortsätta göra mig klar, sen ska vi bege oss in till stan. =)
Hejsvejs!

27 dagar kvar


Dagen börjar med att jag har sovit oroligt och mår illa, så illa att jag inte orkade kliva upp ur sängen. Så jag låg kvar jätte länge idag innan jag orkade ta mig upp. Men nu är jag mycket piggare. =)

Vi har inte gjort så mycket idag, handlat, myst, lagat mat, städa lite osv. Vi ska kolla på mamma mia ikväll och bara mysa på. =) Just nu är Lars ute med hundarna och jag har packar BB väskan, fast det är nog lite tidigt än.  Får komplerera med saker senare, jag har t.ex inte köpt en amnings-bh. Ska vänta tills mellandagsrean med att köpa den. =)
Nu kom Lars in så vi ska kolla på film.


Jeanette skickade en bild på mig när jag var....16 år. =) Ser jag nå glad ut!?! Jag minns att vi var tvungna att vara ute trots att det var 25-30 minus. Bilden är tagen i Ramundberget 06.

Ha en mysig kväll!

Graviditetskalender vecka 37


Min graviditet - BF Fre 9 jan 2009 Uträkning utgår från dagens datum: Lör 13 dec 2008.
Din graviditet startade Lör 5 apr 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 19 apr 2008 (ägglossningen).

Du är på dag 253 av 280. (90,4%).
Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 0 fulla dagar (v36+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 9 jan 2009
Du har 27 dagar kvar till förlossning.


Vecka 37 - 13 dec - 19 dec 2008
Kroppen:
Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärthjud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet vid denna tidpunkt är 34.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan nu variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka 9 cm i diameter. De restrerande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis mellan 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 cm. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså

Då är man modell.....


Nee, men nästan. Det gick jätte bra med fotograferingen, vi fick många fina bilder. Men jag glömde träna på att le innan så jag såg lite sur ut på några (de flesta) bilderna. Lars hade också en jätte bra idé till bild som blev nästan den bästa bilden av dom alla. Han kan bara han vill! =)
Det blev mest naket eller bara naket, fast med underkläder. Och de flesta bilderna ska jag ha svartvita, men jag frågade ifall jag kunde få både och. Och självklart fick jag det. =) Längtar tills han har fixat klart dom, så jag får visa er. Han/fotografen/Fredrik var himla duktig och han hade en jätte gullig tjej. Tyckte då jag!

Nu är det fredagsmys framför tv:n med älsklingen som gäller resten av kvällen. =)
Hejdå!

28 dagar kvar


Hej på er!
Idag har jag varit hos frissan och blive fin i håret men det blev ingen större förändring. Jag toppade det bara och fixade till luggen. Men nu är jag fin i håret inför ikväll.. Jag vet inte om jag har nämt det men jag och Lars ska fotografera oss ikväll. =) Så det passade ju bra med att gå till frissan idag!
Efter jag varit och klippt mig så gick jag på stan lite, hittade några julklappar till Simon (lillebror) som jag köpte, sen köpte jag ett par byxor till mig. Fast jag vet inte om dom är bra, Lars ska få kolla på dom åt mig. Det är sånna här varma överdragsbyxor och det var billigt så jag kunde inte låta bli.. =) Sen kollade jag på ett par jätte fina kängor som var skit billiga men jag hittade inte rätt storlek. =/ Så det blev inge mer handlat idag, men det räcker än så länge, vi måste ändå handla mer julklappar eftersom vi INTE har köpt nån än, förutom Simons då.

Jag fick mig en promenad hem också från stan, det är inte långt att gå men jag blev himla trött och fick sammandragningar innan jag hade kommit hem. Men det var skönt att få lite luft. =) Jag kan behöva det så mycket som jag sitter inne, men nu har jag nog gått klart för helgen. ;)
Men nu ska jag gå och träna poser framför spegeln tills ikväll hahahah! Vi får se ifall det hjälper nått, att se bättre ut menar jag. Hahaha!

Jag kanske måste träna på att pruta med läpparna eller vad tycker ni? ;p Haha!

Pusspuss

En jobbig dag


Nu är jag trött... Gick ju iväg till sjukhuset strax före 08 imorse, det blev så att jag skulle åka till sunderbyn sjukhus, jag tog en taxi dit, röntgade mig, och tog en taxi tillbaka.. Men om det ändå gick så fort som det låter här... Jag har fått vänta på taxin - båda gångerna, vänta innan jag fick komma in till röntgen och vänta ännu mer där. Nått på taxibilen på vägen tillbaka gick sönder så vi blev ståendes efter vägkanten medans han fixade det som hade blive fel. När jag väl kommer tillbaka på akuten så är klockan 12:00 och jag blir satt i ett rum, klockan 14:00 är det fortfarande ingen som har pratat med mig så jag ringer på nån klockan och dom kommer.. Sen fick jag prata med en läkare som sa att allt är bra, jag hade ingen propp men han skulle ändå iväg och prata med en överläkare, så då fick jag vänta igen.
Sen kommer han och säger "Ja du får gå hem nu bla bla bla bla"

Och lägg till på det här att jag somnade inte för ens efter 01 inatt jag vaknade vid 06 och jag har inte ätit nån mat. Jag köpte en macka för 40 kr men självklart gick det inte ens att äta, den var så jävla äcklig!! Så nu är jag trött, less, glad (för att det inte var nån propp), hungrig och irriterad.

.....................................
Nu har jag ätit lite, så jag är redan på bättre humör.. Nu ska jag bara ut med hundarna sen ska jag lägga mig och sova ett tag. Jag är så himla trött och jag har redan gjort middagen för idag så Lars behöver bara värma när han kommer hem, så då slipper jag tänka på det. =)

Jag är naturligtvis nöjd och glad att det inte var nått! Men jag behövde få klaga lite. Jag är glad för det dom gjorde och att det ändå gick rätt så fort ändå. Det finns ju dom som får vänta längre och faktiskt har något problem. Men jag antar att dom gjorde allt det här för att vara extra försiktig just för att jag är gravid, vilket är skönt att veta att dom gör så! =)

Hörs sen!

God morgon


Upp och hoppa med er, nu är jag vaken och då ska alla andra vakna också.. =p Just nu sitter jag och gör inget alls innan jag ska gå iväg till sjukhuset. Hundarna ska ut och jag kanske ska ta nått mer än nyponsoppan att äta. Men jag känner mig lätt illamående, det är väl för att jag inte är van att äta vid den här tiden..
Nu ska jag gå ut med hundarna sen ska jag gå till sjukhuset. Det tar max 10 min att gå, så det är en lagom promenad känner jag. =)
 

Ha en bra dag!!!

En dag på akuten


Jaa, som rubriken låter har jag suttit på akuten sen klockan 15:00 idag. När jag berättade för BM om min lilla "atack" igår och att jag ibland får ont i bröstet när jag andas och att jag varit svimmfärdigt nästan varje dag i två veckor så tyckte hon att jag skulle kolla upp det. Så först blir jag undersökt av en läkare där borta på vårdcentralen och dom tog EKG tror jag det hette sen urinprov, blodprov, lyssna på lungor osv. Och läkaren tyckte att jag skulle åka till akuten så då gjorde vi det och där skulle dom nästan göra samma sak, ännu mer blodprov, urinprov, en läkare kom och kände och klämde på mig, lyssnade på lungorna och hjärtat, blodtryck och allt vad det nu var. Sen fick vi sitta och vänta på nå provresultat som skulle visa på om jag behövde runtgas (stavning?) och det blev så att jag skulle runtga lungorna för att se om jag har en propp i lungorna. Så fick vi sitta och vänta lite till och sen kom dom och sa att runtgenmaskinen var trasig och att jag skulle vänta ännu mer och det slutade med att jag fick en spruta med blodförtunning in i magen :O fast iofs var det bara i underhudsfettet men ändå, sen fick jag åka hem. Och jag ska tillbaka dit strax före 8 imorgon bitti och kolla ifall maskinen har börjat fungera annars så måste jag åka till sunderbyn sjukhus och runtga mig där och sedan tillbaka till piteås sjukhus.
Så ett jävla väntande har det varit idag, man får ju inte ha bråttomt när man ska in på akuten inte!!

Men om jag har skrivit luddigt så har det varit ett ståhej för att kolla ifall jag har en propp i lungorna.. Man var tydligen extra mottaglig för det när man var gravid. Men egentligen var det ingen fara i sig. Utan om jag har det så får jag bara behandligt fram till lillen är född och ungefär en månad efter. Men annars vad jag förstod så var det inte så farligt. =S Det låter inge bra med att ha en propp i lungorna men iallafall.

Hos BM var allt bara bra, (bortsett från allt det jag nyss skrivit) hjärtslag och sånt var bra. Blodtrycket eller om det var blodvärdet hade sjönke sen sist men det var ingen fara. =) Annars var det väl prima, just nu väger jag 65 kg. Så jag har ju inte gått upp speciellt mycket. Inte om man ska räkna med vad jag vägde innan jag började spy och det var väl omkring 58-60 kg. Sen gick jag ju ner pga att jag spydde till 50-52 kg och nu gått upp till 65 kg. =) Så det är inte så farligt! Det blir mindre kilon att ta bort sen efter födseln. ;p

Nu ska jag ta en dusch sen ska jag gå och lägga mig, är rätt så trött efter all den här väntan på sjukhuset. Sen ska jag ju upp rätt så tidigt imorgon, tidigare än vad jag är van vid. =) Så jag ska bara snoka runt lite på internet och sen kila i säng.

Sov gott mer er!!

30 dagar kvar


Det var så hemskt igår på teorilektionen. Uscha. Jag är inte den som svettas av mig, inte när jag har sex, inte när jag tränar, inte när jag stod och stekte hamburgare på Big boy, Aldrig!!!!! Jag blir bara lite fuktig på huden och sen inget mer.

Men igår, när jag satt där på teorin och försökte koncentrera mig på vad hon där framme sa.  Fan så varmt det började bli, det brukar bli varmt där inne efter ett tag men nu var det fan as varmt. Jag fick sitta och fläkta med ett block för att kyla mig.. Men en rätt vad det var, blev jag svimfärdig, jag blev yr, det svartnar framför ögonen och jag börjar må illa, jag trodde att jag skulle spy. Jag lutar huvudet ner på armen på bordet (som när man sover i skolan) och sitter så ett bra tag. Sen när jag höjer huvudet igen efter 5 min kanske så märker jag att det RINNER svett från min panna.. Jag är svettig på armarna, magen, kinderna, ryggen, jaa överallt. OCH jag Svettas Alridg!! Det var skit obehagligt. Sen känner jag hur alla sitter och kollar på mig. Men de obehagliga var inte att jag svettades, utan det var att det verkligen svartnade i ögonen för mig. Jag såg inget. Och när jag har blivit svimmfärdig förut har det aldrig svartnat för mig och inte heller har jag börjat svettats som en tok.
Men det gick som sagt över och tur var väl det.. =)

Nu ska jag gå och äta sen ska jag krypa ner i sängen igen och sova tills jag ska till MVC senare idag.. =)
Ha en bra dag!


Längtar......


Jag förstår inte riktigt vad det är men jag känner mig så lycklig och glad. =) Oftast burkar jag jag bara vara less och trött. Men nu är jag på riktigt bra humör. När jag stod i duschen kom jag på mig själv med att småle. Det är såå härligt.

Och snart har jag min lilla bebis i famnen, gud så vad jag ska skämma bort han/hon med kärlek! Nu längtar jag verkligen till att jag ska föda. Kanske inte just till sjävla födseln men precis efter då jag får hålla om lillen för första gången!! =D Fast det känns som en evighet dit även fast det bara handlar om ca 30 dagar. Det är fan inte så lång tid kvar ändå, men det går så sakta. Och snart är det jul också och nyår, det är skönt att jag har det precis i slutet så då blir det annat att tänka på också och inte bara gå och tänka på förlossningen osv. =)

Ne nu ska jag ut med hundarna sen ska jag på teorilektion. Grannen skjusar mig dit, han är så snäll LillUlf! =)

Pusspuss!

31 dagar kvar


Ännu en ny dag och jag känner mig fortfarande positiv och glad!!
Jag har gett hundarna mat och nu sitter jag och dricker nyponsoppa sen ska jag gå ut med the dogs. Idag har jag inget att göra förutom att gå på teorin senare idag, men utöver det finns det inte så mycket att göra. Tvätten när nästan klar, nu ska jag bara skölja upp babykläder och sånt så jag kan börja packa BB väskan. =) Det är ju så nära nu och igår när vi hade lagt oss och Lars låg och läste ur en gravidbok om de olika veckorna sa han, "Sophia.... Du måste nog packa BB väskan nu." haha, han lät så söt och allvarlig. 

Hejdå! =)

Helt underbart!


Nu har jag varit ännu mer nyttig idag.. Jag har läst ungefär en timma i den hära jädra körkortsboken. Jag har ju teorilektion imorgon så jag tänkte att jag skulle skummläsa lite. Och då gjorde jag det.. =)
Jag känner mig så fjantig när jag känner mig lite smånöjd med mig själv när jag gjort en sådan liten sak. Sånt ska ju förväntas av mig men jag känner mig ändå nöjd. =) Jag fattar bara inte varför jag är "duktig" varje dag, när man blir på såå bra humör av det.. =) Plus att jag redan var på bra humör. Jag har t.o.m. gått extra långt (vilket inte är långt nu när jag har ont) med hundarna nu ikväll. Dom blev himla nöjda iallafall och det var skönt att komma ut och gå. Lite jobbigt var det med Sookie som ville dra hit och dit, de gjorde mig lite smågrinig men det gick över fort.

Fast ont fick jag men jag tror jag bestämde mig imorse att jag inte skulle låta mig själv bli på dåligt humör över det. Snart är det det över, att vara tjock, klumpig, foglossningar, sammandragningar osv. allt sånt är över snart och jag kommer att ha mitt lilla underverk ♥ i min famn. Helt underbart att tänka på!! =D
Hoppas dagen imorgon blir lika bra som idag, men det tror jag nog. Det blir ju vad jag gör det till.
Nu ska jag gå och duscha sen ska jag lägga mig och mysa med Lars.

Puss och sovgott!

Strykta sängkläder


Det är såå skönt att Lars har börjat komma hem i "normal" tid från jobbet.. Han kom hem för en stund sen, just nu sitter han och kollar på Shrek den tredje innan han ska ha telefonmöte klockan 19:00. =)

Jag har gjort lite nytta idag, eller nee inte direkt. Jag har tvättat sen fick jag för mig att jag ska stryka sängkläder, för att det blir skönare att sova i dom då? =S Sen gick jag över till byxor och skjortor. Och det var väl inte allt för nödvändligt att stryka allt de där. Men jag har varit sysselsatt ett tag iallfall. Plus att vi inte har någon strykbräda så jag har hållt på och fummlat vid köksbordet med sängkläder och allt vad det nu var som jag strök. =)
En strykbräda ska önska mig i julklapp. Det är väl inte allt för dyrt och det är nödvändigt och bra att ha! =)

Ne nu ska jag hinna pussa lite på älsklingen min innan han blir upptagen med telefonmötet.. =)
Hej!

Jag fastnade.....


Ännu en ny dag att ta sig igenom.. =)
Igår kväll fixade jag och Lars lite i sovrummet, vi satte upp en hylla ovanför sängen, sen skulle vi sätta upp sänghimeln ovanför barnsängren men vi hittade inge passande krock. Så det blev bara hyllan uppsatt. Sen skulle jag sätta in en kontakt i ett uttag som vi har under sängen så jag lägger mig ner och jaa vet inte riktigt vad jag gör men jag får in kontakten iallafall, men när jag ska upp igen så märker jag att jag fastnat.. =S Tjockmagen var ivägen, så Lars fick komma och Dra ut mig därifrån.. Han fick sig ju ett gott skratt iallafall. =)

Nu ska jag gå och tvätta lite, sen ska jag säcka framför tv:n tills Lars kommer hem.
Jag måste bara säga att från igår kväll har jag kännt mig jätte positiv och energirik på massor. =) Jag är en ny människa och jag vet inte alls varför jag har blivit det. Går väl tillbaka till den gnälliga Sophia snart. Men det är skönt att känna att allt är positivt. =D Det var t.o.m. roligt att gå ut med hundaran även fast det är 13-14 grader kallt ute.
Ne, nu ska jag sätta på musik på hög volym och fixa och trixa. Eller så sätter jag mig vid tv:n. =)

Hejdå! =)

Den rätta Lars


Vi har varit och hämtat den andra barnsängen och våran barnvagn nu idag. Barnsängen ska vi ha hos faster Eva är det tänkt. För vi är ju ändå där rätt så ofta och det blir väl kanske mer senare också. (När man vill ha lite hjälp;) Så det kan vara bra att ha en extra säng där. Den kostar ju oss ändå inget. =)
Sen barnvagnen, den fula, hemska barnvagnen.. Neerå, den var finare än vad jag kom ihåg från första gången jag såg den. Jag hade målat upp värsta fula bilden av den i minnet så den var nästan, nästan fin nu när jag såg den. Lite småskavanker men annars var den rätt så okej. Jag får ändå köpa en ny fin sittbarnvagn när det är dags, så det känns bra. =)

Vi blev bjudna på middag av Eva också. Pressad potatis och nån fisk. Fan vare det var för fisk nu, nått med röd, haha. =P Gott vare iallfall.
Nu sitter jag hemma och Lars är på fridykningen och lär småbarnen att dyka.. Han trivs verkligen där i vattnen med ungarna. Då kommer den riktiga Lars fram. Den barnsliga, roliga, fantiga och töntiga Lars ♥. =) Alla ungar älskar han, dom hänger och klänger på han, vill att han ska kolla när dom hoppar osv. =)

Jag älskar att komma hem när hundarna fått stanna hemma. Dom blir så glada av att se en. Allrahelst Opal, (Sookie vill bara träffa Lars så hon blir alltid en smula besviken när BARA jag kommer hem) men Opal, hon morrar, gnäller, skäller, hoppar och skakar på HELA kroppen när hon viftar på svansen. Man blir så glad. Sookie blir glad också men inte lika glad.

Nu ska jag gå och tvätta och plocka undan lite, jag känner att jag gjort så lite under helgen när jag bara har sovit. Så jag ska tvätta och dona, få lite nyttig gjort hade jag tänkt.. Kanske skriver ett till inlägg innan det är dax att sova.

Pusspuss ♥
 
ring my bell I belive in santa  -  Står det på töjan. =)

33 dagar kvar


Jag har varit svimmfärdig och lite lätt illamående de senaste dagarna och då tänkte jag "fan nu har jag slarvat med järntabletterna igen" så jag började äta dom varje dag och var noga med det. Fast nu några dagar senare så blir jag fortfarande svimmfärdig och lätt illamående. Det kan komma när jag sitter vid datorn, när jag lagar mat, när jag ska lägga mig, när jag duschar osv.. Jag satt för någon dag sen och spelade betapet på internet och var tvungen att sluta bara för att jag vart så himla svimmfärdig och när jag blir svimmfärdig så kommer illamåendet också, det går lite hand i hand med varandra.

Jag vet att det inte är något farligt, BM har sagt att det är vanligt att gravida blir svimmfärdiga och allra helst om barnet växer "innåt" vilket det gör i mitt fall. Då ligger barnet så nära ryggraden så att kroppens största(?) blodpulsåder blir klämd och jaa resten kan ni ju tänka själv.
Men det är ändå obehagligt när man blir svimmfärdig.. Även fast det är ofarligt. Det är obehagligt fast ofarligt.


Graviditetskalender vecka 36


Min graviditet - BF Fre 9 jan 2009 Uträkning utgår från dagens datum: Sön 7 dec 2008.
Din graviditet startade Lör 5 apr 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 19 apr 2008 (ägglossningen).

Du är på dag 247 av 280. (88,2%).
Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 1 full dag (v35+1).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 9 jan 2009
Du har 33 dagar kvar till förlossning.


Vecka 36 - 6 dec - 12 dec 2008
Kroppen:
Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Hur som helst är det bra att ta reda på hur förlossningsskedet går till och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2000-2500 gram och längden är ungefär 45 cm. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man t.ex puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Lars och hundarna


Lars brukar ibland påstå att han inte alls tycker om hundarna.
Synd att kameran inte fungerar så skulle ni får se hur han verkligen myser med båda hundarna i soffan nu. En på varsin sida. =) Sen burkar jag höra han hur han pratar till dom, först gör han till rösten som man gör när man gullar med en hundvalp eller ett barn sen säger han t.ex. "Det är du och jag Opal/Sookie. Vi är ett bra team vi, ja vist är vi" Han kan ju vara så gullig ibland!! Fast han vägrar erkänna för mig att han älskar dom. ;)

 


34 dagar kvar


 Jaa det var ju en bra fråga, hur ska jag kunna lära känna folk om jag inte tycker om att "småprata".. En anonym undrade!! Det kan ju hon/han fortsätta med att undra. =)
Alla ni som kommenterar anonymt. Om ni vill veta nått eller har något att säga så kan ni ju skriva ut era namn också!!!?
10 minus 4 blir 6....

Jag har haft en rätt så bra dag eller jag har bara sovit men ändå.
Jag har fått massage av Lars, både igår och idag. Och nu gör han middag och igår dammsög han.???? Vad händer? Fast vi blev lite småosamns nu över middagen. Ni förstår jag är jätte känslig mot saker som har stått öppna i kylen ett bra tag eller en produkt som har gått ur "bäst före datum". Och i maten behövde Lars grädde, och den har stått öppen ett bra tag, plus att den gått ur sitt datum och när han luktar på den tycker han först att den luktar surt, men han ändrar sig sen och han smarkar på den och säger att det inte är nått fel på det. Sen när ska hälla i grädden så kom det en klump. Fast enligt han så kan det blir så, det kan vara klumpar redan när man köper den. Vilket fall som helst så kan jag inte äta gratängen som han hällde grädden i. Och jaa. Han blir besviken och tycker att jag alltid ska lägga mig i när han lagar mat, att jag alltid har nått att klaga över osv. Men så kan det ju vara. Att man tycker olika. =P

Vi har även köpt en lotto grej som vi ska spela på (säger man så?) senare ikväll, precis som ett gammalt par som inte kan komma på nått bättre att göra en lördagskväll. =) Sen vet jag inte riktigt vad vi ska göra, det blir väl att en sitter vid tv:n och en vid datorn. (Vi tycker inte alls om samma typ av filmer, de filmer han tycker om avskyr jag och de filmer jag tycker om avskyr han..) Eller så går jag och lägger mig igen.

Hundarna är nöjda och trötta, Lars tog med båda två och åkte skidor förut idag.. Opal fick vara med på 2 km och "lunka" fram. Sen så satt hon i bilen (som hon älskar) medans Sookie sprang och Lars åkte 15 km till. =) Så dom ligger och snarkar i varsina rum nu. Opal ligger här bakom mig, i gästsängen. Hon är såå gullig!!! Hon snarkar värst av dom också. =D
Ne nu ska jag gå och göra något annat. Läsa lite bloggar, osv..

Ha en mysig kväll, puss!

...


Ikväll har vi bara myst på, handlat inför helgen osv. Lars har åkt skidor. Vi har drucke glögg och skrive julkort. =)
Nu sitter Lars och kollar på tv och jag här. Jag har inget att skriva egentligen, ville bara skriva en rad eller två.

Sovgott!

Bilder på magen vecka 35


Magen vecka 35 (34+6)

   

35 dagar kvar


Ännu en ny dag att gå igenom..
Jag har pratat med mamma idag, hon hade nått viktigt att berätta. Hon skulle nämligen medela mig att hon köpt klart alla mina och Lars julklappar och att hon slagit in dom. Fast hon glömde att hon berättade det för två dagar sen också.

Nu sitter jag och äter mackor. Limpmackor. Med te.
Sen vet jag inte vad jag ska göra. Kolla på tv? Gå ut och gå med hundarna?
Jaa, nått blir det iallafall!

Hej!

6 minus 2 blir 4Hur ofta hittar man den rätta, som man lever resten av sitt liv med? Som man alltid kommer att älska?
Finns drömprinsen?
Om man hittar den, känner man sig lycklig varjedag?
Lycka, hur lyckliga är egentligen grannen, mamma, pappa, bästa vännen?
Är du lycklig?
När ni får en fråga "Hur mår du?" svarar du så som du egentligen mår eller säger du bara att allt är okej, att allt är bra?

Lycka?
Kärlek?
Ärlighet?
Den "rätta"?

Jag blir så överlycklig..


Jag har ju världens underbaraste, hjälpsamma och omtänksamma karl man någonsin kan ha!!!

Jag menar, jag lagar mat så att han hinner äta mellan jobbet och styrelsemötet, jag har lagt upp maten på tallriken (jag och Ola hade redan ätit) och plockat undan allt - förutom hans tallrik, mjölken och sojan. Sen ska han åka iväg och jag ber han plocka undan efter sig, alltså ställa in tallriken i diskmaskinen och ställa undan mjölken och sojan. Det kan väl inte vara för mycket begärt. Men tydligen så var det de. Han skulle ju iväg!! Det slutar med att han blir förbannad och "slänger" in tallriken i diskmaskinen och rusar iväg. "Han har inte tid" heter det och "jag plockade undan igår"...

Varför ska jag ens bry mig om att laga hans jävla mat?

36 dagar kvar


Igår hade jag skit ont i fogarna, har nog inte haft så ont alls tidigare. Jag kunde knappt gå. Och t o m med Lars tyckte synd om mig och vanligafall så tycker han jag "överdriver". Hade ont ändå upp till revbenen och ner för låren.
Och när jag väl lyckades somna inatt, sådär vid 2 tiden så vaknar jag bara nån timma senare med den här jävla halsbrännan som inte försvinner vad än jag dricker/äter. Så jag låg vaken från 4 till 7 kanske, till och från. Jag lyckades somna lite då och då. Men halsbrännan försvann där omkring 7 tiden så ja äntligen kunde få somna och sova!

Så jag har sovit fram tills nyss. Har fortfarande ont idag men inte lika som igår. Inte än varjefall!! Så jag ska bara ta det lungt och inte göra nått alls, hade jag tänkt. Vi får se hur allt blir..
Lars kommer inte hem för ens jätte sent idag, han försov sig igen fast lite längre idag. Så han måste jobba tills ikväll istället sen har han styrelsemöte direkt efter jobbet. =/ De är lite tråkigt. (Joo jag försökte väcka han när jag ändå var vaken. Men han ville helt enkelt inte upp då.)

Det blev pepparkakaor igår, fast jag brände vid pepparkakorna, minst två plåtar och jag fick fram tre plåtar. Men det går in i Lars mage ändå.. =) Nu ska jag göra mig nått att äta och sen ska jag släppa ut hundarna på gården så dom får leka av sig lite.

Puss<3

Hundskrälle ;)


Nu har jag fått sove några timmar till. =) Så jag är inte lika grinig. Fast Sookie har bite på min "julkudde" så det är hål i ena hörnet, hon har även bite sönder mina julgardiner i kontoret/gästrummet (fast det var för nån dag sen).. Jävla hund alltså! ;p

Nu vet ja inte riktigt vad jag ska göra, jag har inga större planer för idag.. Först trode jag det var föräldrautbildning men när jag kollar på papprena så var det sista gången förra gången.. Det var ju synd att vi missade det då.

Jag tror jag ska baka lite papparkarkor idag, på köpt deg. Kanske har saker hemma för att baka bullar också, det vore ju himmla gott! =)

Pusspuss<3

Hålltyst!


Lars somnade jätte sent igår, jag somnade t o m före han och han har fare till jobbet nu. Han försov sig också. =/ Idag äre ingen rolig dag för Lars kan jag tänka mig. Bara stress och trötthet! Fast det är typ delvis mitt fel att han var vaken så länge, jag ville ligga och prata så jag låg och pratade sen när jag skulle sova så får han panik för att han inte kan somna.. Ikväll ska jag nog hålla tyst! Och låta han sova.

Sookie har gjort mig arg (eller arg och arg... Bara pigg) redan, jag släppte ut hundarna imorse eftersom att Lars inte hann, så hon börjar med att skälla ut grannen som står och skottar och hon slutar inte att skälla när jag säger till henne. Sen helt plötsligt så springer hon iväg bara och kommer inte när jag ropar. (Opal har redan då hunnit gått in igen.) Och jag står bara i morgonrock och tofflor så jag kan inte gå ut för att leta henne, så jag stänger dörren går upp och klär på mig sen går jag ner igen (och under tiden har jag blivit arg och vaken). Nee, men tror ni då inte att hunden står där och glor på grannen som skottar.. =S Jag blir galen på Sookie ibland..

Nu har jag precis ätit upp min macka så jag ska gå och lägga mig igen. Och förhoppningsvis somna om. Vad ska jag göra vaken nu? Lägga en patiens kanske?

Hejdå!

Vill ha


Den här skötväskan har jag tänkt köpa.. Verkar den bra? =) Lars orkade inte bry sig om att kolla på den. =P

Sabina

En till bra sida som jag inte har kollat på för ens nu är allt för föräldrar. =)

Åsa och Stefan.


Tack Lars syster Åsa och hennes man Stefan för presenten ni skickade! Jag gillar de jätte mycket och kommer att ha det på mig ikväll när jag och Lars ska på restaurang.

(Jag fick ett par leggings och ett/en jätte fint svart linne/tröja.=D)

Eller var det en julklapp? =O

1 år hjärtat ♥


Idag har jag och älsklingen varit tillsammans och varit förlovad 1 år!!  =D Älskar dig hjärtat!!

Tänk vad en busstur till Ryssland kan göra! =D ♥

     


38 dagar kvar


Nu ska jag ta och medela er att jag har knappt sove en blund inatt. Somnade sent som vanligt (ungefär vid halv 2 - 2 tiden), vaknade klockan 3 med världens halsbränna, somnade 5 minuter, var vaken en kvart, sov 3 minuter, var vaken 5 minuter osv HELA NATTEN. Samtidigt har jag mått så jävla illa så jag har legat på toagolvet bara för att vara nära toan ifall jag skulle spy. Jag har haft spänningar i magen som gjort att jag inte kunnat stå raklång (kunnat har jag med det har känts bäst att gå krokig som en gammal tant).. Jag har druckit samarin, välling, fil, vatten, äte havre och gaviscon. Inget hjälper. Jag blir tokig. Jag är trött. När jag väl har somnat till så har det inte dröjt länge till att jag har vaknat igen. Såååå lessamt. Jag vill sova.

Men jag ÄLSKAR att vara gravid! Det är inge problem alls, jag har aldrig mått så bra i hela mitt liv. Helt underbart!!


...


Jag är trött, fast det var väl inget ovanligt.
Lars är och åker skidor, han har Sookie med sig!
Jag ska ge Opal mat sen ska jag gå ut med henne sen ska jag sova, restan av natten till sent in på dagen imorgon.

Gonatt!

39 dagar kvar


Jag har blivit såå trött sen sista tiden, jag lägger mig och sover så fort jag kan. Helst HELA dagen! Jag vill att lillen ska komma ut nu så jag slipper magen, så jag kan ta på mig skorna utan problem, så jag kan ligga och sova i vilken ställning som helst, inte bara på en sida! Jag vill kunna röra mig lika smidigt som förut! Jag vill kunna sätta mig ner på golvet och gosa med hundarna utan problem. Jag vill inte ha ont!

Igår, ville jag ha hjälp att handla mat. Men det fick jag inte. Av Lars alltså. "Världen stannar inte upp bara för att du är gravid. Jag ska inte behöva anpassa mig efter dig!" Han tyckte jag skulle ta cylekn och dra den i snön till affären, hänga kassarna på cykeln och sedan dra tillbaka den.
Att jag ska behöva börja bråka på han för att jag vill ha hjälp med att handla trodde jag inte, inte nu när jag ändå bara har 5 veckor kvar.
Jag får nog be grannen skjusa mig. Eller så skiter jag i att handlar nån jävla mat!

Less!

Ne nu ska jag gå och lägga mig igen, har ont i huvudet och har typ molande mensvärk.
Heej!


RSS 2.0