En toppen helg!

Hej på er!
Helgen var skit bra och jag pluggade inte en sekund.. :) Var och myste med Madde på fredagen, sen fick jag ut på krogen.. Sen på lördagen pysslade jag och Emil på med massor med saker och kvällen slutade med utgång för oss. :)
Och igår var det min dag, eller mammornas dag och Emil skötte allt här hemma, han plockade undan, diskade, lagade mat, bjöd mig på bio och jag fick massage! Sen får man ju inte glömma presenten jag fick förra veckan. :D Tack älskling för en underbar morsdag! ♥

Idag har jag bara varit hemma, skulle börja min nya kurs men som vanligt är det tjorv så jag kommer inte åt kursen förens imorgon..
Sen har jag börjat med måltidsersättning.. De funkar riktigt bra, fast jag är hungrig mest hela tiden. Menmen, jag har nog gått ner nått kg efter de här så jag kommer in i mina jeans igen. Just nu går jag omkring i ett par byxor jag hade när jag var gravid. :P

Ett skit jobbigt slut på skoldagen + ett MVG

Ni anar inte hur min dag har varit. Eller egentligen är det inget som har hänt. Har suttit på skolan sen 8 imorse för att göra klart de sista i kurserna.. Jag tänkte, innan jag går hem för dagen ska jag vara klar och jag tänker inte röra en bok under helgen.
Hur skönt som helst, blev precis klar med allt innan jag skulle hämta Lydia klockan 4. Jag sparar mina arbeten, stänger dom och ska sedan skicka iväg dom. Men Icket! Provet fanns inte någonstan på datorn, jag gjorde en sånhär fil sökning men hittar det inte. Och när jag då inser att det är borta bryter jag ihop, jag började grina mitt i datasalen, som tur va var det inte någon där men ändå. Jag tyckte skit synd om mig själv hundra år ungerfär sedan när jag hämade Lyddan så var jag ju så tvungen att lugna ner mig.
Jag lagade mat, busade med lillhjärtat och när hon ville se barnprogram så satte jag mig och började göra om provet. Tur var de att jag kom ihåg mycket utav mina svar, jag hade redan bearbetat dom en gång så det gick mycket fortare andra gången jag gjorde provet. Jag blev precis klar och har skickat in de till läraren. Nu får jag hoppas att det duger i alla fall. :)
Allt löste sig tillslut och de är ju huvudsaken. :)

Sen så fick jag veta mitt slutbetyg i psykologin och det blev MVG. :D Jag är skit nöjd med det, och till alla er som inte läst psykologi, gör det! Den kursen är hur bra som helst!!

Men nu under helgen tänker jag inte göra något! Bara slappa och försöka ta det lugnt. :)

Någon som vet någon som vet någon?

Ja, sommaren blir fullproppad. Fast enligt CSN så är studietakt "bara" 100 %. Ska ringa hermods imorgon och fråga vad dom menar med "deras" studietakt på 125 % och 150 %...
Vilket fall som helst så blir det fullt upp i sommar med skolan.. Pratade med någon som gick företagsekonomi förut men hoppade av för att den var så svår. Vi får se hur allt blir. Nu vill jag bara bli klar, eller åtminstonde ta en paus från skolan ett tag. Det hade varit skönt de. :)

Jo en sak som ordnade sig var hemprovet, jag fick till söndag kväll på mig. Men jag ska ändå försöka göra klart de imorgon och på fredag så att jag kan slappna av i helgen för en gångs skull. Eller det låter som om att jag aldrig slappnar av men det gör jag. :P Men jag har BARA suttit inne och pluggat de senaste helgerna som varit för att få klart kurserna.

Lyddan satte sig precis och kolla på film, djungelboken. :) Så jag satte mig här och ska väl försöka piggna till lite och börja plugga. :) Jag har varit så trött dom senaste två kvällarna så jag har inte ens orkat titta på en skolbok. Men ikväll ska psykologirapporten bli klar.


För att hoppa till något helt annat:

Är det någon av er läsare som behöver en svart soffa, vitt soffbord, två st svarta sittpuffar eller en mörkgrå divan med gröna inslag?
Eller är det någon som vet någon som vet någon som vill ha är det bara att höra av sig till mig. :) Säljer för en billig peng. ;P

Sommarens studietakt

Juni månad kultur och idehistoria 125 %
Juli månad Företagsekonomi och webbdesign 150 %

Det är alldeles för mycket känner jag redan nu. Hade bara velat ha 100 % och jag trodde studievägledaren hade gjorde de så. :/

Ett långt inlägg!

Nu är jag riktigt riktigt trött på historian och läraren..

Jag sitter och läser och läser och försöker hitta lärarens punkformiga antecknignar han har gett mig i boken, hittar inte något och frågar då en annan i klassen om vilka sidor de är vi ska läsa.. Då svarar hon, "men nästan inga, de som kommer på provet är det han tagit upp på lektionerna och de finns nästan inte något om de i boken"
Jag går då förbannad och frågar hur han tänkte när han gör de sista provet i hela kursen utifrån de som han tagit upp på lektionerna.
Då säger han "men sophia, de förstår väl du att man måste vara på lektionerna"
Jag blir gudförbannad! Lydia har varit sjuk nu de sista veckorna rätt mycket och jag har inte haft möjlighet att vara på ALLA lektioner, sen har jag dom dagar då kroppen säger ifrån och inte ens orkar upp ur sängen när jag sovit 2 timmar varje natt i flera nätter i rad, sen har jag dom dagar då jag ligger i migrän (som för övrigt är nästan obefintlig nu men ändå) osv osv.. Jag har inte möjlighet att vara på alla lektioner och man kan inte bygga upp ett prov enbart utifrån de som varit på lektionerna och inte finns med i boken. Jag måste ju få en ärlig chans att kunna läsa mig till provet!
Sen finns de ju dom som går enbart på distans. Och nää det finns inge närvarokrav på komvux på samma sätt som i gymnasiet. Självklart är det bra att vara på så många lektioner som möjligt men om vissa lektioner uteblir så ska de inte påverka mina chanser att klara ett prov.

Hur som haver så, vart det mycket tjorv och jag var så arg så jag skakade, typ. Tur jag har en förmåga att säga precis vad jag tycker och tänker. Så tillslut fick jag göra ett hemprov igen. Fast istället för 4-5 veckor som jag hade på de förra hemproven så fick jag EN dag, inte ens det, från morgon till eftermiddag.

Jag är riktigt less denna kurs nu då det bara varit strul med tre st olika lärare, en lärare som inte vet vad han håller på med. Jag säger inge ont om hans kunskap för han är som en levande historiebok. Men jaaa, vad ska jag säga?! Trött på denna soppa som historian är. Jag ska försöka slänga bort mina negativa tankar och göra de sista provet sen får vi se om jag orkar göra inlämningen. Jag bryr mig helt ärligt inte ifall jag "bara" får G, för det är ju det som är huvudsaken - att jag blir godkänd!
Sen får jag ta igen de i något annat ämne istället.



Lydia är så söt, dom här glassbil reklamerna som finns på bloggarna som börjar spela melodin när man håller muspekaren över.. Jag råkade göra så att den började spela nyss (efter Lydias läggdags) och så hör jag från hennes rum "GLASSSSSSSS" Haha! Min lilla gofis. ;D

En konstig sak som jag blev lite förvånad över idag på dagis, då jag frågade ifall jag skulle ta med mig några utav Lydias allergi mediciner till dagis ifall hon skulle råka få i sig något som innehåller jordnötter. Då säger dom att dom inte får ge medicin till barnen.. Det tyckte jag var lite konstigt, visst jag kan förstå alvedon eller nått liknande, men om Lyddan blir allergisk så tycker jag ju att dom borde få ge henne medicin mot det... :S Nu är hon ju inte riktigt riktigt allergisk mot jordnötter utan "överkänslig" men för den sakens skull så kan hon få en jätte allergiskchock utav det. De är ju jätte klurigt de där med jordnötter, vissa gånger kan det gå bra, andra inte. Så jag tycker ju att det borde vara okej för personalen att ge henne medicin mot det.


Mannen min är och jobbar nu, det är stoppvecka så han jobbar från tidiga morgon till seeena kväll. Det är tråkigt och tomt när han inte är hemma, nu har jag ju Lyddan :D men hon har ju gått och lagt sig, iofs är hon fortfarande vaken och står i dörröppningen och ropar "mama, mammmma, mamaaaa, mamma". Min sötfis!

Nä men kanske skulle ta och krypa ner i sängen efter Lyddan somnar och läsa i historieboken så man får något gjort ikväll. Jag slänger in någon bild också då jag plågat er med ett långt inlägg. :)








Chris Medina

Ni måste se det här! Det är så vackert!


Och DEN HÄR

ShB klar.

Nu var en kurs klar i alla fall! :D Samhälle B, slutbetyg VG utan att jag har gjort alla fördjupningar.. ;D Brabra! Det är jag nöjd med men ännu nöjdare är jag för lärarens kommentar ang min samhällsrapport "Det är inte ofta jag blir såhär tagen av en rapport och får lära mig så mycket. Mycket bra Sophia!"  Den ni! :) Om ni undrar skrev jag om "barn i familjer med alkoholproblem".

Så nu kan jag strycka samhälle B från min lista och fortsätta med mina andra tre kurser.. Matten kommer jag inte alls bli klar med den här veckan men förhoppningsvis så blir jag klar med historian och psykologin.

Har ju som bara en rapport att skriva i psykologin men jag kommer ingen vart med den, hjärnan min har låst sig och jag vet inte hur jag ska formulera mig. Knepigt dedär.. Får hoppas psykologi läraren är frisk imorgon och dyker upp på skolan så jag kan få en liten knuff. :)

I historian har jag ett prov kvar som jag ska ha på torsdag, sedan en inlämning som jag hade tänkt ta och göra imorgon.. Får se hur det går, men jag hoppas inte alls på för mycket i historian då jag har svårt att läsa ur den 5 cm tjocka boken.. Den är så tjorvig och svårläst. Inget verkar fastna.. Menmen, något betyg får jag ju. :)

En tidig morsdagspresent! :)

Min fina man kom hem tidigare idag med en present till mig.. En tidig morsdagspresent. Han jobbar Heeeela nästa vecka och var osäker på om han skulle vara hemma på morsdag så han köpte en tidig morsdagspresent. En parfym "Jimmy Choo" Den luktar svingott!! :D Min fina karl! ♥ Tusen tack för presenten!


Sa ju det... ;)

Det rätta betyget blev VG i historian, precis som jag sa och trodde. Om jag hade haft ett svagt G vet jag inte riktigt vad jag hade gjort. :/ De hade jag då inte varit nöjd med.. Men tur det löste sig och att jag fick de rätta betyget!

Jag har nästan precis skrivit klart min rapport i samhälle B och den blev på 17 sidor lång. Tror det blev bra men man vet ju aldrig. :P Så nu är jag klar med den kursen.. :D :D
Jag har nu ett litet tag försökt att skriva min psykolog rapport men det går väl inte så bra, vill göra nått annat än att plugga nu. Har suttit hela dagen med skolan känns det som.

Nä jag avslutar studierna för idag och tar mig ett glas vin och lyssnar på musik. :D

Jag hade rätt, som vanligt ;)

Det visade sig att jag hade rätt ang historian. Han har rättat med fel metod.. Det var poängsatta frågor men han hade gått efter egen bedömning. Hans svar när jag fråga varför "men jag har inte tillgång till sånt" Då kan jag tycka att man inte rättar prov om man inte har tillgång till allt. Så, han skulle i alla fall rätta om provet åt mig, plus att jag gav provet till den första läraren så han skulle gå igenom det också. :)

Idag känner jag mig rätt pigg. Är inte lika trött som jag brukar vara men jag har sovit ca 6 timmar per natt i  tre nätter nu. :D Överlycklig!!

Nä nu ska jag dricka upp min kopp kaffe och sedan bege mig mot skolan en sväng innan jag ska till cederkliniken och sen tillbaka till skolan.. :) Sen är det helg!! Eller nä, jag kommer sitta och försöka göra klart de sista nu i helgen, i alla fall i psykologin och samhälle. :)  Hoppas ni får en kanon helg! :)

Historia

Idag är ingen bra dag! Jag känner mig inte på topp och jag är helt slut i kroppen..

I historian har vi haft tre lärare..
Av den första fick jag mitt första hemprov
Av den andra fick jag mitt andra hemprov och instruktionerna "skriv inte mycket mer än 5 rader svar på varje fråga, på båda provet"
Den tredje rättar mina hemprov idag. Och ALDRIG ALDRIG under tiden jag gått på komvux har jag fått ett sånt dåligt betyg. Ett svagt G! (och ett starkt G, men det var bara ett g-prov)
Visst om jag har fått G tidigare men då har jag inte heller ansträngt mig. Men på dom här proven satt jag flera dagar och arbetade med.
Plus att när jag rättar det själv, efter poängen som är utsatta på provet så blir det ett starkt VG och inte ett svagt G..


sömnen

Åh! Dessa läkare.. Jag blir knäpp på dom. Den vårdcentral jag hade, bytte jag ifrån eftersom dom var väldigt respektlösa och dåliga! På nya blir jag bemött med att jag är för ung för att få någon speciell hjälp med sömnen.. Sen tänkte hon skriva ut en ny medecin och mötet var avklarat.. Men jag ifrågasatte då dom och jag tog upp att det finns sömnkliniker och sa att jag vill ha en utredning på varför jag inte kan somna.
Till svar får jag "men sömnkliniker finns de nästan bara i sthlm"
Och eftersom jag är lite påläst om detta så påpekade jag för henne att det fanns både i umeå och sundsvall också.
Så då går hon med på att skriva en remiss till psykriatrin (eftersom det är bara dom som kan bestämma om jag får en utredning) men lägger då till, "dom kommer mest troligt att skicka tillbaka remissen för dom kommer anse att det är för onödigt och dyrt.."
Hon ger mig en ny medecin och tackar för sig..

Jag blir arg, går tillbaka och talar om för henne att jag var missnöjd och att jag inte vill ha någon ny medecin utan att jag vill ha en utredning, att hon skulle ligga på för att jag skulle få en. Då svarar människan "ja men det är det jag tycker är viktigt också. Då är vi rörande överens"
Hur kan hon tycka att det är viktigt när hon inte ens nämnde något om någon utredning förens jag sa något, hon tyckte jag var för ung för att nå någon speciell hjälp...

Och då tänker jag, spelar åldern roll när man har sömnproblem? Så Berta 45, har exakt samma problem som mig hon ska få hjälp men inte jag för att jag är ung? Vansinne!!!

Hoppas i alla fall att den här remissen ger nått så att jag får hjälp. Jag är trött på att vara trött, utmattad och sömnlös. Allt blir ju lidande om jag inte kan sova.

De sista nu..

hejhopp!
Jag hade ju matteprov förra veckan som inte gick så bra. Eller bra gick de visst de, men inte sååå bra som jag ville och nu kan jag inte få det jag vill i slutbetyg.. Irriterande då jag vet att jag kan de jag hade på provet men jag fick bara hjärnsläpp. :/ Menmen, det finns inte så mycket att göra åt saken. Det blir bra ändå!

Igår satt jag och läste igenom en 42 sidig analys om "barn i familjer med alkohol- och narkotikaproblem", halva boken "barn och alkohol" och sammanfattade det Sundsvalls och Piteås socialtjänst hade svarat på mina frågor. Så jag ska väl börja med rapporten i samhälle B idag hade jag tänkt. De är det sista som ska göras i den kursen..

Sen ska jag börja med de sista i psykologin där jag ska beskriva och analysera en personlighet ur en bok eller film. Där har jag valt good Will Hunting. Den ska jag också sätta igång med idag eller imorgon hade jag tänkt.

Histiorian har jag två saker kvar. Ett prov som är nästa vecka och en inlämningsuppgift..

I matten är det ett prov som jag har kvar och jag hade tänkt försöka göra det till nästa vecka.. Men.. Vi får se hur allt blir och ifall jag hinner göra allt.

Nä, nu ska jag dricka upp min kopp kaffe sedan cykla iväg till skolan. Annars finns det risk att jag går och lägger mig igen. :P





En rubrik

Hej!
Jag sitter nu hemma och ska försöka plugga lite matte inför provet som jag redan har skjutit upp allt för länge.. Men det går inte så bra, jag har så många tankar i huvudet och en stor klump i magen att jag har svårt att koncentrera mig. Men det ska ju ändå bli gjort så jag försöker att bita ihop.
Snart är jag klar med dessa kurser och börjar då en annan kurs - kultur och idehistoria under juni månad.

Jag har bara satsat på höga betyg hittills och inte nöjt mig med mindre förut, men jag känner att jag börjar släppa den saker nu, jag orkar inte. Inte just nu i alla fall, men det kan ju fort ändra sig. Jag ska ju ändå försöka men det känns att min energi går åt ett annat håll än till skolan just nu. Jag hoppas bara allt löser sig!

Bara dom här kurserna blir klar nu (den 27 maj) och jag får börja med annat, åka hem till min familj och hämta hem mina finafina killerdog (10-12 juni)!


Här har ni en bild på min fina lilla ängel! ♥
Jag kommer alltid att gå genom eld och vatten för dig!! Du är mitt allt!

Lösenordsskydd

Lösenordsskyddat <---- Klicka

Lösenordsskydd

Lösenordsskyddat <---- Klicka!


RSS 2.0