40 dagar lvar


Eva frågade "Ivar, kan Lars och Sophia få den här julstjärnan?"
Ivar svarade "Neej, inte Lars... Men Sophia!"


Han är så gullig! =)




Du får mig att le, du får mig att skratta, du gör mig lycklig!

Du får mig att gråta, du får mig att tvivla, du gör mig sorgsen!

Ångest, mörker, oviktig, tvivlan, värdelös, vissen, panik, osynlig, bortglömd, dålig, helvete!


Bilder på mig och Älsklingen ♥


   



En trist människa....


Igår var vi ju på julmiddag med Lars företag, det var god mat och trevligt folk.. =) Fast jag kom att tänka på där att jag är skittråkig att vara med när jag inte känner folket som sitter och försöker prata med mig. Dom kan ställa mig en fråga t.ex "När är det dax?" och jag svarar "Om 5 veckor." sen småler jag lite tort och är bara tyst och jaa hoppas på att dom inte vill prata mer. =S Jag tycker inte alls om att sitta och småprata med folk jag inte känner, jag blir obekväm, tråkig, otrevlig med korta svar och lite blyg, fast blyg är fel ord ändå. Sen spelar det ingen roll vad dom börjar prata om heller, jag tycker inget är intressant eller har ingen erfarenhet av samtalsämnet som t.ex jobb, utbildning, sport, körkort, hobby osv. Och inte heller är jag intresserad av att prata graviditeten. Igår vad det en gravid kvinna som var i vecka 32 och hon försökate prata med mig om det. Typ "Har bebisen levt om där inne nu ikväll, jaa min har då livat om riktigt mycket." och jag vet inte alls vad jag ska säga, så jag svarar de kortaste svar jag kommer på och sen står jag där som ett fån och är tyst.
Och jag är helt annolunda bara jag fått i mig lite att dricka, då pratar jag med Allt och Alla - om ingenting och låtsas att jag är intresserad av nått bara för att ha nått att prata om..
Ja, jag är då konstig jaa!
Men det var iallafall trevligt där, jag blev bara så himla trött vi var inte hemma för ens halv 1 ungefär. Och då kallade sängen på en gång!!

Idag... Vad har jag gjort idag?
Jag var på ÖB och handlade lite tomtar och Lars blev bara tokig.. (Han tycker inte om tomtar)
Sen var vi hos Ivar och åt middag, nästan hela familjen - Ola, Eva, Anton, Lars och jag + hundar och n´Ivar.

Jag har också varit hemma hos gosiga Malin som åker idag eller hon har väl åkt redan. Till Arlanda, för att sedan ta flyget till Nya Zeeland, där hon ska vara ett år och jobba som aupair. Tråkigt att hon ska fara... Men det finns ju datorn och sånt nu förtin så då är det bara att hålla kontakten så. =D Men vi fikade och småpratade lite. Uscha så jobbigt det är att säga "hejdå" till någon som man vet att man inte kommer träffa på ett år. Vad säger man till varandra?

Nu är jag hemma och ska inte göra så mycket mer, ska nog gå och lägga mig rätt så tidigt. Är såå himla trött. Så det blir en tidig kväll för mig. Lars är nu nere i garaget och hållet på med nått onödigt säkert. Undra när min hylla och listerna i sovrummet kommer upp?

Pusspuss♥

Graviditetskalender vecka 35


Min graviditet - BF Fre 9 jan 2009 Uträkning utgår från dagens datum: Lör 29 nov 2008.
Din graviditet startade Lör 5 apr 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 19 apr 2008 (ägglossningen).

Du är på dag 239 av 280. (85,4%).
Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 0 fulla dagar (v34+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 9 jan 2009
Du har 41 dagar kvar till förlossning.



Vecka 35 - 29 nov - 5 dec 2008
Kroppen:
Om kvinnan fick instruktioner om att vila pga tidiga sammandragningar tidigare i graviditeten kan man nu pusta ut. Barnet anses nämligen ha goda chanser att överleva om det skulle födas. Det behöver oftast bara ligga i kuvös för att hålla värmen.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar.

Till Sabina:


Hmm, jag är medlem på familjeliv där tycker jag dom har ett bra forum och man får rätt så bra information, annars är det världelöst. (Tycker jag.) Sen är jag medlem på libero.se, pampers.se, barn.semper.se och Weleda.se.... De två sist nämna bara för att man får gratis packet ;p Det får man iofs av alla de fyra men barn.semper och weleda är väl inte direkt nån "gravid sida". Minbebis.se är jag inte medlem på, men är där inne och snokar ibland.. =) Sen blimamma.se har jag aldrig varit in på.. Så den ska jag kolla upp nu. =D

Julpynt..


Idag har jag julpyntat, jaa jag vet att det är lite tidigt med vafan alla andra runt omkring mig har gjort iordning redan så då måste jag också.. =) Jag är ju bara några dagar för tidig, de hade varit värre om jag hade börjat för två veckor sen. Har satt ut lite tomtar och röda ljus, hängde upp nya gardiner i köket och kontoret/gästrummet och lite mer småjuligt.

Älsklingen har varit på IKEA idag och han kom hem med ett skötbord och lite andra prylar.. =) När jag skulle motera upp skötbordet så är det ju själklart fel på det men Lars gick ner i garaget och fixade det. Det är bra att ha en händig karl. När han väl får tummer ur.... Men nu står skötbordet på plats iallafall och det känns himla braaa! =D Nästan allt är klart nu, tror jag. Det är ju inte så många dagar kvar tills lillen ♥ dycker upp - ca 44 dagar om man tänker att H*n anländer på det datum som är sagt. =)

Jag håller också på att prata med en fotograf här i Piteå som ska fota mig och Lars den 12:de december. Om allt går som det ska. =)
Sen har jag också tage min tumme ur... och läst lite ut teoriboken idag. Ska läsa lite till senare också, om jag inte blir för trött.
Opals klor har jag också klippt och det var välbehövligt kan jag säga.. Fan så långa dom var/är, jag vågade inte ta allt för mycket eftersom pulpan också vuxit och blive längre. Ska ta och klippa dom igen om nån vecka. Sen borstade jag hennes tänder också. (Med hundtandkräm och hundtandborste) Haha, hon var så söt, ni som vet hur Opal gör när hon blir glad att man kommer hem. Hon liksom morran och visar tänderna.. satt hon hela tiden. =P
Sen till slut har jag också hunnit med att städa lite, fast jag gjorde ju det innan jag börja julpynta så det syns knappt nu. =/

Imorgon ska jag på julmiddag eller nått liknade med Lars jobb, så jag blir borta hela kvällen. =) Då ska jag klä mig fint eller försöka. =) Jag vet inte riktigt om jag har nått som passar mig just nu, magen har blive så stor nu och den bara växer mer och mer..

Nu ska jag gå och ge hundarna kvällsmaten sen ska dom få komma ut en sväng.. =)
Hej!!

Sabina, jag fattade inte hur ni menade? =P Men kommentaren alltså!!

Onsdag


Imorse åkte pappa hem, han lämnade Opal tills jul, när han kommer upp igen. =)

Sen strax efter att pappa åkte så skulle vi till MVC och det gick bra, allt var okej. Och magen hade växt 1 cm den här gången.. =) Vikten hade inte ökat så jädra mycket, förra veckan vägde jag 64, 4 nu vägde jag 64,6 sa hon.

Men jag var också hos tandläkaren idag efter MVC, dom kollade bara och la på nån gej på tänderna och jag fick BETALA 550 kr (och då hade dom varit snälla och gett mig rabatt).. =S Jag är inte ens 20 år, då borde väl jag få gratis även fast det är hos en privat tandläkare. =S Jag ska ringa och ta reda på det imorgon hade jag tänk, för det är inte för ens från det år man fyller 20 år som behöver betala nått. Fast det kanske är annat med en privat, fast Lars sa att det inte var det.

Vi skulle på föräldra utbildning idag också vid 15:00. Men jag somnade och var alldeles slut och Lars hade jobbet, så det blev inte av att vi gick dit. Jag och Malin har också varit på bio och sen tog vi en sväng med våran nya bil. Min och Lars bil alltså. ;)

Nu ska jag lägga mig och sova..=)

En liten uppdatering....


Ja, det vore väl kanske inte helt fel..
Pappa kom ju upp i lördags med bilen som jag säkert skrev i nått inlägg innan, vi (inte jag) har åkte skridskor, ätit mat, myst osv..
Pappa är fortfarande kvar, fast nu vill jag nog att han ska åka hem igen, det blir lite jobbigt att ha han här.. Han ska tjata och jaa men vara jobbig som en pappa är. =) Så nån dag räcker om jag ska umgås med han, inte för många.. Och ändå har han bara varit här sen i lördags.. =/
Tycker ändå att han nästan bara sover.. =S Om vi gör nått på dagen är han ju med men så fort vi kommer hem somnar han.. Nu sa han "jag ska ut med hundarna" fast han la sig på soffan och somnade.

Lars är på en kurs nu med jobbet, kan kommer väl hem senare ikväll. Han skulle vara hemma vid 20:00 men tydligen inte, fast det borde jag ha förstått ändå.

Jag och pappa åkte till Luleå idag och träffaden Eva, sen gick vi och handlade en massa barn saker. =D Jag/vi köpte en fleeceoverall, strumpbyxor, nappar, nån skallra och lite till. Sen hämtade jag ett gratis packet från babyproffsen och fick en blöjhink.. Och nu när jag kommer hem så ser jag att det var typ, blöjor, nån hakklapp osv I blöjhinken.. Så nu har jag typ allt inför BB.. Det känns bra!!! =)
Nu behöver jag ett skötbord, det vill jag också ha innan bebben har kommit fram. =) Sen just nu kan kan inte komma på nått annat som jag skulle behöva innan. Men det dycker väl upp nått säkert..

BTW, så är bilen jätte fin jag är himla nöjd med den och stort bagars utrymme var det och jaa den var jätte fin!! =D


Så ser bilen ut, tror det är samma färg också. =)

Och blöjhinken ser ut så där.. ;p

Graviditetskalender vecka 34


Min graviditet - BF Fre 9 jan 2009 Uträkning utgår från dagens datum: Lör 22 nov 2008.
Din graviditet startade Lör 5 apr 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 19 apr 2008 (ägglossningen).

Du är på dag 232 av 280. (82,9%).
Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 0 fulla dagar (v33+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 9 jan 2009
Du har 48 dagar kvar till förlossning.

Vecka 34 - 22 nov - 28 nov 2008
Kroppen:
Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning. Ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Ibland kan förvärkarna komma tätt och upplevas som riktiga värkar, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas samt främmande personers röster.

Torsdag, fredag och lördag


´God morgon på er alla!!

Har inte så mycket mer att skriva, i torsdags var Malin hit och vi såg film, igår var vi borta på middag och idag kommer pappa upp med bilen. Det tog LITE längre tid än planerat.. Menvafan, om några timmar är han här.


Tänker på dig Kenneth!!




Hejdå!

Förlossningsfilm


På föräldrautbildningen idag så visade dom en film om förlossningen, och jag tycker det inte alls är trevligt att sitta och kolla på sånt där, vist att det är naturligt osv men jag vill inte se andra föda. Jag tycker bara det ser äckligt ut.. =S Men det är ju bara vad jag tycker, andra kanske tycker det är det vackraste som finns!! =P

Jag har precis ätit kebab som Lars lagade till. Nu är han hos grannen och hjälper han för han har nackspärr. Och Malin ska komma hit och vi ska glo på en film eller nått sånt.. =)
Pappa kommer ju upp på fredag nu, det är bestämt, bilförsäljaren sa att bilen skulle vara klar på fredag så jag hoppas det inte dyker upp nån annan skit som gör att det inte blir av igen.
Annars har jag inte så mycket mer att skriva så jag avslutar här.. =)

Byebye!

Supermodellen = egot

   
Haha! ;P

Bilder på magen vecka 33


Magen vecka 33 (32+4)

   

Taggad....


NU sätter jag mig ner för att vila.. Idag har jag fanken vare effektiv. Fått mycket gjort och jag blev himla taggad till att VERKLIGEN ta körkortet nu.. Vill ha det så jag slipper vara å beroende av andra. Jag ska boka en körlektion nu till senare i veckan, det är min tanka iallafall.. Ska väl inte säga för mycket men det känns himla bra nu. =D
Jag har tre st teorilektioner kvar och jag tror och hoppas att det räcker med 5 st körlektioner. Jag är ju redan kung på att köra bil ;P haha! Jag ska också göra upp nån plan på hur mycket jag sa läsa osv, annars blir det aldig.. Menmen, vi får se om jag får tummen ur... bara.

Vi var ju som sagt och hämtade byrån där, jag tycker den är fin, det var en furuskiva på toppen och det gillar inte Lars sen tyckte han den var lite dyr, de tyckte väl jag också iofs. Man vill ju alltid ha allt gratis. Men vafan. Nu var det jag som bestämmde och den byrån blev det. =) Har redan lagt in babykläderna och sängkläderna. Passade jätte bra, får se om vi målar om furuskivan eller nått senare..

Lars var snäll och gjorde maten idag, annars hade jag stressat ihjäl mig.. Så tur är väl det att jag har Lars.. =D Han tyckte bullarna blev goda, det tyckte Robert med. Så det var väl tur det. Ja äter ändå inte bullar såå mycket.

Nu ska jag kolla på tv ett tag sen kallar sängen. =)

Sovgott!

Full fart


Nu har jag bakat, fast det blev inge gott, de tyckte då inte jag.. =/ Hoppas Lars tycker det iallafall!
Sen hann jag städa lite gran och nu ska jag snart gå iväg på teorilektion.. =)
Efter det ska jag hämta byrån Eva ringde på igår åt mig med Robert.. Sen ska jag hem och laga mat.. =)

Stackarn.. =/


Ingen sömn!! Mina ögon svider för att jag är såå trött, men jag kan inte sova.. Somnade sent igår, vaknade imorse vid 5 ungefär, var vaken ett tag, sov till halv 10 då Lars ringde och väckte mig.. Plus alla gånger jag har vaknat för jag måste vända på mig, eller dom gånger då jag hört Lars dra efter andan lite högre än vanligt eller varför inte när han snarkar..
Men det är ju bara att vänja sig.. =) Snart ska jag ju upp med bebben på natten..


Ingen bil idag heller, den blev tydligen inte klar för ens på fredag tidigast.. Stackars pappa!! Han som skulle vara gullig med oss och åkte ner till Sthlm för att köra upp bilen till oss, har åkt dit i onödan. Utan hunden också, den lämnade han hos min farbror eftersom han skulle ju åka förbi där senare under kvällen i går och hämta upp henne..
Det brukar oftast vara pappa som ställer till allt, men den här gången är det mitt/vårat (Lars och mitt)/försäljarens fel. Nu är det inte pappa som strulat till det för en gångs skull, och då tycker jag synd om han!!

Idag ska jag baka och städa lite, det är vad jag har tänkt varjefall. Vi får se sen hur mycket jag har fått gjort.. =)
Hejdå!

En snabb


uppdatering blir det nu...
För det första, GRATTIS Malin på din 20 års dag!!! ♥ =)


För det andra, har jag en fungerade diskmasikn i hemmet nu.. =)
För det tredje, kommer pappa inte upp med bilen inatt. Det blev lite tjorv.
För det fjärde, jag har köpt en byrå som jag ska ha barnkläder i.. =)
För det femte ska jag gå och lägga mig nu.

Gonatt!

Bilder


Idag har jag inte haft många knop. Har varit/är sååå trött.. på allt! Helst vill jag bara ligga i sängen och dega men det går ju inte.

Hittade två bilder på min fina kusin - Hanna, som jag tänkte dela med mig av.. =) Många säger att vi är lika varandra?



Hon brukar ha blont hår också, det är väl mest då vi är lika.. =)

Det ingick inte....


Jaa, det gick ju inte riktigt som jag hade tänkt mig.. De här med att han skulle vara med på engagerar i alla babyköp om han ville vara med och bestämma bärsele.. Det blev att han struntar i allt nu istället!! Det var inte min plan med de hela. =/ Men det är väl sånt man får ta..

Sovgott!

.....


Igår gick jag och Lars på stan, vi köpte en jacka åt mig som jag kan ha resten av tiden också, plus att den är fin och varm och jag kan ha den efter också (Det var en stor modell).. =) Värsta superköpet!!
Sen hittade vi lite grejer till lillen.. Strumpor, strumpbyxor och en pyjamas. Sen när vi kom hem gick jag igenom listan med saker vi bör ha innan och sånt som kan köpas allt eftersom.. Då säger han att han inte vill engagera sig i det och bla bla bla, men han ville engagera sig i vilken typ av bärsele vi skulle köpa.. Men då tycker jag minsan att han får engagera sig i allt.. Sen visade jag han vad vi hade, för han trodde vi hade skit mycket, men då erkände han att "jaa okej det bör vi ha innan" om lite saker... =)

Senare på kvällen började jag städa ut kökskåp, där kastruller och sånt tjafs finns. Eftersom jag behövde mer plats för vi ska ta bort ett skåp och sätta in diskmaskinen och då passade jag på att städa alla skåp.. (Alla skåp närmast golvet)
Och Lars rev ut ett skåp igår ikväll, sen gick han över till grannen och fick sig nån whiskey. Sen när han kommer hem så säger han "Du....... Jag har drucke whiskey" och ser ut som att han precis har dödat någon.. Haha. Men jag hörde på han att han hade drucke redan i telefonen när jag bad han komma hem sen så luktade det ju inte lite heller. Haha! Han kan vara så konstig och söt ibland.

Imorse var Lars, grannen Krister och Robert ut och åkte skridskor.. Dom hade Sookie med sig också så hon ligger på golvet och är alldeles slut.. =)
Sen har vi bara varit hemma och fixat med diskmaskinen, fixat nått eluttag osv.. Nu är det nästan klart, de här med vattenledningarna och koppla det ska en kompis till Lars komma och fixa till vecka sen har vi en diskmaskin.. =D
Och eftersom vi var tvungna att dra fram spisen för allt de här så blev det att jag städade där också.. Fyfan, Lars är verkligen dålig på att städa. Det såg ut som att det inte hade städats där sen 2002 eller nått. =S

Ikväll blir det bara att ta det lugnt, jag är så himla trött. Och ont i ryggen efter att ha stått på knäna nästan hela dagen..
Pappa kanske kommer upp på måndag, han kanske ska köra upp våran NYA bil hit från Sthlm.. =D Fast han måste snabbt tillbaka. Eftersom han börjar jobba på onsdag igen. Vi får se vad det blir av det.. =)

Nee, nu ska jag gå och vila en stund.. Skriver kanske mer senare..
Puss

Graviditetskalender vecka 33


Min graviditet - BF Fre 9 jan 2009
Uträkning utgår från dagens datum: Lör 15 nov 2008.
Din graviditet startade Lör 5 apr 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 19 apr 2008 (ägglossningen).

Du är på dag 225 av 280. (80,4%).
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 9 jan 2009
Du har 55 dagar kvar till förlossning.


Vecka 33 - 15 nov - 21 nov 2008
Kroppen:
De sista två månaderna besöker du vanligtvis MVC varannan vecka. På MVC mäter man barnets tillväxttakt. Vid den här tidpunkten är normalkurvan för symfys-fundusmåttet runt 31, men det är främst sin egen kurva man ska gå efter.

Barnet: Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. 3-4% förblir kvar i sätesställning.

Babyns köplista


Jag sitter nu och ska skriva en lista på saker vi behöver till lillen.. Gud så lång den blir, och mycket är väl lite onödigt men vadå? Klart lillen ska ha det!! ;P

Än så länge har jag kommit fram till:

  • Fleece overall
  • Mössor och vantar (varma)
  • Byxor
  • Pyamas
  • Strumpor
  • Mobil till skötbord och en liten till vagnen
  • Badbalja
  • Badhandukar, handdukar, kräkhanduk
  • Nässug och nagelvårds sett
  • Tvättlappar och våtservetter
  • Blöjtunna
  • Baby/barn olja och salva
  • Regnskydd
  • Bärsele
  • Rump temp
  • Skötbedd
  • Massa kuddar
  • Vinter overall
  • Skallra
  • Trosor/kallsonger
  • Babygym
  • Babytopz
  • Borste
  • Napphållare
  • Leksaker (För dom mindre)
  • Bröstpump
  • Babyvakt
  • BH-inlägg

Allt är väl inte nödvändigt och är osäker på om jag vet vad allt har för funktion men jag hittade massa listor på Familjeliv.se och där fanns det mycket..
Om det är någon som har nått att tillägga eller nått som är JÄTTE onödigt på min lista så säg gärna till.. =D

Vissa saker behöver/ska vi inte köpa för ens efter den lillas ankomst, men vissa saker behövs ju innan. Om det är någon som vill hjälpa mig med det också så vore det snällt. Lars tycker det bara är onödigt att köpa nått överhuvud taget innan men Lite av listan måste vi ha ju..

Vi har redan:

  • Barnvagn
  • Barnsäng
  • Vagga
  • Åkpåse
  • Babyskydd (Det är till bilen, för er som inte vet det.)
  • Skötbord (Men jag ska köpa ett annat. Vi har ett i plåt som vi fått.)
  • Lite babykläder
  • Fårskinn från Ikea
  • Sänghimmel (Tror jag det heter.)
  • Lite gosedjur
  • Täcke och kudde (Två st av varje, vi har fått från grannen.)
  • Sängkläder (Vet inte riktigt vad det är vi har, men min mamma har gett oss det från när jag var liten.)
  • Sängskydd
  • Nån filt

Jag tror inte jag harglömt nått. Men så ser både "Köp" och "Har redan" listorna ut på ett ungefär.. =)


Tidig morgon


Det snöar lite ute..
Jag väckte Lars imorse. (Vaknade 06:40)
Jag har tagit emot diskmaskinen idag.
Jag har hunnit äte gröt.
Nu ska jag duscha.
Sen ska jag småpyssla tills jag ska till framnäs och äta lunsch med Mika.

Bilder på magen vecka 32


Magen vecka 32 (31+5)

Jag kom ju på att jag kan ju knäppa kort med kameran på datorn. (Eftersom jag har förstört digitalkameran.)  Så det gjorde jag, men det blev ju inte sån himla bra kvalitie och dom ser nästan likadan ut men här är några bilder på min FINA mage..
     

Snäll kompis..


Jag pratade med min idiot kompis Linus idag ochdå säger han "Men gud så äcklig mage du har, den är ju skit stor"
Det var ju jätte snällt, verkligen!!!!! Sen fattar han inte varför jag blir sur för han "skämtade ju" och kallar mig surkuk.. =S Jag ska varjefall vara en surkuk mot han nu ett tag!! Jag blir så arg på dessa killar som inte fattar nått!


Snö.....


Det har snöat idag/natt, det ligger snö på marken.. =) Nu efter jag har ätit ska jag ut och lek med Sookie..

Tack för era kommentarer!!

Det är Vårat barn


Åhh, jag blir så ledsen... Det här kommer bli ett inlägg där jag bara klagar..

Jag målade om barnsängen så jag skulle tycka om den mer eftersom Lars absolut ville ha den och tyckte om den.. Så då tänkte jag "Jaa, men jag målar om den då eftersom Lars vill ha den. Då blir den ju finare osv. Jag kanske börjar tycka om den då.." Och det blev ju så att vi ska ha den barnsängen.. Sen tycker jag inte heller om barnvagnen vi har fått, det är väl inget större fel på den men jag tycker inte den är fin och det är väl ändå en skitsak ändå. Men jag har velat köpa en ny barnvagn. Men Lars tycker inte det.. Han tycker väl i stil "Men varför ska vi slösa pengar på en barnvagn när vi redan har en bara för att du inte tycker om den vi fått" Och det är väl iofs inte så konstigt att han tycker så, det är ju en onödig skitsak som gör att jag inte vill ha just den barnvagnen.. Så jag har tänkt "Okej, jag får väl sätta nått annat tyg på den.. Vi ska ju ändå köpa en andra saker nya som kommer kosta pengar så det är väl onödigt.." Men jag har som ändå tjatat på en barnvagn ändå och tillslutsa han  "Men köp dig då en barnvagn!!" Fast det vill jag inte göra pga att jag kan tycka att det är onödigt själv om jag gör det.

Sen idag frågade jag när vi ska åka och handla barnsaker, typ babygym, blöjor, nappar, lite mer kläder osv. Och jag vill ju handla med han, inte bara gå själv och välja ut allt. Utan jag vill att vi ska handla tillsammans.
MEN det tycker han är helt onödigt. Vi har ju lite babykläder, mest bodysar inga långtröjor, långbyxor, strumpor, en varm overall, nappar eller nått sånt. Så jag vill handla lite sånt till i början.
Men då menar Lars "Varför ska vi åka och gör det när det finns nappar på statiol.." Sen tyckte han att om jag vill handla saker får jag väl göra det själv. Men grejen är ju den att jag vill att VI ska gör det tillsammans eftersom det är bådas barn.. Då började vi småbråka och jag säger "men jag målade ju om barnsängen för att jag viste att du ville ha den.. Och det här är viktigt för mig varför kan du inte följa med då?"  Då svarar han "Men jag bad dig aldrig måla om sängen.."

Jag blir så ledsen över att alltid behöva skrika ut saker för att han ska förstå och ändå så förstår han inte.. Jag vill åka tillsammans med han och handla lite babygrejer, till vårat barn. Men han bara tycker att det är onödigt! Och då tycker jag att jag alltid ska behöva ge med mig om de saker jag vill och de saker jag tycker är viktigt. Och då tar jag upp det med han och då säger han "Men jag gav ju upp hela huset för att du ville ha hund" Jaa och vad ska jag svara på det då? Inget, för det är ju sant, han ville egentligen inte ha hund.. Men hur länge ska han kunna sitta och hålla på det då? "men jag gav upp huset för att du ville ha hund"

Och så hela tiden så här "men jag har pratat med den och den och dom tycker som mig.." Och då säger ju jag samma sak men det har ingen betydelse..
Varför ska han bry sig mer om vad andra tycker än vad jag tycker?

Jaa, nog blev det ett klagande inlägg!

Nu

har jag köpt en diskmaskin.. Äntligen!!

Glad..


Idag är jag glad, riktigt glad.. Jag fick ett mail av en gammal vän igår!! Min äldsta vän.. ♥



Nu ska jag städa... Efter en promenad med Sookie.

Faderskaps godkännande


Vi har nu varit på faderskaps godkännande imorse och Lars tar på sig sina gummistövlar och traskar dit (det är inte tillräkligt blött ute för gummistövlar), sen när vi är där.... då lägger han sig över bordet och säger att han måste sträcka ut sig och mitt i allt blev jag törstig så jag och Lars går och dricker vatten, sen så började han ha möte med någon annan som han kände så jag och den hära tanten fick sitta och vänta på han och till slut fick jag hämta han..

Vi fick skriva på en massa papper om att Lars är pappan sen var det inge mer typ..

Efter det så åkte vi till MVC för att ha en undersökning där och det gick bra.. Jag hade nog troligtvis haft sådär ont i magen pga att jag hade storstädat dagen innan och för att jag vuxit så jädra mycket, HELA 4 cm hade jag växt eller aa bebisen och min mage, så den här kurvan jag har pratat om som jag har legat under sträcket "normal" på med inte "onormal" tog ett skutt upp över sträcket "normal" idag.. Så BM sa att det var nog pga det som jag hade haft så ont! (Jag skulle ha visat en bild på kurvan om kameran hade fungerat) Vi frågade också om vi fick hem en massa papper så vi kunde sitta och läsa hemma hur lillen har vuxit och så och det fick vi.. =) Annars var det bara bra, hon tyckte också lillen låg lite väl långt ner fast det var ändå okej!!

Nu sitter jag bara hemma, vet inte riktigt vad jag ska göra idag. Lars har nu åkt till jobbet och han skulle väl komma hem i någolunda tid sa han, om nått inte kom ivägen.. Sen ikväll ska jag på restaurang och äta med Malin och alla hennes vänner.. =) Det ska bli riktigt trevligt, längtar!! Lars ska inte med för då har han ett telefonmöte. 

Btw, så sa Lars att hans chef inte hade pratat om att han skulle dra ner på jobbet, utan han hade pratat om att han skulle dra ner på dykningen.. =S Och det tycker jag låter lite konstigt. Varför skulle han prata om dykningen.. =S =/ Aja, det är säkert en ursäkt från Lars sida att fortsätta jobba mycket.. Eller nått i den stilen, haha.. =P Vilket fall som helst, så är han ändå borta 11 timmar om dagen, om han ska jobba "normalt".. Och det är rätt så mycket ändå tycker jag och med all övertid finns det ingen tid över!
Aja, nu tror jag nog att jag ska kolla på några avsnitt av Prison Break, jag såg 5 avsnitt igår och har 4 kvar att se.. =)

Puss!

Min helg!!


Jag har väl inte varit allt för rolig den sista veckan, jag har skrivit dåligt och lite.. Men det blir så ibland. Jag har varit lite nedstämd dels för att Lars har varit borta så mycket den sista tiden och dels för.... jaa, jag vet inte riktigt.. Det är nog mest för att Lars varit borta så mycket.. På sånna onödiga äventyr!!
Men nu i helgen har han gottgjort det.. Varjefall till en del.. ;p 

I fredas
så jobbade Lars inte så länge, han hade också ett möte med sin chef här som också tycker att han jobbar för mycket och ville att Lars skulle dra ner på jobbandet. Det kändes skönt!! =) Jag har för mig att vi gjorde nått på dagen men jag kan ha fel, för jag kommer inte ihåg de.. Fast ja kommer inte ihåg vad vi åt för mat heller =/ hehe.  Sen var vi bara hemma och myste hela kvällen, vi la oss kanske 20:00 eller nått och låg och pratade och mådde gott bara! =D

I lördags/igår så var Lars först iväg på morgonen och dykte, fast medans han var och gjorde det så låg jag och sov.. Och klev upp runt 10:00 när han kom hem igen.. Sen åkte vi till Eva för Ola (Lars bror) har fyllt år och vi skulle fika och mysa på bara hos Eva.. Vi stannade inte där så länge, men vi åkte till deras mammas grav och gjorde vinter fint, vi hade plockat granbarr(?) eller säger man bara helt enkelt grankvistar och mossa som vi la ut sen tände vi ljus.. Det blev jätte fint!! =)
Sen på kvällen så gick vi alla ut och åt, jag, Lars, Eva, Anton, Ola, Evelina och Ivar, nästan hel familjen! Fanken så gott det var, men dyrt också. Tyckte jag!! Men vi hade trevligt och pratade på hela kvällen tills 21:00 ungefär då jag blev jätte trött och ville hem och sova.. Och när vi kom hem slog vi på en film bara och låg och myste i sängen..
Joo, tidigare under dagen, efter vi hade varit på graven och mellan vi åt middag så åkte vi och solade också. Eller jag solade, Lars förljde bara med och läste en bok medans.. =) Han sa "Jaa, jag har varit borta så mycket så det här är din helg".. Han var så gullig!!! ♥ 

Söndag/idag så har vi också  bara myst på.. Vi sov rätt så länge, båda två.. Sen bjöd vi in grannen på fika runt 10:30 och satt och bablade en massa strunt med dom. Sen ville jag ut och grilla korv, samtidigt som vi kunde ha Sookie lös.. (Inte på gården.)
Men då har batteriet i bilen tagit slut och när vi skulle göra sånt här med sladdar och skit vad de nu heter? aja, så fungerade inte det heller sen gick det en propp nån stans och Lars fick lite smått panik, för han såg inte vilken det var och trodde frysen och allt hade gått men han hittade den till slut och bytte. =) Men då kom Ola och skjusade oss dit vi skulle, så vi fick oss en tur ut i naturen också.. Hm, vet inte riktigt vad det heter där vi var men Sookie fick springa lös och vi fick grilla korv.. =) Det var skönt att få komma ut lite, jag är så sällan ute sådär.. Det var riktigt skönt, fast det kunde ha varit lite finare värder men man kan ju inte få allt här i världen..
Nu är vi hemma, jag sitter framför datorn och Lars och Ola är nere i garaget och målar.. =) Sen kväll ska Lars iväg på fridykningen men jag stannar hemma, är rätt så trött.. Sookie är också trött, hon ligger utslagen på golvet nu och snarkar. Min älsklings hund.. Hon är så söt!! =D


Nu har jag inte så mycket mer att skriva men det är en sammanfattning av min/våran helg iallafall. =)
Pusspuss.


Graviditetskalender vecka 32


Min graviditet - BF Fre 9 jan 2009
Uträkning utgår från dagens datum: Lör 8 nov 2008.
Din graviditet startade Lör 5 apr 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 19 apr 2008 (ägglossningen).

Du är på dag 218 av 280. (77,9%).
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 0 fulla dagar (v31+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 9 jan 2009
Du har 62 dagar kvar till förlossning.


Vecka 32 - 8 nov - 14 nov 2008
Kroppen:
Man kan lätt bli anfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir anfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 cm lång. Nu kontrollerar barnet själv sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. På pojkar kommer nu testiklarna ner i pungen från att ha varit i ljumsken. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

Trött...


Nu är Lars hemma för en gångs skull, men då har han tusen andra saker att göra än att umgås med mig... Nu ska han iväg och handla penslar på ÖB och sen ska han packa inför dykningen imorgon..
Han frågade ifall jag ville gå på bio ikväll =) men jag vet inte om ja orkar.. Jag vill bara mysa med han. Men om vi är hemma så kommer han ha myror i baken och inte kunna sitta still. Fast det kanske blir annolunda ikväll? =)

Igår var Malin här och vi hade film kväll, och satt och pratade tills Lars kom hem i fyllan. Vi såg en skräck och sen såg vi sex and the city the movie även fast vi sett den förut båda två.. Den är ju såå bra.

Ne nu ska jag läsa lite bloggar sen ska jag lägga mig ner och vila..
Hejdå!

Uttråkad?...


UTSEENDE

[  ] Jag är kortare än 160cm.
[x] Ibland tycker jag att jag är ful.
[  ] Jag blir lätt brun.
[  ] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg.
[x] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg.
[x] Jag har en tatuering. (Tre st)
[  ] Jag är osäker över mitt utseende.
[  ] Jag har haft/har tandställning.
[x] Jag har glasögon/linser.
[x] Jag skulle gå på plastikoperation om det var ofarligt och gratis.
[x] En helt okänd person har sagt att jag är snygg.
[x] Jag har mer än två piercingar. (Om man räknar med öronen)
[x] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.

FAMILJ

[x] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[x] Jag har rymt hemifrån.
[x] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[  ] Mina biologiska föräldrar är ihop.
[  ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[  ] Jag vill ha barn nån dag.
[x] Jag har barn. (I magen)
[  ] Jag har mist ett barn.

MATERIALISM
[ ] Jag äger mer än 5 rap CDn.
[x] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare.
[ ] Jag äger många dyra designerväskor.
[x] Jag äger något från H&M.
[ ] Jag samlar på serietidningar.
[ ] Jag äger något från Benetton.
[ ] Jag äger något jag köpt på E-bay.
[ ] Jag äger något från Diesel. 


SKOLA/JOBB
[  ] Jag studerar.
[  ] Jag jobbar.
[x] Jag har somnat i skolan/på jobbet.
[  ] Jag gör nästan alltid mina läxor.
[x] Jag har missat mer än en vecka av skolan.
[x] Jag underkändes i (eller avbröt) mer än en kurs i fjol.
[x] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats.
[  ] Jag har fått sparken.

SKAMLIGHETER

[x] Jag har sagt "lol" i en riktig diskussion.
[x] Jag börjar ännu också gråta av Disney filmer.
[x] Jag har pissat på mej av skratt.
[  ] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.
[x] Jag har gråtit av skratt.
[  ] Jag har limmat fast min hand i något.
[x] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.
[x] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats.

HÄLSA

[  ] Jag föddes med en sjukdom.
[x] Jag har fått stygn på ett öppet sår.
[  ] Jag har brutit ett ben.
[  ] Mina tonciller har tagits bort.
[x] Jag har suttit hos läkaren med en vän.
[  ] Mina visdomständer har tagits bort.
[  ] Jag har genomgått en allvarlig operation.
[x] Jag har haft vattkoppor.
[x] Jag har haft/har astma.

RESANDE

[  ] Jag har kört mer än 300km på en dag.
[x] Jag har flugit.
[x] Jag har varit i Ryssland.
[  ] Jag har varit i Kina.
[x] Jag har varit i Sverige.
[  ] Jag har varit vid Haldefjäll.
[  ] Jag har varit i Japan.
[  ] Jag har varit i USA.
[  ] Jag har varit i Afrika.

EFARENHETER
[x] Jag har tappat bort mig i min hemstad.
[x] Jag har sett en fallande stjärna.
[x] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna.
[x] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas.
[x] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.
[x] Jag har sparkat en kille mellan benen.
[  ] Jag har varit i ett casino.
[  ] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.
[  ] Jag har gått "skinny dipping".
[x] Jag har lekt sanning eller konsekvens.
[  ] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme.
[x] Jag har krockat med en bil. (Gills epa?)
[x] Jag har medverkat i ett skådespel.
[x] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet.
[x] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.
[x] Jag har sett norrskenet.
[x] Jag har suttit på ett tak på natten.
[x] Jag har aprillat någon.
[x] Jag har åkt taxi.
[x] Jag har ätit sushi.
[x] Jag har åkt snowboard.

FÖRHÅLLANDEN

[  ] Jag är singel.
[x] Jag är i ett förhållande.
[x] Jag är förlovad.
[  ] Jag är gift.
[x] Jag har varit på en blind date.
[  ] Jag har blivit dumpad oftare än jag själv har varit den som dumpar.
[x] Jag saknar någon just nu.
[x] Jag är rädd för att bli övergiven.
[x] Jag har varit otrogen i ett förhållande.
[  ] Jag har skiljt mig.
[x] Jag har varit kär i någon som inte var kär i mig.
[x] Jag har sagt att jag älskade någon och ljugit.
[x] Jag har sagt att jag inte älskade någon och ljugit.
[x] Jag har sparat något från ett gammalt förhållande.

SEXUALITET
[  ] Jag har varit förtjust i en lärare.
[x] Jag har blivit kysst i regnet.
[x] Jag har kramat en till mig helt okänd person.
[x] Jag har kysst en till mig helt okänd person.

ÄRLIGHET

[x] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.
[x] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[x] Jag har smugit ut utan lov.
[x] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar.
[x] Jag har en hemlighet som ingen vet.
[x] Jag har fuskat i ett spel.
[x] Jag har struntat i ett prov.

DÅLIGA TIDER
[x] Jag har druckit alkohol.
[  ] Jag dricker mig berusad mer än en gång i månaden.
[  ] Jag kan inte svälja piller.
[x] Jag har blivit diagnoserad med klinisk depression.
[x] Jag har tagit/tar mediciner mot depression.
[  ] Jag har anorexi och/eller bulimi.
[x] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[x] Jag har vaknat gråtande.

DÖDEN
[  ] Jag är rädd för att dö.
[  ] Jag hatar begravningar.
[x] Någon nära till mig har försökt begå självmord.
[  ] Någon nära till mig har begått självmord.

RANDOM

[  ] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det.
[  ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[x] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor.
[  ] Jag ser på nyheterna.
[  ] Jag dödar inte insekter.
[x] Jag svär ofta.
[x] Jag sjunger i duschen.
[  ] Jag är en morgonperson.
[  ] Jag betalade för min rington.
[  ] Jag är petig med grammatik.
[  ] Jag är en sportfanatiker.
[x] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.
[x] Jag är bra på att baka.
[  ] Min favoritfärg är vit, ljusröd eller ljusblå.
[  ] Jag skulle ha pyjamas på mig till skolan.
[x] Jag vet hur man skjuter.
[x] Jag är kär i kärleken.
[x] Jag skrattar åt mina egna skämt.
[  ] Jag äter snabbmat varje vecka.
[  ] Jag är bra på matematik.
[x] Jag tror på spöken.
[  ] Jag är online 24/7 på msn, även som "Borta"
[  ] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet.
[  ] Jag är väldigt kittlig                              
[  ] Jag biter på mina naglar.
[  ] Jag spelar dataspel och/eller Playstation-spel.
[x] Jag är bra på att minnas ansikten.
[  ] Jag är bra på att minnas namn.
[x] Jag har ingen aning vad jag vill göra med resten av mitt liv.
[x] Mina svar är ärliga.


Utmaningen..


Jag har blivit utmanad av Johanna att berätta sju saker om mig själv så det är väl bara att sätta igång!

Regler:
  • Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
  • Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
  • Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
  • Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

  1. När jag var 15 flyttade jag till en annan stad, inte med mina föräldrar eller någon annan vuxen jag kände och bodde där i ett år!
  2. När jag gick ut 9:an första gången hade jag 30 poäng och året efter gick jag ut 9:an med 225 poäng!
  3. Jag har bott ungefär ett år med min bästa kompis Linus och hans familj och det är inte samma år som punkt 1.
  4. När jag var liten (kanske 8-10 år) satt jag och gosade med min mormors hund och helt plötsligt högg den mig rätt över ansiktet..
  5. När jag var liten (kanske 5-6 år) så var jag kär i min kusin, Nils, och vi bestämde oss för att gifta oss. Då kom min moster in och sa att om man är kusiner får man inte gifta sig.. Men jag tror vi gifte oss ändå!!
  6. Jag och min bror (Simon) älskade att klättra när vi var mindre och våran storebror hade klättrat upp för stupröret och knackat på fönstret till mamma. Och då fick jag den brilljanta iden att vi också ska göra det. Så jag (10 år) och Simon (8 år) klättrade upp och gjorde samma sak som våran storebror, och mamma blev alldeles snortokig. Vi bodde tre våningar upp!
  7. Simon och jag brukade sno pappas cigg och gå ner till cykelrummet och röka. En gång kom mamma på oss, och vi var i samma ålder ungefär som i punkt 6.

Jag utmanar:
- Malin
- Lotta
- Ellen
- Eva
- Frida
 
Sen känner jag inga fler.!! =P


Miss li - Oh, boy




helvete..

... nu har jag lyckas förstöra kameran.. :@

Plus.


Obama vann om någon har missat det.. Det tycker jag är bra!

Nu har jag varit ute och lekt med Sookan, kastat lite boll, så nu ligger jag på plus sidan hos henne.. =)
Jag ska snart hoppa in i duschen och göra mig klar, för klockan 1500 ska jag på nå föräldrautbildning eller vad men säger att det heter.. =) Hoppas Lars hinner hem till det bara.. Halv 1 inatt slutade han jobba, =/ sen var han uppe med tuppen före klockan 7. Jag ringde vid 7 för att kolla så att han orakade upp men han hade redan duschat osv.. =) Han är allt bra duktig han!! FAST jag ogillar skarpt att han jobbar så mycket och allra helst att han sov på kontoret igår.. =S

Nee, nu ska jag börja göra mig iordning så jag blir klar nån gång.. =)
Hej!

Panikmonster


Jag då värsta panikmonstret!!!!

Jag har ringt BB, mvc och spec. idag.. Egentligen skulle jag in och kolla mig på spec. nu idag, det tyckte både BB och BM men dom hade ingen läkare ledig. Men ungefär så när jag kom fram till spec. så började sammandragningarna avta.. Som tur är. Men hon sa att om dom kommer igen under kvällen och är starkare än "vanligt" så ska jag ringa förlossningen och kanske åka dit.
Jag har haft värsta paniken och trott att jag skulle föda barnet idag typ, jag ringde Lars och gjorde han värsta orolig också. Jag höll på att bryta ihop när jag pratade med kvinnan på BB. Sen kom Malin och Alex och höll mig sällskap då blev jag mycket lugnare.. Tack!! ♥ =)

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, Lars kom hem en sväng för vi skulle gå på informationsträff på försäkringskassan. Men han har nu åkt till Luleå igen för att jobba och han kommer sova över där.. Det är lite tråkigt.. =/
Men det är väl sånt man får ta. Han försov sig imorse också, plus att han kom hem för den hära träffen på försäkringskassan så han fick inte mycket gjort idag.

Nu ska jag gå och göra mig nån mat och kolla på tv.. Lugna ner mig efter all stress och panik jag haft idag.. Det är inge bra att tro det värsta hela tiden.. Om det är det överhuvud taget.. =P

Heej!

Någon?


Inatt hade jag så ont i nedre delen av magen så jag vaknade och bara ville skrika och grina.. Ska det vara så? Det hände tre gånger..
Jag tänkte, "om det inte slutar inom en halvtimme så väcker jag Lars och ringer nån" fast det slutade innan det gick en havtimme. Men jag blir ändå lite orolig.. Sammandragningar har jag haft tidigare men inte så att det har gjort så där jävla ont!! Någon som vet?



Har ingen bra rubrik.


"Du får inte köra moppen, men bilen, den kan du ta själv!!"
Så sa Lars till mig förut idag.. ;D

Till middag, fisksoppa.
Till kvällsfika, hemmagjord pizza.

Jag har "stor" städat idag.. Nu ska jag sova..

God natt!

Bild på magen vecka 31


Magen vecka 31 (30+1)





Godmorgon!!

 
Eller god dag`?

Vaknade rätt så tidigt för att vara mig, kvart över 10 =) annars brukar jag sova skit länge på vardagarna.. Men det var bara skönt att vakna tidigt känner jag.. Nu hinner jag ju med så mycket!!
Jag har inte direkt nått att göra förutom att städa men ändå.. =)
Nu ska jag äta min frukost och lyssna på rabio, eller se på tv..

Ha en bra dag!!
 

Jävlarrrrr....


Jag tänker mysa, han tänker måla..
Jag tänker städa, han tänker bilen..
Jag tänker umgås, han tänker jobba.



Igår somnade jag strax efter 8 på kvällen, vaknade vid 12 för jag var hungrig, åt lite godis sen gjorde jag en macka sen somnade jag om och sov enda till 10 imorse, bortsett från några besök på toan under natten.
Och jag var ändå trött när jag vaknade? :S Har legat och degat hela dagen, tills Lars sa att han har bjudit Robert på middag, så då var det bara att masa sig in i duschen och sen ta på sig lite kläder.. Men tur var väl det ändå! =)

Imorgon har jag inte några större planer, eftersom jag aldrig städade i veckan så måste jag städa imorgon.. Fyfan hur det ser ut här nu.. =/ Jag måste också lämna igen några böcker som jag lånade för en månad sen, annars vet jag inte riktigt..
Nu ska jag gå och göra varmchocklad och nån limpmacka sen ska jag lägga mig.. =) Och förhoppningsvis så dycker väl en Lars upp om han inte är allt för upptagen med nått annat..
För er som är intresserade så åkte Lars idag skridskor för förtsa gången i år, alltså på en sjö.. =) Han glömde också Sookie ute nu ikväll.. Och upptäckte inte det för ens jag fråga vart hon var.. Då sa han "jävlar" och sprang iväg!!

Nu har jag skrive klart min intressanta och innehållsrika text.
God natt!!

Så här set jag ut en söndagskväll, med Lars glasögon..

Graviditetskalender vecka 31


Min graviditet - BF Fre 9 jan 2009
Uträkning utgår från dagens datum: Lör 1 nov 2008.
Din graviditet startade Lör 5 apr 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 19 apr 2008 (ägglossningen).

Du är på dag 211 av 280. (75,4%).
Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 0 fulla dagar (v30+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 9 jan 2009
Du har 69 dagar kvar till förlossning.


Vecka 31 - 1 nov - 7 nov 2008
Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av t.ex stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som t.ex att gå i trappor och bära tunga saker.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan 8 cm i diameter och fötterna knappt 6 cm. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.


RSS 2.0