Millennium-serien av Stieg Larrson.

Jag måste bara tipsa om böckerna av Stieg Larsson. Säkerligen har alla redan läst dom men för er som inte har gjort det - Gör det! Man fastnar och lever sig in i böckerna och kan inte sluta läsa dom. Jag vill vara med i boken. Synd att han inte fick sin chans att skriva de resterande 7 böckerna om Mikael Blomkvist. Dom hade jag gärna läst!


Första boken "Män som hatar kvinnor":
Journalisten Mikael Blomkvist har blivit dömd för förtal och vill undslippa uppmärksamheten i Stockholm. Av industrimagnaten Henrik Vanger får han i uppdrag att skriva familjen Vangers släktkrönika men egentligen vill Vanger att han ska titta närmare på dennes brorsdotter Harriets märkliga försvinnande en sommar 1966. Blomkvist lär också känna den geniala men omyndigförklarade Lisbeth Salander, expert på att ta sig in i datanätverk.


Andra boken "Flickan som lekte med elden":
Journalisten Mikael Blomkvist kontaktas av frilansjournalisten Dag Svensson som säger sig ha kartlagt den svenska sexhandeln, ett ämne som är intressant för Blomkvists tidskrift för grävande journalistik Millennium. Lisbeth Salander tar itu med advokat Nils Bjurman som är hennes förmyndare.


Tredje boken "Luftslottet som sprängdes":
Händelserna i den föregående boken har visat på förekomsten av en hemlig grupp inom Säpo som bildades under kalla kriget. Denna grupp står ytterst bakom de rättsövergrepp som Lisbeth Salander har utsatts för sedan 12-årsåldern för att skydda den sovjetiske storspionen Alexander Zalachenko, Salanders far.



Kommentarer
Postat av: Susarisäven

Håller inte med, detta är överskattade böcker som enbart blivit populära för att författaren hastigt dog. Riktigt dålig och föga trovärdig handling, märks tydligt att författaren är en man.

2009-04-12 @ 15:08:41
Postat av: Eva

Är det något speciellt med att författaren är man? Personligen spelar det ingen roll om författaren är död eller levande. Jag tycker absolut att böckerna var spännande och språket var suveränt. Däremot det här med trovärdigheten...nja..nä..men det vet man ju om.

2009-04-13 @ 18:24:44

Elaka och spydiga kommentarer tas bort!


Kommentera inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress/URL:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0