Kvällsnöjet!

De där med att sitta still...?


"Förändra inte dina..."Förändra inte dina mål för att få dom att gå i takt med ditt liv. Förändra ditt liv så du går i takt med dina mål."

Resultat

Nu har jag fått resultaten från proven. :) Ett bra och ett mindre bra. På ena fick jag 57 av 60 och på det andra fick jag 6 av 10. Nu är det bara att invänta slutbetyget. :)

I svenskan väntar jag fortfarande på svar..


"Börja där du är, med det du har och förlora aldrig din dröm ur sikte"

Men äntligen!!!

NU!
Denna vecka har jag fått bort mycket i skolan..
I pedagogiskt ledarskap har jag gjort en inlämningsuppgift (VG+), en examinationsuppgift (VG, en poäng från MVG - vilket är viktigt att poängtera ;)
Jag har skrivit klart min svenska C rapport/uppsats, nästan helt från grunden (väntar på betyg).
Jag har gjort och lämnat in min första filosofiuppgift (VG) och min första psykologiuppgift (väntar på betyg)..

Så nu har jag bara två prov kvar (både i pedagogiskt ledarskap) som jag ska göra imorgon. Sen ska jag inte göra något mer under helgen. NADA!

Jag ska njuta av att lata hela helgen utan den dära ångesten "jag borde egentligen plugga" som bara blir värre när man inte gör det....

tackochhej!Ju mer dom spottar

Håll hårt i din goda vän, för där ute finns det gott om ormar
Gå med dom som vill dig väl, även om dina fickor är tomma
Glöm dom som vill sänka dig, sudda bort bad minded tjommar
Ju mera dom spottar på mig, desto snabbare kommer jag blommaBitter

Jag är en aningen bitter just nu.. Min examinationsuppgift i predagogiskt ledarskap jag gjorde igår var ett poäng från MVG och jag antar ju att den väger mer än de inlämnade uppgifterna. :/ Aja! Imorgon är det slutprov och delprov sedan är jag klar med den kursen.. :)

Sedan har jag lämnat in ett arbete i filosofin och psykologin så nu idag har jag bara svenska rapporten att fokusera. :)

Tragiskt

Jag har suttit och pluggat psykologi nu på kvällen/natten och jag läste något som jag inte riktigt kan släppa. Jag ska skriva av från boken så ni kan läsa:

Den schweiziaka psykoanalytikern Alice Miller har skrivit mycket om hur
barnet traumatiska upplevelser finns kvar hos den vuxna personen.
Enligt henne föds vi goda. Därför behöver vi i början inte någon uppfostran, vi behöver föräldrar som ser oss och ledsagar oss. Med uppfostran, menar Alice Miller, formar föräldrarna
barnet till något det inte är. De överför sina egna otillfredsställda behov till sitt barn.
Barnets hjälplöshet och utsatthet påminger dem om sin egen svaghet och det vill dem inte se.
De leder till upprepningstvånget, de tar sig rättigheten att upprepa
sina egna barndomstrauman gentemot barnet.
Har de blivit misshandlade, misshandlar de barnet. Alice Miller menade att
vuxenlivets upplevelser inte lindrar effekten av barndomstrauman.
Ingenting som händer senare kan reparera skadan. Har man inte blivit sedd
som barn, känner man sig aldrig sedd.Är det bara jag eller är detta helt knäppt och sjukt synsätt??!
Fram till "vi behöver föräldrar som ser oss och ledsagar oss" låter det mesta vettigt, men efter det......
Jag tycker det är tragiskt att man kan se det på de här viset. Givetvis finns trauman från ens barndom kvar om man varit med om något men, MEN det finns alltid tid att reparea sig från det. Så länge man själv har orken och lusten till att arbeta med problemet och sig själv så kommer man långt..
Och ännu mer tragiskt att se det på det här viset är att föräldrar med sin uppfostran överför sina egna otillfredsställa behov och att barnets hjälplöshet och utsatthet påminder föräldrar om sin egen svaghet.

Ojoj säger jag bara!!

Dansmusik

Andas sunt med förnuft och släpper taget och kliver
Att förstöra för sig själv är det enklaste i livet
Jag vänder mig om för att se mig själv i ryggen
Och jag vet att jag alltid tappat nåt
Håll andan veckan ut.

Bara den här veckan går över så blir det mycket lättare i skolan och på fredag börjar mitt gymkort gälla igen!

Nu har jag lämnat in en av de två uppgifter som ska vara inne idag. Skönt! Men jag har fortfarande en kvar. Och imorgon har jag en examinationsuppgift på 4 timmar och på fredag har jag ett sammanfattande slutprov och ett närvaroprov. Sen är jag klar med kursen pedagogiskt ledarskap! :)
Jag måste också klämma in svenska rapporten någonstans i veckan, för den SKA vara klar innan fredag. Då är jag klar med svenskan också!!
Hokuspokus så pluggar jag bara på 100 % igen!

Emil är i Norge och jobbar den här veckan och det är skittrist och tomt här hemma, men det kunde inte ha klaffat bättre eftersom jag bara måste sitta vid datorn hela tiden och fixa det här.


svalkar vinden

det finns en annan sida, det finns någonting jag aldrig ser
men jag vill inte veta vad, för därifrån syns längtan mer.
men om jag tar mig ifrån en sviken dröm och hit igen
så kanske jag kan känna meningen med tystnaden.

Det känns som om att jag drunknar...

Jag vet att det bara är tillfälligt men ändå är känslan så påtaglig!
Det är bara jag som kan påverka mitt tänkande och handlande! Det är bara jag som kan göra så att den där känslan försvinner.

Under vintern som varit har de hänt lite grejer som jag inte alls har kunnat påverka eller kontrollera och det har tagit så mycket energi till att bara försöka stå på benen.

Nu är det dax att ändra min negativa attityd och ta ansvar för det jag kan förändra och göra medvetna val för att ta tag i min känsla om att drunka.  Att ta bort de stenar jag själv kan påverka och kontrollera.
För det första - skola! För det andra - träning!

Jag är en smula besviken på mitt eget agerande gällande skolan, jag har totalt släppt all min ambition. Det har iofs med mycket annat att göra och jag har själv valt att prestera mindre men jag önskar jag hade samma ork och samma fokus som bara för någon månad sedan, då hade det här aldrig behövt vara ett val!
Idag gjorde jag ett val som resulterade i en kurs mindre och de vart lite lättare tryck på axlarna.

Jag försöker också komma iform igen, den här vintern har bara inneburit mat för mig så jag kommer inte i ett par jeans längre, inte ett enda par jeans får jag på mig - fattar ni!
Jag tycker inte att jag är tjock, vilket är viktigt att poängtera, men jag trivs inte med att väga så som jag gör just nu, när jag är van och trivs med att väga mindre. Sen tar det bara allmänt på ens självförtroende när man inte kommer i sina egna kläder längre.
Så nu jag har tagit tag i träningen igen, inte bara för att gå ner i vikt utan kanske mest bara för att röra på mig och må bra fysiskt!
"Att reflektera över sitt eget sätt att tänka är en av de bästa vägarna till att skaffa sig bättre kontroll över sitt eget liv!"

Bildbomb från julafton

Jag vet, lite väl sent med bilder från julafton men här får ni dom ändå. :)


Hon pratar med mormor i webbkameran och tackar för dockan. :) (dockan kommer från min mormor och morfar men hon förstår ju inte skillnad på mormor och gammelmormor. :)

Hon hann inte ens titta på alla sina julkappar innan hon började på nästa.. En ivrig liten dam. :)
Man måste ju dansa som en prinsessa och hålla i klänningen sådär. :P


Emil tyckte det vara roligare än Lydia med lego. ;)

Senare på kvällen vid julbordet. Nästan hela familjen var samlad, bara Lydia och Jimmy fattades.Fina syskonen!!

Har det snöat?

I måndags natt på vår balkong


På tisdag förmiddag


Idag


Kommit igång

Nu har jag lyckats komma igång med skolan. Har suttit hela dagen och pluggat med religionen och jag tänker inte lägga mig förens jag är klar med båda uppgifterna. Bara jag får bort dom två så har jag ju helt plötsligt halverat de som är kvar att göra.

Lydia är ju också hemma från dagis den här veckan då det är stängt, så de blir lite svårt att få ihop det men idag har det gått för att Emil blev hemma från jobbet så han har kunnat sysselsätta Lydia. :) Annars känns det så dumt om man skulle parkera henne framför tv:n och en film hela dagarna bara för att jag ska plugga.
Så jag antar att de mesta av mitt pluggande kommer att ske på kvällarna och nätterna, men det handlar bara om två veckor så de får gå. :)RSS 2.0