Ski-doo mxz

Nu är vi hemma igen eller jag och Lydia är hemma, Lars åkte iväg igen för att skidra lite. :) Just nu sitter jag och försöker mig på att dansa lite smidigt och snygg framför datorn låten som splas är Poker face med Lady GaGa. Försökte hitta den på youtube och lägga in men hittar den inte så det går att lägga in den här :S är jag sämst eller är jag!!? ;)

Gud så roligt det var att köra skoter, fast jag körde fast typ två gånger, andra gången direkt efter vi fått loss den första gången.. Jag tror Lars blev lite smått less, haha. Sen skulle ju jag självklart ha den snabbaste skotern men gissa vem som körde saktast??? Jo, JAG! Lars stannade efter ett tag och frågade ifall vi skulle byta men icket! ;p Ne, jag ska bli kung på att köra skoter, så passa er till nästa vinter. ;)



Ikväll ska vi bara kolla på film, jag ska leta någon och bränna ut. Fast ingen som jag vill se har jag hittat än. Får leta runt lite till. Sen händer det nog inte så mycket mer. Ska bara vänta på att Lars kommer hem, han skulle nämligen köpa pizza till mig. Nu ska jag fortsätta att poppa lite musik fast jag byter till Lars Winnerbäck. Det ni, är min favorit artist!
 

Skoter

Än har vi inte tage oss iväg till Olas stuga för att köra skoter. Eller har jag ens berättat att vi ska iväg för att köra skoter idag?`Aja nu vet ni ju det. :) Men vi ska väl ta och åka snart, fast Lars eller vi fick besök nyss utav Lars kompis. :p
Äh nu orkar jag inte skriva nått mer, men iallafall ska vi åka skoter idag och senare på kvällen vet jag inte. Vi har inget inplanerat.
Och joo, inatt sov Lycia i 9 timmar. Utan att vakna för mat.. Tänkte bara säga det!
Hej!

Varning för ego!!

Jag vill bara visa er alla hur snygg jag är!!!!




Mitt allt!

Idag sov vi ända till klockan 10:00. Det början bli sent för mig att kliva upp då, har blivit lite smått van att kliva upp mellan 7-9 på morgonen..
Idag har vi inget alls planerat, jag har inte ens orkat duscha, och självklart medans jag skriver kom jag på att glömt att ringa mvc.. Aja det går ju inte att göra så mycket åt, får ring nästa vecka. Men som sagt har vi inget planerat. Det blir bara att säcka hemma idag. Tråkigt men skönt?
Jag gjorde av med lite pengar igår på stan ändå, köpte ett par urgulliga tofflor åt Lydia.. T.o.m Lars tyckte dom var söta. :)

Jag älskar Lydia mer och mer för varje dag känns det som, hon är mitt allt! Hon är så otroligt fin och vacker, (lika mamma ;p) snäll, nöjd och belåten med livet. Så perfekt!!! Aldrig att jag skulle vilja byta tillbaka till ett barnlöst liv. Nee, det går inte att förklara hur mycket jag/vi älskar henne.






Alla bilder är tagna igår..
1 och 2. Mys med pappa framför tv:n. Plus de nya tofflorna.
3. Ler, och har en alldeles för stor klänning på mig. :)
4. Mamma ville ha kort men inte jag.

Nu ska jag gå och kolla på cp- programet "hem till gården" det är så jävla världelöst men ändå måste jag se det. Illa!!
Ha en bra dag!

Jag älskar dig Lydia mest av allt! ♥

Lydia är allt bra rolig hon. Nästan varje gång jag ska göra mig klar.. Sminka mig och så, så blir hon grinig för hon får ligga på skötbordet för länge, då brukar jag bara ta på hårfönen och lägga den på skötbordet så det vibrerar lite då brukar hon nästan varje gång somna. Och om jag stänger av den så vaknar hon på en gång. Min gojänta!! :D Så jädra söt alltså!!

Jag ska ju på mammagrupp nu idag, snart. Klockan 13:00 ska jag vara där, då ska en av tjejerna, Linnea visa hur vi lagar egen babymat. Hon hade någon bok om det som hon ska visa. Det känns väl roligt, men jag är ju som jag är och ska alltid ha nått att klaga på och jag tycker väl att vi kunde ha sutte och pratat eller nått annat istället, för jag menar, det finns ju internet också. Nee, nu ska jag inte vara sån. Det ska bli jätte roligt att laga lite babymat. ;)
Sen hade jag tänk gå in till stan en sväng, fast jag ska inte köpa nått. Ska vänta till nästa vecka med att göra av med pengar, för jag ska köpa en baddräkt till mig och Lydia då. :)

Lars har blivit sjuk igen, den här gången är han förkyld. Varför blir jag aldrig sjuk? Det var jätte länge sedan jag var jätte sjuk, jag har ju haft lite småfeber då och då, men inte så farligt. Jag har inte blivit utslagen av det. Men Lars därimot, han tycker jag är sjuk hela tiden. Han går och är småförkyld, magsjuk, småförkyld, småförkyld. Borde inte jag också bli sjuk eftersom vi lever ihop, så han borde ju smitta mig någon gång. :/ Fast det är ju bra att jag inte blir sjuk, då vet jag inte hur jag skulle klara av allt!

Nu ska jag ge Lydia lite mat. Hörs sen!

Det är fint väder idag igen.. :)

Idag fick jag mig en promenad och gud så härligt det var.. Solen skiner och det är plusgrader ute (iallafall hos mig) det blåste lite mycket men det gjorde inte nått ändå. Det var så skönt att röra sig nu när man bara har sutte inne den senaste veckan för det har varit så kallt. Snacka om att vädret tvär vände. :D

Lydia ligger nu och sover i vagnen, hon börjar gilla den mer och mer och det är skönt, för då kan hon sova ute sånna här dagar. Eller aa vilka dagar som helt egentligen, bara det inte snöar så mycket och det inte är kallare än 15 minus. Och jag kan ju också gå på stan och göra av med pengar nu utan problem. ;)
Idag är jag verkligen på bra humör känner jag. Jag är inte trött eller grinig, har inte ont i huvudet för ovanlighetens skull, har fått mig en promenad och jag känner mig lycklig.
Jag tror jag blir på bra humör när det är bra väder. Fan om det skulle ha snöat som tusan och det hade varit mulet nu, då hade jag nog varit helt tvärtom.. Grinig, trött, ont i huvudet och inget hade varit bra.

Imorgon är det mammaträff, för dom unga mammorna. :) Jag var ju inte med förra torsdagen för Tessi var här och vi skulle till Sunsvall. Så jag missade den gången. Lite synd men nu ska jag gå på varje. :) Om jag har chans till det.
Sen så ska vi snart börja på babysim. Jag vet inte riktigt om jag längtar dit, jag är inte så mycket för att bada. Men det kan ju vara roligt för Lydia. Det var Lars ide iallafall, han anmälde mig/oss utan att fråga. ;) Men jag hade nog börjat på det ändå. Onsdagar klockan 15:00 ska vi bada. Och Lars ska försöka ta ledig så han också kan vara med (vilket jag vill).
Jag måste ringa min BM också, skulle göra det 6 veckor efter tror jag det var.. Men varför då? Jag ska på någon efterkontroll, men hur länge ska jag behöva gå hos henne. Jag gillar inte ens henne så mycket. Kan jag inte gå till ungdomsmottagningen istället? För jag är ju fortfarande en ungdom. Men det löser sig. Jag ska ringa henne imorgon bitti, eftersom dom har ett cpsystem så har dom bara telefon tid en timma på morgonen. Helt stört!!

Aja, nu ska jag gå och göra lunch eller nått. Sen måste jag kolla till Lydia, den hära babymonitorn kanske inte fungerar??? Eftersom jag inte hört nått ifrån Lydia än.
Puss


Solen skiner och det är varmt ute.

Vilket härligt väder, jag verkligen längtade till att få ta en promenad, när jag klätt på mig och Lydia går jag ner för att lägga henne i barnvagnen så upptäcker jag att Lars har tagit med sig den till Luleå, så det blev ingen promenad för mig.. :/ Jag satte Lydia i babyskyddet istället och var på gården med Sookie, fast det är inte samma som en promenad. Hoppas det är lika fint väder imorgon också!!

Idag klev vi upp rätt så tidigt, fast det beror väl på vem man gämför med. Iallafall, har jag badat Lydia och varit i tvättstugan och tvättat en till tvätt. Och nu håller jag på med lunchen, hemmagjord potatismos och köttbullar. Lydia sover. Hon somnade ute, när jag busade med Sookie. Så jag får se hur länge hon sover. Igår var hon grining hela dagen för hon hade ont i magen men idag är hon glad och nöjd med livet. :) Hon ler mer och mer nu också. Det är så härligt att se hur hon utvecklas och att det går så fort. Mammas hjärta!! Världens finaste bebis (enligt mig iallafall).
 Nu ska jag gå och göra klart lunchen, sen vet jag inte riktigt vad som händer, eftersom Lars tog med sig barnvagnen så går liksom mina planer in i väggen.

Glöm inte att det är fettisdag idag. :) Hejdå!



Sundsvall...

Vilken helg. Den har varit fullpropad med folk. Och ändå hann jag inte träffa en enda vän. :S Men det kommer ju fler gånger, eller hur? :)
Jag lade inte upp några bilder från när jag var hos farmor och farfar för jag glömde kameran hemma och Hanna skulle skicka de bilder hon knäppte via mailen och det kommer väl under veckan antar jag.
Jag har iallafall haft det jätte mysigt, trevligt och roligt. Haha. Orkar inte ens gå in på vad vi har gjort för ni skulle ända bli trötta av att läsa allt. Men himmlens roligt iallafall.
Och tänk att lilla Simon är nu 18 år. Det är lite svårt att tro, det känns fortfarande som om att han är 14 eller nått. Vi gick ut i lördas och kastade pil, han, jag och Nils (våran kusin) fast jag var bara ute 1½ timme sen åkte jag hem till Lars och Lydia. Dagen efter skulle vi till farmor och farfar och Simon var inte pigg. Haha, så farfar skrattade åt han. :) Gullfarfar, ville också behålla Lydia och om Lars skulle komma och leta efter henne skulle farfar ha gömt henne under soff- locket. Han blev nog lite kär farfar. :)

Pappa ringde också för att gratta Simon i fredags och Simon räknade upp alla som var där, därbland Lydia, så säger pappa "Vilken Lydia?"... Sen ville pappa också prata med Christian fast mig hoppade han över. Och då känner jag bara såhär, "Vilken sjuk människa" Hur fan kan han sätta Lydia och mig framför hans envishet. Det är hans första barnbarn. Det är ändå lika bra att han beter sig som en idiot. För jag vill inte att han ska ha nått med Lydia och göra om han inte kan skärpa till sig. Jag menar, det blir lättare för mig att hålla mig ifrån han när han ändå inte vill ha nått med mig och Lydia att göra.
Och allt detta för att jag tog bort Opal vid nyår för hon var sjuk i cancer. Bara det räcker ju för att tala om att han är en sjuk människa.

Aja, nog om det. Nu kom Lars hem och vi ska sätta oss att äta mat. Jag kanske skriver mer senare eller så hörs vi imorgon.
Puss

Bilder från Sundsvall



                               

Här är det lite bilder från Sundsvall. =) Även fast det var Simon som fyllde år så var det Lydia som var centrum. Stackars Simon ;)

Nu är vi i Sundsvall

Ja, som sagt är vi i Sundsvall nu, och ikväll har vi firat Simon som fyller 18 år.. Grattis lillgubben!! Så det har varit folk här hela dagen fram till nu. Och imorgon kommer det mer folk så vi ska fira han ännu en gång. Jag tror iallafall han blev nöjd med presenterna.. Hahaha, ni ska få se en bild sen, kanske. =D
Imorgon är hela dagen fullbokad också och samma på söndag, då ska jag till farmor och farfar. Sen åker vi tillbaka till Piteå på söndag kväll, så jag hinner inte med att träffa så många andra än familjen. Eftersom jag prioriterar att familjen ska få träffa Lydia före vänner. Det hoppas jag ni förstår? =)
Man kan ju tror att Lydia är värsta kändis barnet så som det har fotats idag.. Och som det kommer att fotas imorgon och på söndag.

Äh, nu orkar jag inte skriva så mycket till. Är rätt så uttråkad.
Hejdå!

Bilder =)

Nu fick jag lite mer tid att skriva. Tessi var så snäll och gick ut med Sookie och Lars har Lydia...
När hon sov förut vaknade hon bara efter en liten stund, och fortsatte att skrika tills halv 8 då somnade hon och hon vaknade nyss. (Halv 11) Och är fortfarande lite småkinkig men inte så farligt. Eller nu hör jag att hon börjar bli mer än småkinkig.. Så jag ska gå och ge henne mat..
**
Nu har jag gett henne mat. Så hon är tyst och lugn nu och Lars ska ta henne och försöka få henne och sova igen. =) Får hoppas det går så jag också kan sova. För jag kan lova er att nu är jag verkligen slut. Hon har varit igång sen klockan 8 imorse med bara småtupplurar under dagen och när hon har varit vaken har hon mest skrike.
Imorgon ska vi (om Lydia tillåter) åka till skolan och äta lunch och visa upp Lydia för dom där. =) Och själklart träffa lilla Mika. =) Sen vet jag inte riktigt vad mer vi ska göra, får ta det imorgon..

Jag var ju hos bvc i torsdags och då vägde hon 4220 g var 55 cm lång och huvudomfång var 37 cm. Så hon blir bara större och större. =D



Här försökte jag fånga Lydia när hon ler, man ser ett litet halvt leende. =)



Så här såg jag ut i lördags när vi var på dykarfesten. Man ser lite dåligt men ändå. =)



En välklädd Tessi på väg ut med hunden nu ikväll. Jag kan ju också skriva att det är 23,5 minus ute.



En nöjd och mätt Lydia i sin nya pyjamas som hon har fått av faster i Sthlm. =)

Nyttig vecka..

Just nu har jag lite tid över. Tessi pratar med sin farmor och Lydia sover. Äntligen!!! Både igår och idag har hon varit jätte grinig. Och hon har fått mat, hon har fått ny blöja, hon har rapat, osv. Så jag har ingen aning om vad jag ska göra engtligen. Hon är bara kinkig. Hon vill vara i min famn. Inte ligga själv. Men nu äntligen har hon somnat. =)
Det är inte för ens nu jag/vi har hunnit med att börja på lunchen.
Jag och Lars har börjat på en nyttig vecka/diet vecka så vi väntar nu på att råriset ska koka.

Nu ska jag gå och fortsätta att fixa maten, så inte Tessi gör allt. Det vore ju inge snäll. Men vi får höras någon annan gång. När jag har mer tid att skriva. Jag måste komma ihåg att skriva vad Lydia vägde och hur lång hon har blivit också.
Puss


En till vecka fullsmokad.

Ojojoj.. Jag säger bara det.. Inte igen på ett tag. Det räckte med igår, gott och väl! Hur man kan bli.

Mamma har nu åkt hem, Skönt!!! Simon kunde få stanna längre..
Tessi (en kompis från Sundsvall) kommer upp idag. Hon är här om en halv timma ungefär. Roligt!!
Det blir nog inte så mycket uppdatering den här veckan heller och på torsdag åker vi ner till Sundsvall. Lars ska gå en kurs och Simon fyller 18. Längtar!

En sen uppdatering

Eller egenltigen kanske det inte är så sent ändå för att vara mig.
Idag har det varit fullt upp hela dagen, först var vi på bvc och allt var bara bra.. Mamma såklart skulle skämma ut sig. När vi var där och barnmorskan (heter det så?=S) vägde Lydia så smäller det till högt som tusan. Då är det mamma som har missat stolen när hon skulle sätta sig ner och den rullar iväg rakt in i skåpet. Så vi kom av oss helt och hållet och fick börja om från början... =) Sen när vi åkte hissen i nya gallerian så lutar hon sig mot larmknappen så det tjuter hur högt som helst och ingen av oss fattar först att det var från oss. Jag får återkomma med hur mycket Lydia vägen och hur lång hon var imorgon, jag har det i boken nere i bilen och kommer inte ihåg exakt.
Nån timma efter det besöket skulle jag på mamma gruppen. Vi var 4 st och det skulle egentligen vara nån till men som inte kunde komma. Det var riktigt trevligt där, vi satt och fika och pratade. Planerade också vad vi ska göra dom andra gångerna. =) Ser framemot resten av besöken dit.
Jag har också frammkallat lite foton idag, till Lydias bok och till nära och kära som jag ska skicka till. Det blev till 7 st sammanlagt. Så vissa kan vänta sig ett litet brev nästa vecka..=) Sen efter det åkte vi till Ivar i Lillpite. Vi var inte där så länge för klockan hade blivit så mycket.

Det har blivit lite ändrade planer, mamma och Simon åker hem redan imorgon. Mamma längtar hem och hon har blivit lite förkyld. Simon längtar hem också men han har inte klagat så mycket ändå. Han är så kär i lilla Lydia och Sookie med för den delen. Sookie har total dissat mig nu. Jag är inte hennes kompis längre. Det är bara Simon som gäller. Dit Simon går, går Sookie. Sen ligger dom och sover så sött med varandra på madrassen. Så söta!!! Och Sookie är ju en sån hund som tror att hon är jätte liten så hon ligger Simon och gosar. =)
Nee, nu ska jag lägga upp lite bilden sen ska jag nog ta och gå ner i tvättstugan. Sen kallar sängen.







Hjälp

Någon som kan tala om för mig vart jag köper MAM amningskupor.. Babyproffsen i Luleå har ju gått i konkurs.. Eller ge mig tips på andra bra amningskupor?! Och inte Natusan eller apotekets.

Semester =)

Gud så skönt, jag har nyss fått massage av mamma och det var verkligen behövligt.. =) Hon lovade och att massera mig en gång till också innan hon åker hem. Hon är så snäll!

Simon sover just nu och mamma kollar på nått dåligt tv program så jag satte mig här.
Igår var jag och Simon iväg och åkte skoter en sväng medans mamma hade Lydia. Men Simon lyssnade inte på mig när jag sa att han skulle klä på sig ordentligt så han började frysa på en gång, så vi var inte ute nå länge. Men vi hade tänkt (om Lydia och väder tillåter) åka imorgon igen. Då har det åkt mer folk också så det är lite mer lättkört. Men roligt som fasiken var det, det var också första turen för mig i år.. =)

Idag har vi gått på stan, det tyckte väl inte Simon om men han hängde med ändå. Jag träffade också Emma och hennes kusin på stan. Så vi pratade lite om på torsdag när det är den dära mamma träffen.
Jag köpte lite kläder till Lydia också, vi har ju fått ett presentkort av Lars jobb på 400 kr på Lindex. Men det känns lite som "men gud så kläder vi har". Så jag ska nog spara resten som är kvar på kortet till sommaren och köpa någon fin sommar klänning eller nått till henne.. =)

Det är skönt att ha Simon och mamma här. Jag får mycket avlastning på dagarna, så när dom åker hur ska jag klara mig då? Simon rastar Sookie, mamma har Lydia och jag, vad gör jag? Jag har typ semester nästan. Haha nee, men ungefär. Det är mycekt lättare att hinna med dagarna, Sookie får sina promenader utan att jag ska behöva stressa mig ut när Lydia sover. Jag hinner laga mat i lugn och ro, tvätta, städa. Allt det där slipper jag stress göra. Så skönt!!

Fast jag saknar Lars jätte mycket. Han är ju i Sthlm den här veckan. Han ringde förut och frågar hur Lydia mådde, men han glömde att fråga hur jag mådde, =p haha. Han saknar Lydia! Synd att Lars inte var hemma den här veckan nu när mamma och Simon är här. Menmen.
Nu ska jag gå ner till tvättstugan och hänga upp den sista tvätten. =) Hej!

Bild

Nee jag måste bara lägge upp en fin bild från igår....


Det är morbror Simon och Lydia som sover, iallafall Simon sover. Och kolla på handen hans, han somnade medans han smekte henne på huvudet. Så jävla gulligt!

Främmande

Nu är mormor Eva och morbror Simon här.. Så jag lära inte skriva så mycket nu under den här veckan, utan umgås med dom istället. =)

(Och för er som undrar, så är Lars 63 år gammal!! Det är också därför han börjar bli "flint".)

Puss


24

Det blev ingen speciell plan för oss ikväll, jag hade tänkt boka bord till mig och Lars å Valdino men det fungerade inte med Lydia.
Eva skulle ha henne medans vi var och åt men jag hade ingen mjölk jag kunde pumpa ut ifall hon skulle bli hungrig. Så det får bli en annan gång. =) Så istället satt vi bara här hemma och kollade på 24. Både Ola och Eva kom förbi också. =)

Nu har Lars och Lydia lagt sig och jag sitter och kollar på tv. Fortfarande på 24. Fan så bra den serien är.. =D
Gud vilken seg dag det här har varit. Jag har inte ens varit utanför dörren och andats lite friks luft, så jag känner mig alldeles trött i huvudet. Fast jag ska ta och gå ut med Sookie senare. När jag ändå är vaken. Imorgon vill jag ut och röra på mig. Lars och Ola pratade om att åka skoter. Fast jag tror inget blev bestämmt, så vi får se vad det blir imorgon. Iallafall måste jag ta och gå en promenad.
Konstigt det där. Förut vägrade jag gå en meter typ, gick helst inte ut över huvudtaget. Men nu när jag har börjat gå med Lydia tycker jag om det mer och mer. Som nu, bara för att jag inte varit ut idag känner jag att jag Verkligen måste ta mig ut imorgon. =)

Ne, nu snart börjat ett nytt avsnitt av 24. Så vi hörs imorgon för jag lära inte skriva nå mer ikväll. Sov gott!

Sovmorgon.

Gud så skönt, Lars är nu frisk så han har haft Lydia hela dagen. Det enda jag har gjort har varit och gett henne mat så jag har verkligen sovit ut nu. =) Och det kan jag tala om för er att jag verligen behövde.
Idag har vi inga planer, eller jag har en ide på vad jag och Lars ska hitta på men jag måste prata med Eva först om det.

Egentligen har jag inge vettigt att skriva. Om jag någonsin har det. Men jag känner att jag vill skriva för jag har så fin design. Det blev mycket roligare att skriva. Det är det än så länge iallafall. =)
Jag tror jag ska gå och ringa Eva, sen gå och kolla på tv400 på 24 maraton. Jag har inte gillat den serien förut men nu tycker jag den är jätte bra..
Äh jag avslutar här, för jag kommer verkligen inte alls på vad jag ska skriva.

Skottat gården...

Just nu är det lungt här hemma. Lars har blivit mycket piggare och Lydia har äntligen somnat.. Så jag och Sookie har varit ute och skottat lite eftersom han som SKA skotta våran gård inte har kommit idag och det är typ två meter snö ute ju. (Kanske inte riktigt men det känns så.)
Jag har också gjort fotavtryck på Lydias fot och av 10 möjliga så vart två rätt så bra. Ena blev ett kort till min farmor och farfar. Sen det andra som blev bra går det inte att göra nått med.
Anton (Evas son) var också hit, jag ringde han och frågade om han kunde komma med pizza och självklart kunde han det. =) Helt underbar pojk.
Annars har det inte hänt så mycket mer idag. Och mer lära det inte hända heller.











En sjuk Lars fick också komma med på bloggen. Det svarta han har på kinden är färg från Lydias fot. Och han ser inte så sjuk ut som han gör på bilden egentligen, jag överaskade han så han blundade. ;P Alla bilderna är tagna idag. =)
Nu ska jag gå och göra mig en kopp te och kolla på tv. Medans Lydia sover en stund. Men jag funderar... på att väcka henne så hon sover inatt. Det vore väl kanske inte en sån dum ide? För om hon sover nu (hon har nyss somnat) så lära ju hon vara vaken sen när jag ska sova. Äh, hon får sova nu, hon har sovit så dåligt idag så jag låter hon sova. Så får jag vara vaken istället.

Dödligt sjuk

Nee jag fick rätt, inte blev jag sjuk, inte än iallafall. Lars ligger fortfarande och skriker och små yrar.. För ni vet han HAR faktiskt feber säger han.
En gång vet jag att Lars (när han bodde med en annan) var sjuk och låg och yrade för han hade så hög feber, det gick så långt att dom skulle åka in på sjukhuset. Men dom tog tempern först.. Han hade 38, nångting.. Då var han typ dödligt sjuk, men dom sket i att åkta till sjukhuset... Haha
Ne, men lite synd är det om han, är ju sjuk. Men kanske inte så mycket som han tror.
********

Jag har inte hunne gjort nå mycket idag.. Lydia vill inte sova, Lars behöver sevise då och då och Sookie behöver rastas. Men en tvätt och en promenad har jag hunne med.
Det här inlägget t.ex har kjag skrivit på tre olika tillfällen. Så jag ska avsluta nu och så hörs vi senare ikväll om jag får mer tid.

Sjuka karlar!?

Nu är vi alla sjuka. Eller inte alla Lars är sjuk och jag nästan. Han har fått magsjuka. Och han tror ju hela välden ska ramla ner, för att han har spytt 3 gånger. Jag har bara spytt en gång igår kväll, så jag tror inte jag blir sjuk.
Men alltså vad är det med karlar när dom är sjuka. Lars ligger typ och skriker och "kan" knappt gå för att han spytt 3 gånger... Tänk mig då som spydde i 17 veckor... Inte var jag som Lars. Nog var jag slut med inte så som han är.
Men iallafall så fick han sova i gäst sängen inatt, han har bara skrike och hans svar på min fråga "du tvättar väl händerna" svarade han "nee, jag har gjort det så många gånger idag" så han blev skickad till gäst sängen. Så det blev inge Sthlm för han idag..

Men den dära mammagruppen jag tänkte gå på ska jag inte gå på ändå. Jag vill inte riskera att smitta någon annan som ska dit. Det är lite synd för jag hade verkligen ett framemot att gå dit. Det får bli nästa vecka istället. =)
Jag måste ändå vara hemma för att ta hand om sjuklingen...

Nu ska jag gå och försöka få Lydia att sova igen så jag kan få lite sömna idag också.
Jag hoppas ni har en bättre dag framför er än vad jag har..

Pusspuss

Ont i magen.. =(

Våran tripp ner till stan gick sisådär. Lydia skrek hela vägen ner till stan, jag var precis på väg att vända hem igen när hon slutade. Sedan fick jag typ springa och lämna tillbaka färgen, springa in på banken, sedan till andra änden av stan för att köpa fingerfärg i en annan affär. Sen blev det av att springa ner fort på ica och sedan hem igen. Okej, jag sprang inte men det var inte långt ifrån. Jag viste att Lydia inte skulle sova så länge så jag fick skynda mig att göra allt jag skulle. Precis när vi kom hem igen så vaknade hon och började skrika.
Men det gick bra ändå, jag hann med det viktigaste. =)
Och när jag kom hem var det bara att börja städa och tvätta. Jag ville ju inte att det skulle vara stökigt när vi skulle få främanden. Maten började jag laga också, sen tog Lars över när han kom hem.
Det var iallafall roligt att ha lite folk här och Sofia och Kryddan har inte varit hit och hälsat på sen jag flyttade upp.

Nu har Lars Lydia, hon har ont i magen tror jag så hon skriker bara. Och jag tror Lars blir lite frustrerad eftersom inget hjälper, hon bara skriker.
Imorgon bitti åker Lars till Sthlm och stannar tills på fredag kväll. Och på måndag morgon åker han till Sthlm igen för att stanna hela veckan.. Tur att min mamma och lillebror kommer upp på söndag. Så jag inte blir själv.. =)
Nu ska jag gå och ta över Lydia så Lars får jobba eller sova eller vad han nu vill göra.
Sen ska jag försöka kolla på dirty sexy money..

Hörs imorgon.. =)


Jag har blivit utmanad...

Av Monica och utmaningen innebär att man tittar i sitt bildarkiv, letar upp den sjätte mappen och sedan i denna mapp väljer den sjätte bilden. Sedan ska man dessutom berätta lite om bilden.



Den här bilden togs i söndags när pappa badade Lydia. Då var hon 20 dagar ung. =) Jaa jag vet inte riktigt vad jag ska berätta mer om bilden. =)
(Det var bara för att jag har slarvat med mapparna som det dök upp en Lydia bild annars hade det varit en bild på någon av hundarna.)

Jag utmanar tre st Sandror. =)
Sandra
Sandra
Sandra


Familjens hus

Jag har upptäckt, att jag vill jätte gärna ha kommentarer och tycker det är lite små dåligt av er som inte kommenterar att inte gör det..... MEN jag skriver sällen kommentarer till andra själv. Skärpning!!

Sen innan jag träffade Lars, hade jag en massa fördommar om kanske ett par som har stor ålderskillnad. Om man t.ex såg ett sådant par på stan så kunde jag tänka "Men gud vad äckligt.." "Får han/hon ingen i sin egen ålder" "Jävla snuskgubbe/snuskkärring" osv. Och nu är jag där själv. Nu är jag den som inte "får" någon i min egen ålder som jag själv uttryckte det förut. Och det slog mig aldrig att dom faktiskt var kära och att ålderna faktiskt inte spelar någon roll ifall man är kär. Men jag förstår faktiskt andra som tycker det är äckligt med en sådan stor ålderskillnad, fast man behöver ju inte vara taskig om det. =)
Men så konstigt det kan bli ändå. Förut hade jag en massa fördommar och nu är jag en utav dom jag hade mina fördommar mot.
*******

Inatt har nog varit den jobbigaste natten med Lydia hittills. Inatt var det inget som var bra, hon ville inte ha mat, hon ville inte vara i famnen, hon ville inte sitta i babysittern, hon ville inte ligga ner. Inget fungerade, så hon skrev nästan till 2 halv 3. Hon somnade iofs några gånger i famnen men sen när man skulle lägga henne ner så vaknade hon och började om igen. Och sen när hon väl hade somnat, du ska dumma jag städa och diska undan allt som blive framdraget under dagen. Så jag kom isäng kanske vid 4. Fast då fick jag sova ut nu på morgonen istället. Lite före 11 klev vi upp. =)

Idag har jag tänkt ta mig ner på stan för att byta fingerfärgen jag har köpt för att göra fotavtryck av Lydias fot. Färgen var nämligen torkad. Och då går det ju inte så bra att använda den. Sen måste jag ändå på Ica. Och Ica ligger ju nästan mitt i stan. Jag ska bara vänta tills hon vaknar så kan jag ge henne mat innan vi går ner. Annars lära det inte alls gå så bra.
Senare ikväll kommer Sofia (min och Lars frisör) och hennes fästman Kryddan (jag har ingen aning om vad han egentligen heter) på middag. Och dom väntar nämligen tillökning i familjen också, så deras barn och Lydia blir samma årgång.. Jag har tänkt para ihop dom redan nu.. =D Men ett stort GRATTIS till er.

Ne, nu ska jag gå och göra mig klar för att gå ner på stan så fort Lydia har vaknat och fått mat. Jag har bara klive upp ur sängen idag och inte allt brytt mig om att göra nått åt hur jag ser ut. Och jag kan verkligen inte gå på stan såhär.. Så det blir de nya jeansen jag köpt och mina favorit vinter högklackade skor sen bär det av till stan.
Jag ska kanske gå och kolla på ett par nya skor också, jag var tvungen att lämna igen dom jag köpt nu sist på halva reapriset eftersom dragkedjan var felande. Skit trist! Jag som hade sett framemot att ha nya skor.
Jag kanske skiver några rader igen ikväll. Om jag får tid. För efter stan ska jag städa och tvätta..

Och nu fick jag en jätte rolig sak att berätta för er. Imorgon klockan 13:00 ska jag på familjens hus och "gå med" i en grupp för unga mammor. Skit roligt!!! Längtar redan som tusan dit!

Ha en bra dag!

Ny design och nya bilder!!

Men alltså, vad fin design jag har nu. Tack Anna som har gjort den!!
Nu blir det nog så att jag måste avbryta min paus bara för att jag har så fin design. Det är mycket roligare att skriva nu ju. =) Tror jag...

Igår var vi till BVC och allt var bara bra, hon väger nu 4015 g, är 54,5 cm lång och huvudomfång på 36,5 cm.. När hon föddes så vägde hon 3700 g, var 50 cm lång och huvuomfång på 35 cm. Så hon växer som hon ska.
Sen var det inte så mycket mer vi gjorde där än att väga och mäta henne. Vi gick ut på isen på vägen hem så Sookie fick springa va sig lite. Plus att det var sånt himla fint väder så jag ville vara ute, lite kallt var det men solen sken. =) Hon hann bli kinkig innan vi hann komma hem, jag dröjde lite för länge med att vara ute och gå så hon hann vakna.
Varje gång jag ska ut och gå med henne så hinner jag inte långt för ens hon vaknar och börjar skrika. Jag tror inte riktigt hon gillar att ligga i barnvagnen. För om vi säger att jag ger henne mat, sen ser jag att hon håller på att somna och då lägger jag henne i vagnen och vi går ut. Då sover hon max 40 min, sen vaknar hon och skriker. Annars brukar hon sova 3-4 timmar efter maten. Men inte när hon ligger i vagnen. Jag som trodde hon skulle gilla att ligga och sova i den. Det är lite synd.
Sookie får lida lite för det. Alltså, jag måste ju planera in hennes promenader, om Lydia är vaken kan jag inte gå ut med Sookie. (Lydia tillåter inte det då hon inte vill ligga i vagnen.) Sen om jag har tagit mig ut, så hinner jag inte långt för ens jag måste vända igen. Jag hade nästan förväntat mig att jag skulle kunna vara ute och gå jätte långt när jag väl hade fått Lydia och somna, men det blir inte. Så Sookie får nöja sig med korta promenader än så länge. Bara jag går till ett ställe där jag kan släppa henne så är hon nöjd, då springer hon av sig själv. =)

Idag har det inte hänt så mycket, fast dagen har varit full ändå. Vi har bara varit hemma. Vi sov rätt så länge sen har vi inte gjort nått alls. Vi försökte oss på en liten promenad, men det gick inte så bra.. Nästan precis när jag kommit utanför dörren så började hon att skrika. Så jag vände när jag insåg att hon inte kommer att somna om.
Sen när Lars kom hem åkte vi en sväng till Lillpite och hälsade på farfar. Gud så han kan surra. Jag tror varken jag eller Lars lyssnade efter ett tag. Vi satt nämligen och kollade på tv och han bara surra på om nått. =) Men han är allt för gullig ändå. "Sophia, ska du inte ta med dig ett par mint-karameller hem...? Joo, ta här nu. Joo, klart du ska"
Lars tog också kort på farfar och Lydia, men Lydia skrek då, (redan innan hon kom till farfar) men Lars ville absolut ha ett kort. Och farfar gillade det inte alls, han ville ju att det skulle bli ett fint kort när hon inte skrek.

*******
Nästan precis varannan natt vägrar Lydia att sova, det är en sån natt i natt. Inget jag gör hjälper. Om jag ger hon mat så äter hon, men då spyr hon istället, sen vill hon ha mer mat, sen vill hon inte ligga ner, sen vill hon inte vara i famnen osv och så håller det på i flera timmar. Hon kanske somnar en liten stund typ 5 min imellan åt också.
Och i sin egen säng vill hon inte alls ligga. Det gör väl inte direkt nått för jag tycker det bara är mysigt att ha henne brevi mig i sängen, men det lära ju jobbigt sen när jag väl vill få henne att sov i sin säng. Så jag försöker lägga henne där mer och mer. Sen nappen vill hon inte heller ha, det är ytterst sällan hon har tagit den, så dom nätter hon inte vill sova, får jag mestadels sitta framme med bröstet för att hon vill småsuga. Inte för att äta.
Att hon är vaken vissa nätter gör inte mig så mycket. Jag sover när hon sover på dagen istället, plus att jag oftast är vaken. Men om hon får för sig att inte sova så mycket på dagen då blir jag himlans trött.
Sen har jag fått huvudvärk. Har haft det hela veckan och förra veckan. Eftersom jag egentligen sover för lite (utan att tänka på det) och för att jag går och spänner på mig när jag bär henne. Men annars är det prima med mig. =)
Här får ni lite bilder på våran ögonsten.


Jag och Lydia en morgon. ♥


Pappa som badar prinsessan hans!! ♥


Hon sitter med mamma i soffan och kollar på tv. ♥


Men kolla lillfoten... ♥


Min mun och pappas ögon. =) ♥

Nu ska jag och Lydia gå och kolla på tv...
Sov gott!!

En sammanfattning!!! =)


Jag kan ju inte direkt påstå att jag haft några svårigheter med att vara mamma.
Allt går som på räls.. Och inte har jag kännt mig deprimerad eller liknande heller. Jag kom i from ganska snabbt efter förlossningen, redan efter 4-5 dagar  kom jag i mina gammla jeans. Jag väger lika mycket som jag gjorde innan jag blev gravid (om inte mindre). Jag har inte haft några svårigeheter med amning, har inte fått mjölkstockning. Jag har inga svårigheter med att få ihop dagarna med middag, tvätt, städning, hunden, gå och handla, gå lång promenader, jag har inte svårt för att gå upp på natten och ge henne mat.
(Det enda jag tycker är sådär jobbigt är att brösten läcker mjölk.)
Allt går som på räls, än så länge iallafall.  =)
Jag "låter" Lars träna likadant som förut, det enda jag sagt är att han inte får träna och spela data spel på samma dag. Alltså han får inte träna sen komma hem och sitta vid datorn resten av kvällen. Elaka jag!!! Men jag tror inte han har någe problem med det.

Det känns inte som en sån stor omställning utav livet heller. Vist är det annorlunda men inte så mycket som vissa försöker få det till. Jag kan fortfarande göra samma saker som förut fast det tar lite längre tid bara. Jag får planera mer hur dagarna ska se ut. Då går det galant.
Jag har också börjat träna lite gran här hemma. Jag har ett sånt här gummiband som jag tränar armarna med, sen gör jag sit-ups, eller försöker iallafall. =)

********
Lydia är allt mer vaken nu också, det blir mer och mer för varje dag nästan.. Det känns som så iallafall. =) Hon är jätte snäll när hon är vaken, hon är bara tyst och belåten med livet, lite uppmärksamhet vill hon ju självklart ha och då säger hon till. Hon är en ängel. Fast vissa nätter är hon omöjlig att lägga. Men det är ju bara en liten bagatell, för Lars sover lika bra för det, även fast Lydia skriker lite. Så han är inte så trött när han ska på jobbet. Och jag kan vila på dagen när hon sover också, så egentligen gör det inget. Jag är ju en liten nattmänniska, jag brukar ändå vara vaken då hon väl sover på nätterna. =)
Jag får ju passa på att njuta av allt det här och livet så länge det är bra, för man vet ju aldrig hur det är om en månad. Men just nu är allt perfekt. Hoppas bara det håller i sig!!

********
Nu har ni fått en liten uppdatering. Jag har varit på väg att uppdatera flera gånger så jag har måsta sagt till mig själv "nee nu har du en paus" och så har jag låte bli. Men jag känner att det kan vara bra med lite mellanrum mellan inläggen också. Så jag inte bara skriver samma saker hela tiden. För just nu ser dagarna nästan likadana ut.
Men det är svårt att hålla sig, jag går in några gånger om dagen för att kolla statistiken eller om någon har skrivit en kommentar. Sen när jag ändå sitter vid datorn, så tycker jag ju att jag ändå kan skriva ett inlägg. Men icke. Jag ska fortsätta på min lilla "paus"... Med mindre uppdateringar.
Nu ska jag gå och mysa med Lars i soffan, medans Lydia sover. Och imorgon ska han iväg tidigt på skid tävling så han är borta hela dagen nästan. Han kommer hem lagom till middagen. Så jag ska passa på att få min uppmärksamhet av han som jag behöver.  =)

Men för att sammanfatta det hela så är allt underbart här hemma med mig, Lydia, Lars och Sookie. Jag känner mig mer tillfreds med livet än vad jag gjorde innan.

Ha det bra så länge!!!


RSS 2.0