Ta ansvar för dig själv och din utveckling

Saker och ting förändras i livet i och med att man själv lever och själv utvecklas och det är väl bra det! Alla förändringar är ju inte alltid bra men ibland kommer det en sån förändring som faktiskt inte kan innebära negativitet. 
Fast sen beror det ju på hur man väljer att se på saken och hur man själv väljer att hantera det. För trots allt - det är ju bara Du själv som kan kontrollera hur du hanterar ditt liv och hur du väljer att leva det.
 
Ibland kommer det saker som gör att ditt liv kastas omkull och det inte alls blir som man velat eller ens kunnat tänka sig och som blir jätte svårt att hantera och ta kontroll över. Som t.ex. att jag blev steril på grund av någon annans misstag. Jag kan inte göra något åt att det blev som det blev, jag kan inte förändra det eller ta kontroll över det. Men det jag kan ta kontroll över är hur jag hanterar allt! Och det har inte varit lätt, jag har, och gör fortfarande det, grävt ner mig i allt dehär. Jag har inte kommit långt i den process som det innebär att lära mig hantera det faktum att jag är steril. Men det får inte ta överhand, jag kan inte lägga mig ner och dö bara för att det är jobbigt, jag måste fortsätta arbeta med att ta kontroll över livet i just den här grejen. Det är de enda jag kan göra och arbeta mig framåt och fortsätta vilja utvecklas och förändra mitt tankesätt kring allt.
 
Eller som dethär med att jag är sjuk hela tiden, det är inte heller något som jag kan kontrollera, men jag kan välja att ta det på olika sätt. Jag kan gräva ner mig, vilket jag också gjort, för att sedan ta kontroll över det jag kan och försöka påverka det faktum att jag är sjuk hela tiden - genom att börja äta bättre, röra på mig mer (nu menar jag ta mig ut även fast jag är sjuk för att få frisk luft), äta mer vitaminer osv. Det är de jag kan göra för att försöka förändra att jag är sjuk hela tiden..
 
Sedan om man kan göra mer eller mindre med varje grej som kommer upp är en helt annan femma, huvudsaken är att du försöker ta kontroll över en liten del av det du kan. 
Ingen annan i grund och botten kan påverka mig i hur jag väljer att leva mitt liv, det är det bara jag som kan. Det är bara jag som kan kontrollera mina handlingar och ta ansvar för de konsekvenser som kan uppstå. Ingen annan!

Sjuk i 1 år

Varning för bitter-inlägg!

När jag ser tillbaka på det år som har varit kan jag inget annat säga än vilket jävla skit år som gått! Det finns väl inget som har gått bra känns det som. 
Jag har under 1 års tid varit sjuk. Första tiden var jag sjuk i nästan 7 månader innan jag fick hjälp och då kom vi fram till att jag har kronisk bihåleinflammation.. 'Hej kortison-nässprey varje dag!' Och ja, jag tar det fortfarande för annars kommer det tillbaka! Innan jag fick hjälp med det hade jag ätit 2 penicillin kurer och 3 eller 4 kortison kurer. När dom kom fram till att jag har kronisk bihåleinflammation var det juli månad.
 
Därefter, har mina förkylningar fortsatt att avlösa varandra, dock utan att bihålerna håller på att gå sönder. Vilket har varit otroligt skönt! Men jag kan inte säga att jag har varit frisk i mer än 3 veckor åt gången sen förra julen. Och det fortsätter att avlösa varandra. För i september-oktober så börja jag få yrsel. Riktig jobbig yrsel som håller i sig mer än en vecka åt gången och den blir värre och värre för varje dag som går och sen, helt plötsligt försvinner den. Detta trodde läkaren var lägesyrsel, alltså kristallsjukan. Men det har ju visats sig att det inte är det och dom (läkarna) vet inte alls vad det beror på. Så det bara fortsätter. 
 
Sen i december så har jag börjat få kallsvettningar, med eller utan feber. Så nu är jag förkyld jämt, med yrsel och kallsvettningar. Och jag är så otroligt less på att vara sjuk, innan dethär året var jag aldrig sjuk. En gång varannat år kanske jag var sjuk då men nu är det heeeela tiden och det är så otroligt tröttsamt. Och allra helst då Emil är borta och jobbar på veckorna och jag mår skit dåligt, för jag kan ju inte lägga mig i sängen och självdö utan allt annat måste ju fixas av mig...
 
Nu har jag den underbara turen att jag har otroligt fina vänner till grannar som hjälper mig mycket med Sookie bland annant när jag är sjuk men det är inte så det ska behöva vara. Jag ska inte behöva vara sjuk hela tiden. 
 
Och bara för att tillägga, så är jag ju en jävel på att ramla och slå mig själv också, så det har också bidragit till att jag har varit "sjuk" eller sängliggandes. Jag måste vara världens mest otursamma människa! Och jag har svårt att tro att jag kan få mer otur och mer oflyt än vad jag haft de senaste året. Fast samtidigt, det är mig vi pratar om. Dehär året kommer vara exakt likadant om inte värre än förra året.....
 
 


RSS 2.0